perjantai 2. huhtikuuta 2010

Oliko 9/11 salaliitto?

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad uskoo virallisen selityksen 9/11-tapahtumista olevan "iso vale". Hänen mukaansa Yhdysvallat suunnitteli iskut saadakseen tekosyyn hyökätä Afganistaniin.

Ahmadinejad ei ole ainoa epäilijä. Moni suomalainenkin uskoo iskujen olleen salaliitto, jonka takaa löytyy joko tornit juuri ostanut liikemies, joukko juutalaisia tai Yhdysvaltojen hallitus -- tai kaikki yhdessä. Eivätkä 9/11-uskovaiset ole mitään hörhöjä, vaan koulutettuja ja fiksuja ihmisiä. Tai no, ainakin koulutettuja.

Mutta silti 9/11 ei ollut salaliitto.

Psykologisista syistä salaliittoon on helppo uskoa, mutta se ei silti tarkoita että salaliitto olisi totta. On luonnollista olettaa, että ison tapahtuman takana täytyy olla iso suunnitelma ja valtava koneisto. Afganistanin luolassa piileskelevä terroristi ei mitenkään voisi suunnitella iskua, joka saa Yhdysvallat polvilleen. Todellisuudessa on täsmälleen päinvastoin: tällaista iskua ei voisi toteuttaa mikään muu kuin pieni terroristiryhmä.

Salaliittoteorioista on kolme astetta:

1) Yhdysvallat tiesi iskuista, mutta antoi niiden tapahtua,

2) Yhdysvallat itse järjesti iskun viemällä WTC:hen räjähteitä, joilla tornit saatiin sortumaan koneiden osuttua niihin,

3) Mitään lentokoneita ei edes ollut -- kaikki oli pelkkää teatteria, jotta tornien tuhoutumisesta saataisiin vaikuttavampi.

En ole 9/11-asiantuntija, mutta tapahtuneella oli itselleni henkilökohtaista merkitystä, joten olen ottanut selvää joistakin asioista. Olen mm. käynyt kaikilla tapahtumapaikoilla aina Shanksvillen peltoa myöten. Onneksi ehdin käydä parikin kertaa WTC:n etelätornissa silloin, kun tornit vielä olivat pystyssä.

On mahdollista, että kohta 1 pitää paikkansa, mutta se on erittäin epätodennäköistä. Paljon uskottavampaa on, että NSA, CIA, FBI ja muut kolmikirjaimiset järjestöt möhlivät, koska eivät voineet uskoa keräämäänsä tiedustelutietoa todeksi. NSA tiesi, että Al-Qaida suunnitteli suurta iskua, mutta sen odotettiin tapahtuvan maan rajojen ulkopuolella. Lisäksi on ilmeistä, ettei tieto kulkenut organisaatioiden välillä. Sekin on hyvin inhimillistä.

Loput kaksi teoriaa ovat kuitenkin puhdasta fantasiaa. Mistä voimme tietää sen? Pelkällä päättelyllä.

Unohdetaan hetkeksi räjähdykseen viittaava nanotermiitti, Pentagon-iskusta puuttuvat valvontakamerakuvat ja AA:n lento 77, jonka mustan laatikon mukaan ohjaamon ovea ei avattu kertaakaan lennon aikana.

Mikä on todennäköisyys sille, että joku onnistuisi suunnittelemaan ja toteuttamaan näin mittavan operaation? Tähtitieteellisen pieni. Jokainen tietää, että yksinkertainenkin suunnitelma menee yleensä pieleen, koska jokin odottamaton sattuma puuttuu peliin.

Jälkiviisaus on helppoa. Kun tiedetään, mitä on tapahtunut, on helppo ajatella että juuri näin kaiken oli suunniteltukin menevän. Monimutkaiset suunnitelmat toteutuvat elokuvissa, mutta eivät oikeassa elämässä.

Olisi ykskantaan mahdotonta suunnitella kolmen (oikeastaan neljän) talon räjäytys, neljä konekaappausta, saada temppu onnistumaan aiotulla tavalla -- ja saada vieläpä pidettyä kaikki salassa. Eikä isku onnistunutkaan: Unitedin lento 93 syöksyi Pennsylvanian pellolle Washingtonin sijaan. Edes terroristit, joilla oli röyhkeys ja yllätyksellisyys puolellaan, eivät onnistuneet viimeisessä kohteessaan. Jokin meni vikaan. Miten siis salaliittokaan olisi onnistunut?

Epäilemättä George W. Bush ja koko hänen hallintonsa hyötyi iskusta. Se tarjosi tekosyyn hyökätä Irakiin ja varmisti Bushin uudelleenvalinnan presidentiksi kolme vuotta myöhemmin. 9/11 pelasti Bushin uran.

Oletetaan, että joku hallinnosta halusi lavastaa teon sodan oikeuttamiseksi. Silloin hän olisi varmaankin lavastanut kunnolliset, Irakiin osoittavat jäljet. Yhden tornin tuhoaminen olisi riittänyt ja sekin olisi ollut helpointa hoitaa vaikkapa pommilla (tai niillä räjähteillä, joita tornissa väitetään olleen).

Miksi niin ei tehty? Miksi ihmeessä salaliittolaiset ottivat riskin luomalla monimutkaisen ja epävarman suunnitelman, jonka konnista valtaosa oli vieläpä saudeja -- niitä ainoita tuolla seudulla, jotka olivat Yhdysvaltojen liittolaisia?

Miksi ylipäätänsä valita maaliksi WTC-tornit? Vuoden 1993 epäonnistuneen räjäytyksen jälkeen niillä oli symbolista merkitystä korkeintaan terroristeille itselleen. Salaliittolaiset olisivat yhtä hyvin voineet valita jonkin helpomman kohteen, vaikkapa Vapaudenpatsaan. Sen symboliarvo amerikkalaisille itselleen olisi ollut vielä merkittävämpi.

Kiinni jääminen tietäisi salaliiton suunnittelijoille moninkertaista kuolemantuomiota. Jokainen järkevä salaliittolainen valitsisi mahdollimman yksinkertaisen juonen, jolla tavoite saavutettaisiin ilman turhia riskejä.

Yhden WTC-tornin räjäyttäminen oheisvahinkojen minimoimiseksi yöaikaan olisi riittänyt. Tietenkin paikalle olisi tuotu riittävästi Irakiin osoittavia "todisteita".

Yhdysvallat ei ollut kiinnostunut Afganistanista. Siellä ei ollut mitään voitettavaa. Irakiin hyökättiin joka tapauksessa, vaikkei hankkeelle saatu YK:n hyväksyntää eikä maailman yleisen mielipiteen tukea.

Loppujen lopuksi 9/11-iskulla ei siis ollut juurikaan vaikutusta USA:n toimiin.

Jos USA halusi perusteluita Irakin operaatiolleen, mikseivät maahan hyökänneet joukot "löytäneet" maasta joukkotuhoaseita? Missä olivat salaliittolaiset kun heitä olisi kerrankin tarvittu? He olisivat helposti voineet pelastaa Yhdysvallat julkiselta nöyryytykseltä järjestämällä paikalle edes vähän sinappikaasua tai ruttobakteereita -- vaikka sitten omista varastoistaan.

Räjäytettiinkö tornit?

Monet uskovat, että kymmenien miljoonien tv-katsojien silmien edessä tapahtunut WTC-tornien sortuminen saatiin aikaan hallitulla räjäyttämisellä. Että taloon oli kaikessa hiljaisuudessa viety valtava määrä räjähteitä, jotka sitten laukaistiin juuri oikealla hetkellä.

Milloin räjähteet vietiin torniin? Miksei kukaan ole raportoinut epäilyttävistä huoltomiehistä? Jos tornit räjäytettiin, miksei pohja sortunut ensin? Jokainen on nähnyt televisiosta kuvia hallituista taloräjäytyksistä. Panokset laukeavat tarkkaan lasketulla tavalla, jolloin talo sortuu paikoilleen rakenteiden pettäessä sen alla. WTC-torni sortui ylhäältä alaspäin.

"Se oli hallittu räjäytys"

Jokaisen 9/11-tapahtumista kiinnostuneen kannattaa lukea kirja "102 minuuttia" (Jim Dwyer, Kevin Flynn - WSOY 2006). Siinä kaksi kokenutta toimittajaa kertoo tornista pelastuneiden ihmisten tarinat silminnäkijöiden itsensä kuvaamina.

Kirjasta käy hyvin ilmi, millainen kaaos pelastustoimissa vallitsi ja miten huonosti poliisin ja palolaitoksen tekniikka toimi. Kirja kertoo myös, että palon edetessä tornien sortumisesta alkoi olla yhä enemmän merkkejä. Lopulta palomiehille annettiin käsky vetäytyä oman henkensä pelastamiseksi. Jos torni olisi todella räjäytetty, se olisi tullut yllätyksenä kaikille. Miksi räjäyttää tornia, joka oli joka tapauksessa sortumassa?

Yhtenä "todisteena" salaliitosta on käytetty silminnäkijöiden paikan päällä antamia kommentteja. Jos he ovat myöhemmin muuttaneet kertomustaan, sen täytyy johtua viranomaisten painostuksesta.

Järkyttävien tapahtumien yllättämä ihminen on huono tekemään päätelmiä tai edes havaintoja. Tapahtumapaikalla on mahdoton hahmottaa kokonaisuuksia. Ihminen tekee johtopäätöksiä siitä, mitä itse näkee ja kokee. Esimerkiksi joukko pohjoistornista pelastuneista piti varmana, että talossa oli räjähtänyt asiakirjakärryihin kätketty pommi.

Itselleni on jäänyt muistikuva, että radiossa kerrottiin aluksi Pentagonin edessä räjähtäneestä autopommista. Ehkä omatkin muistot noista dramaattisista hetkistä ovat epäluotettavia, mutta virheellinen pommiuutinen sopisi hyvin tapahtumien yhteyteen.

Hyvä esimerkki silminnäkijöiden epäluotettavuudesta ovat kuvaukset Pentagoniin osuneesta koneesta. Joidenkin mielestä se oli iso matkustajakone, toisten mielestä ohjus. Molemmat eivät voi olla oikeassa. Sitä paitsi ohjuksella ja matkustajakoneella on melkoinen kokoero.

Miksei kukaan ole vuotanut mitään?

Jos 9/11 takana olisi salaliitto, siinä täytyisi olla mukana kymmeniä tai satoja ihmisiä. Rohkeimpien epäilijöiden mielestä lentokoneita ei edes ollut, vaan matkustajat olivat mukana juonessa. Missä he siis nyt ovat? Jos he elävät uuden identiteetin turvin jossain kaukomailla, miksei kukaan ole ottanut yhteyttä sukulaisiinsa? Ja missä on neljä puuttuvaa lentokonetta?

Miksei virallisesta selityksestä ole vielä 8,5 vuoden jälkeenkään paljastunut yhtään selvää aukkoa? Watergaten paljastaneista toimittajista tuli maailmankuuluja. He saivat nimensä historiaan ja tapahtumista tehtiin elokuva. Jokainen toimittaja haluaisi löytää edes yhden selvän todisteen siitä, että virallinen selitys on valetta. Jo sillä saisi nimensä historiaan ja turvaisi oman talouden loppuelämäksi.

Miksei kukaan ole pystynyt tähän? Missä on tämän juonen syväkurkku? Onko toimittajat ostettu hiljaiseksi? Ovatko hekin mukana salaliitossa? Vai onko amerikkalaisia toimittajia viime vuosina kadonnut oudosti ja jälkiä jättämättä?

Miksi emme osaa selittää kaikkea?

Kieltämättä 9/11-jutussa on epäselviä yksityiskohtia. Yksi erikoisuus on WTC 7 -rakennuksen romahtaminen kahdeksan tuntia iskun jälkeen. Rakennuksen myötä tuhoutui suuri joukko paikallisen finanssivalvonnan ja salaisen palvelun tiedostoja. Oliko siinä syy, miksi talo räjäytettiin? Miksi tv-uutiset kertoivat (vahingossa?) asiasta etukäteen?

Salaliittolaiset eivät varmasti tuhoaisi rakennusta monta tuntia iskujen jälkeen, koska se olisi varma tapa herättää epäilyjä. Sitä paitsi WTC 7:n sortumisvaara oli hyvin tiedossa ja siihen osattiin varautua. Rakennuksesta kuului ennen romahdusta sortumiselle tyypillisiä ääniä. Räjähdyksiä ei kuullut kukaan.

Avoimia kysymyksiä riittää -- ja niin pitää ollakin. Juuri se on vahvin todiste virallisen version puolesta. Monimutkaisissa tapahtumaketjuissa on aina epäloogisia osia ja kohtia, joita ei osata täysin selittää. Se vasta olisikin epäilyttävää, jos kaikki näin laajan jutun tapahtumat tiedettäisiin aukottomasti eikä mitään epäselvää olisi.

Yksinkertaisin selitys on oikea

Yleinen elämänkokemus sanoo, että vaihtoehtoisista selityksistä yksinkertaisin on yleensä se oikea. Jotta mitään 9/11-salaliittoteoriaa voisi ottaa vakavasti, sen pitäisi vastata useampiin kysymyksiin kuin mitä se itse herättää. Toistaiseksi virallinen selitys täyttää tämän ehdon parhaiten -- se jättää vähiten avoimia kysymyksiä.

Salaliittoon uskovat eivät ole pystyneet esittämään ainuttakaan teoriaa, todisteista puhumattakaan, joka kilpailisi tasaväkisesti virallisen totuuden kanssa. He keskittyvät maallikon varmuudella kyseenalaistamaan insinöörien ja tiedemiesten tutkimustuloksia.

9/11 on nettietsivien vaativin projekti. Yritys on kova, mutta lähtökohta väärä. Olisi parempi aloittaa loogisista perusteluista eikä riidellä tieteellisten tutkimustulosten oikeellisuudesta.

On tietenkin mahdollista, että jonain päivänä nettietsivät löytävät jotain dramaattista ja tilanne muuttuu. Silloin saamme uutta tietoa tapahtumien taustoista. Mikään totuus ei ole ikuinen eikä kiveen hakattu. Kaikkea on voitava tarkastella kriittisesti.

Siihen asti virallinen selitys on kuitenkin selvästi paras ja uskottavin.

514 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 400 / 514   Uudempi›   Uusin»
"Prisoner" kirjoitti...

>Tässä keskustelussa on tullut ilmi muutamia
> uusia, mielenkiintoisia linkkejä ja tiedonjyviä.

Hyvä, että olet saanut uutta tietoa. On varmasti totta, että ylilyöntejä tapahtuu molemmin puolin. Mainitsemiesi skeptikoiden (joihin itsekin varmaan lukeudun), uhrien omaisten sekä muuten vaan omilla aivoillaan ajattelevien turhautumisen ymmärrän inhimilliseltä kannalta paremmin, sillä tapahtumista on kulunut jo yli kahdeksan vuotta... Sotaa käydään edelleen ilman mitään tietoa sen päättymisestä, jengiä kuolee solkenaan eikä siltikään ammottavia aukkoja alkuperäisessä 9/11 -tarinassa haluata selvittää. Valtamedia sulkee asialta silmänsä ja kyselijät leimataan "hörhöiksi".

En ymmärrä miksi Petteri Järvisen tai kenenkään muunkaan turvallisessa kotikolossaan asustavan tarvitsisi kirjoittaa blogiinsa siitä kuinka "9/11 ei ollut salaliitto". Varsinkaan, jos ei ole asiasta täysin perillä. Kyseessä on valtavan määrän ihmishenkiä vaatinut tapahtumaketju, joten asian kommentointi näin kevytmielisesti ilman perusteita tuntuu vähintäänkin arveluttavalta. Toki arvostan sananvapautta enkä lähtisi samalle tielle kuin Bush, joka kielsi kansalaisia jopa sietämästä salaliittoteorioita. Eli puolestani antaa kaikkien kukkien kukkia. Antaa Pettereiden kirjoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka tervejärkinen enään uskoo viralliseen teoriaan?? En minä ainakaan. Huuhaa juttu, joka on reikänen ja epäloogisin kertomus mitä maailman sivu on esitetty. Suuri huijaus. Ja Amerikkalaiset sen osaavat.

KTM-78 kirjoitti...

Väittämistä viimeisen jokainen voisi helposti tarkistaa mittaamalla itse romahdukseen kuluvan ajan sekuntikellolla videolta. Loppuhetkeä on vaikea määritellä tarkasti pölyn vuoksi, mutta aika on selvästi pidempi kuin vapaa pudotus.
Vapaapudotus on kiistaton fakta WTC7:n romahduksen keskivaiheessa, jopa NIST on tämän myöntänyt:
http://wtc.nist.gov/NCSTAR1/PDF/NCSTAR%201A.pdf
sivu 87.
Talo romahti siis niin, että ainakin 8 kerrosta, 32m teräsrakenteita oli hävinnyt alta pois.

KTM-78 kirjoitti...

Petteri sanoi:
Oletko nähnyt National Geographicin dokumentin aiheesta (9/11 Science and Conspiracy)?

-Kannattaa heti perään kuunnella vaikkapa nämä pätkät:
http://www.youtube.com/watch?v=dCpBqHHpcbs

Petteri Järvinen kirjoitti...

Seuraava terroristi-isku on nimittäin huomattavasti helpompi suorittaa - ei tarvita kuin tulitikkuja ja paperia.

Älä unohda että tarvitaan myös lentokone. Äläkä sitä, että rakennuksen pitää olla WTC:n kaltainen, tyhjää täynnä.

Minä en väitä tietäväni tästä asiasta juuri mitään, mutta sen kyllä totean, että valtamedian tulisi tuntea vahtikoiran tehtävänsä vähän laajemmin kuin vain Matti Vanhasen takapihan rakkina.

National Geographic ja Popular Mechanics ovat tehneet sekä laajan selvityksen haastattelemalla satoja asiantuntijoita että käytännön kokeita. He ovat toimineet juuri niin kuin median pitääkin: etsiä mahdollista uutista aiheesta ja tehdä siitä iso juttu. Rolling Stones -lehden toimittaja sanoo tv-dokumentissa, ettei kukaan ole estänyt häntä tekemästä tutkimusta. Mutta silti mitään kovaa faktaa virallista teoriaa vastaan ei ole löytynyt.

Kannattaa katsoa se National Geographicin tv-ohjelma, löytyy kokonaisena YouTubesta. Iso tv-kanava laittaa uskottavuutensa peliin. Uskoako sitä vai teologian tohtori Griffiniä ("olisi pitänyt olla super-termiittiä" sanoo myöhemmässä radio-ohjelmassa)? Näistä kahdesta minun on helppo valita.

En ymmärrä miksi Petteri Järvisen tai kenenkään muunkaan turvallisessa kotikolossaan asustavan tarvitsisi kirjoittaa blogiinsa siitä kuinka "9/11 ei ollut salaliitto". Varsinkaan, jos ei ole asiasta täysin perillä.

Kuinka moni salaliittoon uskovista on asioista täysin perillä? Mitä enemmän selvittää tapahtuman faktoja, sitä vaikeampi on uskoa laajamittaiseen salaliittoon. Se, että WTC-romahdukseen liittyy avoimia yksityiskohtia, ei vielä tarkoita salaliittoa.

Vapaapudotus on kiistaton fakta WTC7:n romahduksen keskivaiheessa, jopa NIST on tämän myöntänyt:

Jos NISTin raportti on epäluotettava ja huonosti tehty, miksi uskoa tätäkään kohtaa? Etenkin kun kokonaisromahdukseen kuluvan ajan voi itse mitata videolta.

"Prisoner" kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
"Prisoner" kirjoitti...

> Älä unohda että tarvitaan myös lentokone.

Yritätkö sanoa, että WTC7:n tulipalot olivat sellaiset, että ne voi sytyttää vain lentokone?

> Äläkä sitä, että rakennuksen pitää olla WTC:n
> kaltainen, tyhjää täynnä.

Tarkoitatko, että tuon kaltaiset rakennukset ei kestä tulipaloja? Mikä on pointtisi?

> Uskoako sitä vai teologian tohtori Griffiniä ("olisi
> pitänyt olla super-termiittiä" sanoo
> myöhemmässä radio-ohjelmassa)? Näistä
> kahdesta minun on helppo valita.

Voit puolestani uskoa ihan ketä haluat. Jos joku tv-ohjelma riittää sinulle niin hyvä niin. Itse haluan asiasta puoluettoman tutkimuksen ja todistusaineistot julkisiksi. Sitten voin ehkä tehdä tehdä päätelmiä siitä ketä uskon.

> Se, että WTC-romahdukseen liittyy avoimia
> yksityiskohtia, ei vielä tarkoita salaliittoa.

9/11 -tapahtumien taustalla OLI SALALIITTO. Vain se on kyseenalaista kuka sen toteutti ja miten. Mutta sitä voidaan onneksi tutkia.

Aiot näköjään monista huomautuksista huolimatta jatkaa tuota mantraa "ei ollut mitään salaliittoa". Tarkoitatko niitä kolmea salaliittotyyppiä, joista puhuit alkuperäisessä blogijutussasi? Keskittäisiinkö niille kolmelle joku kiva nimi niin tiedetään mistä salaliitosta puhutaan? Kenelle muuten vaahtoat noita salaliitoistasi?

> Jos NISTin raportti on epäluotettava ja huonosti
> tehty, miksi uskoa tätäkään kohtaa?

Paluu lapsuuden hiekkalaatikoille! Mitä ihmettä yrität sanoa?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Oletko nähnyt National Geographicin dokumentin aiheesta (9/11 Science and Conspiracy)?

-Kannattaa heti perään kuunnella vaikkapa nämä pätkät:
http://www.youtube.com/watch?v=dCpBqHHpcbs


En ole ennen kuullut radio-ohjelmaa, jossa haastattelija esittää valmiit mielipiteet haastateltavalle, jotta tämä voi vahvistaa ne. Molemmat naureskelevat yhdessä National Geographicin työlle. Ja kuten viimeisistä pätkistä käy hyvin ilmi, koko "haastattelu" on lähinnä mainosta Griffinin uusimmalle kirjalle 9/11-aiheista.

Anonyymi kirjoitti...

Pelatessamme opettajan kanssa biljaardia hän ei voinut olla selittämättä liikee-nergian lakia.
Pallon osuessa toiseen energia jakautuu molempien kesken ja vauhti hidastuu. Videoita kun katsoo niin huomaa että tornien vauhti on enemmänkin kiihtyvää kuin hidastuvaa. MIKSI.

"Prisoner" kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=11Fl9ZVJ7B8

Olis taas tilausta Bill Hicksin huumorille...

"Prisoner" kirjoitti...

Sori, jos tää menee liian viihteelliseksi, mutta en malta olla linkittämättä tätä videota:

http://www.youtube.com/watch?v=Z7BuQFUhsRM

Kohtahan siitä on yhdeksän vuotta ja tuo pihvi kuvastaa erinomaisesti virallista tarinaa :)

Ignorance is bliss!

Konsta kirjoitti...

"WTC-tornit räjäytettiin, koska vapaan pudotuksen nopeudella liikkuva massa ei voi tehdä työtä".

Väittämistä viimeisen jokainen voisi helposti tarkistaa mittaamalla itse romahdukseen kuluvan ajan sekuntikellolla videolta. Loppuhetkeä on vaikea määritellä tarkasti pölyn vuoksi, mutta aika on selvästi pidempi kuin vapaa pudotus.


Täältä löytyy analyysi WTC 7:n vapaaputouksesta jossa kiihtyvyys on todellakin mitattu sekuntikellon kanssa: http://www.youtube.com/watch?v=rVCDpL4Ax7I

Rakennus ei putoa vapaasti koko matkaa vaan n. 2,5 s ajan. Olemmeko tästä yhtä mieltä?

Anonyymi kirjoitti...

Virallinen totuus/NIST on, että rakennukset tuhoutuivat täydellisesti ilman räjähteitä, siis puhtaasti painovoimaisesti. Räjähteitä ei raunioista/pölystä ei edes etsitty, koska "sellaista mitä ei löydy ei kannata etsiä".

Skeptikot pystyvät kevyesti kumoamaan puhtaasti painovoimaisen tuhoutumisen. Yksikin sille vieras ja kiistämätön piirre riittää. Otan esille kuumuuden.

Tutkijamme löysivät pölystä mm. molybdeenipalleroita, jotka olivat jähmettyneet sulasta molybdeenistä, sulamispiste lähes 2700 C. Tämän löydön varmistaa myös USGS:n (US Geological Survey) pölytutkimus, joka kiskottiin siltä tiedonvapauslakiin vedoten.
Siis lämpötila on tuhoutumisen aikana ainakin käväissyt noin korkealla ainakin jossakin osassa rakennusta. Virallinen tutkimus ohittaa tämän samoinkuin kaikki muutkin puhtaasti painovoimaiselle tuhoutumiselle vieraat piirteet. Räjäytysteoria selittää kaikki nähtyjen tuhoutumisten piirteet, eikö se silloin ole oikea.

Tornin oma potentiaalienergia (400 000 MJ) ei riitä edes havaitun betonipulverin muodostamiseen (tarve on ainakin 5,4 MJ/t).

Petteri Järvinen kirjoitti...

Rakennus ei putoa vapaasti koko matkaa vaan n. 2,5 s ajan. Olemmeko tästä yhtä mieltä?

Kyllä. Oletin, että kyse oli WTC-torneista.

Räjähteitä ei raunioista/pölystä ei edes etsitty, koska "sellaista mitä ei löydy ei kannata etsiä".

WTC-torneista ei etsitty, WTC 7:n tapauksessa räjäytysteorioitakin tutkittiin, mutta mitään siihen viittaavaa ei löytynyt.

Räjäytysteoria selittää kaikki nähtyjen tuhoutumisten piirteet, eikö se silloin ole oikea.

Tornien romahdus ei näytä ainakaan perinteiseltä räjäytykseltä. Apuun pitää kaivaa huippusalainen nanotermiitti, joka leikkaa hetkessä ja äänettömästi tornien keskipilarit poikki ja vielä sadasosasekuntien tarkkuudella, jotta tuho saadaan etenemään vauriokohdasta alas (ja ylös)päin. Ei kuulosta uskottavalta.

Molybdeenipallerot voivat olla peräisin vaikka lentokoneen rungosta sen osuessa metalliin, tai tornissa saattoi olla aineita jotka paloivat poikkeuksellisella kuumuudella - tähän en pysty vastaamaan.

Tornin oma potentiaalienergia (400 000 MJ) ei riitä edes havaitun betonipulverin muodostamiseen (tarve on ainakin 5,4 MJ/t).

Olettaen, että arvot ovat oikeita, paljonko räjähdysainetta kiloissa tarvitaan erotuksen kattamiseen?

Anonyymi kirjoitti...

Petteri hyvä, parasta olisi, jos itse laskisit tai hankkisit kaveriksi jonkun laskutaitoisen (Aalto-yliopistosta?!)Kaikkea ei voi laske, kunhan arvioi.

Yrität säilyttää maailmankuvasi hinnalla millä hyvänsä. Ei ole mukavaa, kun se romahtaa. Ennen vanhaan kysyttiin epäuskoisina: "Voiko Kapernaumista tulla mitään hyvää"? Tässä kohdin pitäisi kysyä: "Voiko Washingtonista tulla mitään pahaa"?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Petteri hyvä, parasta olisi, jos itse laskisit tai hankkisit kaveriksi jonkun laskutaitoisen (Aalto-yliopistosta?!)Kaikkea ei voi laske, kunhan arvioi.

Ehkä tässä ei tarvita edes laskukonetta, maalaisjärki voi riittää:

Yli 400 metrin tornilla on massiivinen potentiaalienergia. Kaikki se rakennustyö, joka seitsemän vuoden aikana tehtiin painovoimaa vastaan, vapautui romahduksessa muutamassa sekunnissa.

Väite on, että tämä energiamäärä ei olisi riittänyt havaittuun tuhovaikutukseen, vaan energiaa on tarvittu oli kymmenkertainen määrä. Siispä erotuksen on pitänyt tulla räjähteistä.

Suhteessa tornin kokoon on tarvittu aivan helvetillinen määrä räjähdysainetta! Kymmeniä tai satoja tuhansia kiloja. On pakko ihmetellä, miten kaikki tämä kuljetettiin sisään ja asennettiin kenenkään huomaamatta paikalleen?

Mitä lähemmin räjäytysteorioihin tutustuu, sitä vaikeampi niihin on uskoa. Totuusliikkeen jäsenet ruokkivat kyllä epäilyjä, mutta eivät tarjoa laskelmia tai uskottavaa teoriaa.

Anonyymi kirjoitti...

Vihoviimeiseksi...

Tuntuu kuin et, Petteri, olisi edes lukenut mainostamasi sivuston www.11syyskuu.org avainartikkeleita saati kirjaa Valtiot ja terrorismi. Niistä löytyy vastauksia moniin kysymyksiisi.

Vesa R kirjoitti...

"Valkoinen talo siirtyi käyttämään pernaruton vastaista antibioottia 11.9.2001

Onko linkkiä?"

Kyllä etsivä linkkejä Googlella nopsasti löytää, ks. esim.

http://www.judicialwatch.org/2953.shtml

"WSJ:n artikkeli on erinomainen osoitus tutkivasta journalismista. Samoin siihen tulleet kommentit: erittäin asiantuntevia. Näissä oloissa on vaikea kuvitella, miten WTC:n kokoinen salaliitto onnistuisi pysymään salassa vielä lähes 9 vuotta tapahtumien jälkeen."

Eräskään tunnettu suomalainen tähtitieteilijä ei antanut tuolle WSJ:n artikkelille minkäänlaista painoarvoa, vaan uskoi *tuossakin* virallista selitystä. :-D Pernarutto-operaatio on pysynyt "salassa" vastaavalla tavalla kuin 9/11 - virallisesta kannasta ei ole peräydytty riippumatta päinvastaisista todisteista ja niiden arvovaltaisista esittäjistä (kuten Tähtien sota -ohjelmaa vetänyt Robert Bowman ja lukuisat CIA-veteraanit). Lisäksi 9/11:tä suojelee "The Big Lie -tekijä": sen myöntäminen edes jonkinlaiseksi sisäpiirin teoksi avaisi sellaisen matopurkin, että koko läntisen maailman ihmisten maailmankuva järkkyisi. Se on *niin* iso juttu, ettei sen ongelmia ja ristiriitoja usein edes haluta ajatella, saati sitten millään muotoa objektiivisesti.

Vetoaminen lähes tyhjään rakennukseen on muuten hyvin hassua, sillä saman tyhjyyden :-D täytyi olla läsnä niissä kaiken alapuolisen väitetysti tuhonneissa yläosissa - ja vielä suuremmassa määrin, koska tornien yläosissa teräsrakenteet olivat huomattavasti ohuempia kuin alaosassa. Tukipilarit (totta kai) vankkenivat alaspäin mentäessä.

Mutta näyttää siltä, että minun on turha näitä huomioitani täällä esittää, koska ne pääosin sivuutetaan kommenteitta (yhtenä esimerkkinä "Angel is next" -uhkaus).

Petteri, katsopa sen NG:n roskadokumentin (joka uskomatonta kyllä esim. sivuuttaa WTC 7:n kutakuinkin kokonaan) lisäksi Kanadan arvostetun CBC-kanavan The Fifth Estate -sarjan dokumentti "9/11: The Unofficial Story":

http://www.youtube.com/watch?v=TkYlbpS-vVI

*Siinä* voidaan puhua tasapuolisesta ja melko objektiivisesta tarkastelusta. CBC on myös esittänyt tuon ohjelman jälkeen pitkän Griffin-haastattelun, joka löytynee helposti.

Vesa R kirjoitti...

"WTC-torneista ei etsitty, WTC 7:n tapauksessa räjäytysteorioitakin tutkittiin, mutta mitään siihen viittaavaa ei löytynyt."

Ei. Mitään tuollaista ei WTC 7:nkaan tapauksessa oikeasti edes tutkittu. Muutenhan NIST ei olisi sivuuttanut esim. niiden kahden räjähdyksen takia WTC 7:aan 1,5-2 tunniksi loukkuun jääneen virkamiehen todistusta.

Ks. myös kohta 4 seuraavassa:

http://wtc.nist.gov/comments08/vesaRaiskilawtc7comments.pdf

Olen muistaakseni edellä maininnut, että WTC 7:n tutkimusmateriaali tuhottiin ennen tutkimusten alkua. NIST totesi: "no steel was recovered from WTC 7". Räjähdeainejäämiä ym. on hankala tutkia teräksestä tai muista jäänteistä, jollei terästä tai muita jäänteitä säilytetä tutkimuksiin, don't you think? :)

Ja kuten Firefighters for 9/11 Truth osoittaa sivullaan (minkä moni muukin on osoittanut), tutkimattomuus jo kaksoistornienkin kohdalla oli lainvastaista.

Petteri Järvinen kirjoitti...

(yhtenä esimerkkinä "Angel is next" -uhkaus).

En pysty kommentoimaan tätä, koska mitään tuollaista ei tapahtunut. Anonyymi uhkaussoitto? Mitä sen pitäisi osoittaa sellaisena päivänä kuin 9/11?

Sen tiedän, ettei tavoitteena ollut Bushin pitäminen ilmassa ja siten poissa tieltä, koska Air Force One on nimenomaan suunniteltu niin, että presidentti voi hoitaa sieltä työtään kriisitilanteessa.

NG:n dokumentti teki käytännön kokeita, kanadalainen dokumentti käsitteli asiaa haastatteluina. Ja kumma kyllä, CBC:n haastattelemat asiantuntijat (kuten se räjäytysekspertti) olivat sitä mieltä, *ettei* tornien tuho voinut johtua räjäytyksestä. Totuusliikkeen nokkamies jopa muisti keskeisen puhelinsoittajan nimen väärin haastattelussa, toimittajan piti korjata asia :-)

*Siinä* voidaan puhua tasapuolisesta ja melko objektiivisesta tarkastelusta

Tästä olen samaa mieltä. Lopputulosta voi jokainen arvioida. Minusta se tyrmäsi koko lailla täysin truth movementin väitteet.

Mitään tuollaista ei WTC 7:nkaan tapauksessa oikeasti edes tutkittu.

Raportin kohta 3.3 HYPOTETHICAL BLAST SCENARIOS sanoo kuitenkin: "Six combinations of explosive location and column/truss sections and two implementation scenarios were considered".

NIST vastaa Suomen VTT:tä. Sen palveluksessa lienee tuhansia tutkijoita. Olisi vaikea lahjoa koko laitosta pimittämään tietoja tai tekemään tarkoituksella huonoa työtä ilman, että yksikään tutkijoista vuotaisi tietoja julkisuuteen vaikka anonyymisti.

"Prisoner" kirjoitti...

Petteri on kehottanut epäilijöitä käyttämään tieteellisten argumenttien sijaan maalaisjärkeä. Päätin kokeilla tätä metodia:

WTC1 ja WTC2

Mun päähän ei vaan mahdu se asia, että miten rakennuksen huippu voi murskata koko hemmetin talon alleen lähes vapaan pudotuksen nopeudella. Melkein koko talohan muuttui pulveriksi. Eikö yläosalle käynyt mitään? Alapuolinen teräspalkeista rakennettu runko ei siis pystynyt hidastamaan sortumaa? Oliko se yläosa joku tuhoutumaton möykky, joka saattoi pulverisoida kaiken alleen? Luulisi, että sekin olisi muuttunut siinä valtavassa paineessa pulveriksi. Ja jos näin tapahtui niin mikä sen jälkeen painoi taloa alaspäin? Pulveriko? Ja lentääkö painovoimaisessa romahduksessa tavaraa niin tolkuttomasti sivuille päin? Näyttää epäilyttävältä... maalaisjärjellä.

Ne alemmista ikkunoista tulevat "paineaallot" vaikuttaa myös aika oudoilta. Jos ne on vaan ylempien kerrosten alaspäin painamaa ilmaa niin miksei muut ikkunat posahda ulos samalla paineella? Onko vastaavia ilmiöitä nähty jossain "normaaleista syistä" romahtavissa rakennuksissa? Ainakin räjäytyspuruissa vastaavia näkyy niillä kohdilla, joissa tukirakenteita tuhotaan ajastetusti.

Palomiesten ja muiden todistajien kertomukset sulasta metallista on myös melko yksiselitteisiä. Sen sijaan virallisen tutkimuksen edustaja väittää, ettei ole edes kuullut sellaisesta. Miksi hän haluaa väittää niin? Miksi hän valehtelee? Vai eikö hän oikeasti ole kuullut näitä todistajia? Ja jos siellä raunioissa oli jopa Nasan ilmakuvien mukaan sellaisia lämpötiloja mitä ei voida selittää niin eikö ole aika selvää, että joku siellä käryää ja se jokin ei ole ihan tavallista toimistotavaraa. Ja entäs ne räjähdysäänet, joista on paljon todistajalausuntoja. Ja ne ala-aulat, jotka näytti todistajien mukaan siltä, kuin siellä olisi räjähtänyt pommi.... Mikä niiden tarina on?

Ja miten on mahdollista, että taloon osuneen lentokoneen kaappaajan passi löytyi melkein heti raunioista, jossa oli kokonainen pilvenpiirtäjä atomeina? Ja miten syyllisen testamentit löytyi jne jne... Sotakoneisto oli huomattavasti paremmin rasvattu kuin ilmapuolustus. Syylliset tunnuttiin tietävän välittömästi. Niin paljon hämäriä yksityiskohtia, että hirvittää.

WTC7

WTC1 ja WTC2 sortumiset oli jo sinänsä käsittämättömiä tapahtumia. Mutta sitten romahti vielä se seiska, jossa yllättäen oli todistusaineistot isoista talourikoksista. Siinä ei ollut mitään super-kryptoniitti-yläosaa, joka olisi murskannut koko talon vaan se luhistui vain suoraan omalle pohjalleen. Ja jälleen lähes (tai osan aikaa täysin) vapaan pudotuksen nopeudella. En ole fyysikko, mutta kovasti maalaisjäki panee vastaan, jos joku väittää, että talot voi tuhoutua tuolla tavalla toimistopalojen seurauksena. Ja miksei tätä koko taloa mainittu vuosikausiin missään raporteissa ennenkuin nyt siinä viimeisimmässä? Ja miksi tyydytään vain toteamaan, että asiaa ei voida selittää? Eikö tällainen aukko tiedoissa olisi syy suurtutkimusten järjestämiseen? Ihmisiä kun kuitenkin työskentelee vastaavissa rakennuksissa edelleen ja nyt vain kirkkain silmin väitetään, että talo voi romahtaa tulipalojen seurauksena. Scary! Ei ihme, että jenkeissä on myyty laskuvarjoja pilvenpiirtäjissä työskenteleville.

Jatkuu seuraavassa viestissä...

"Prisoner" kirjoitti...

PENTAGON

Pentagon on oman käsitykseni mukaan maailman tarkimmin valvottu rakennus. Silti kesti todella kauan ennenkuin suostuttiin myöntämään, että jollekin valvontakameralle oli tallentunut jotain tapahtumasta. Kas kun edes myönnettiin, että siellä on kameroita... Mutta yllätys yllätys tuossa julkaistussa videossakaan ei näy mitään lentokonetta. Miksi salamyhkäisyys? Ei siinä videolla mitään valtiosalaisuuksia paljastu... Miksi lietsoa epäilyjä panttaamalla kaikkea mahdollista todistusaineistoa? Onko oikeasti käynyt niin paska mäihä, ettei yksikään valvontakamera Pentagonin lähimaillakaan saanut kuvaa koneesta?

Ja sitten on vielä ne taustajutut, että edellisenä päivänä Pentagon myönsi kadottaneensa valtavan määrän rahaa ja kone osui juuri siihen kohtaan Pentagonia, jonne oli juuri siirretty talousosasto ja jossa yllättäen ei ollut juuri ketään duunissa. Konehan kaarteli aikamoiset kiemurat ennenkuin tähtäsi tohon kohtaan rakennusta. Ja miksi osa paikalla olleista silminnäkijöistä väittää jälkeenpäin, ettei edes olleet siellä kohdissa missä heidät virallisen teorian mukaan nähtiin? Ja millä ihmeen lentäjäntaidoilla tuo isku tehtiin? Kaveri lentelee kiemurrelen koneen maha maata viistäen ja valotolppia katkoen tarkasti suoraan maaliinsa. Olisipa tuon taidonnäytteen saanut edes yhdelle valvontakameralle!

Ja olihan sekin harmi, että kone osui niin tarkasti maaliinsa, ettei siitä jäänyt oikein mitään lentokoneelta muistuttavaa jäljelle. Reikiä seinissä on kiva tutkia.

Kaikista hämäristä yksityiskohdista huolimatta tämä Pentagonin tapaus ei yksinään saisi minua epäilemään kokonaisuutta. Mutta kun tiedetään miten paljon epäilyttäviä seikkoja kokonaisuuteen liittyy niin maalaisjärki pakottaa yhdistelemään asioita yhdeksi kokonaisuudeksi.

SHANKSVILLE

Jälleen yksi ihmeellinen tapaus. Lentokone tipahtaa, mutta se leviää niin isolle alueelle niin pieniksi osiksi, että joku voisi luulla sen tuhoutuneen jo ilmassa tai että sitä ei edes ollut. Mutta virallinen ketomus väittää sen vain syöksyneen normaalisti maahan. Miten isolle alueelle ja miten pieniksi atomeiksi koneet yleensä hajoavat syöksyessään maahan? En ole asiantuntija, mutta netistä näkemääni kuvaa ei maalaisjärjellä uskoisi tavalliseksi lento-onnettomuuspaikaksi eikä sitä oikein uskoneet silminnäkijätkään. Tämäkään kyseinen juttu ei yksinään saisi minua epäilemään kokonaisuutta, mutta hei... Pentagonissakin katos yksi kone ja Nykissä katos kolme pilvenpiirtäjää.. eihän nyt yksi kone lisää mitään muuta. Samaan laskuun vaan. Mitä vähemmän jää jäljelle, sitä vähemmän on tutkittavaa ja siten myöskään seliteltävää.

SOTA

Kun mietitään sitä miten valtava tapahtumaketju tämä oli ja miten paljon epäselvyyksiä siihen liittyi, tuntuu käsittämättömältä, ettei USA:n hallitus suostu avoimeen tutkimukseen asiasta. Valaehtoisiin kuulusteiluihin ei suostuta ja kaikkea todistusaineistoa halutaan pimittää viimeiseen asti. Miksi? Onko tavoitteena lietsoa erilaisia salaliittoteorioita vai onko heillä oikeasti jotain peiteltävää? Onko jotain muita vaihtoehtoja?

Tapa, jolla sotaan lähdettiin ja millä sitä on jatkettu tähän päivään asti on ollut pöyristyttävä. Ihmisiä pidätetään, kidutetaan ja tapetaan ilman mitään tolkkua. Jälleen maalaisjärki panee yhdistelemään asioita... Viimeisetkin epäilykset karisevat siitä, etteikö motiivia ja kykyä iskujen lavastamiseen ei olisi ollut.

pökkelström kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
pökkelström kirjoitti...

Minusta petteri ei tuo mitään uutta tähän aiheeseen ja perustelee väitettä "9/11 ei ollut salaliitto" käytännössä samoilla perusteilla kuin kaikki muutkin tähän mennessä. Ja vastapuoli joutuu käyttämään ns. "maalaisjärkeä" omissa perusteluissaan, eikä mikään niistä lukuisista epäkohdista koko tapahtumasarjassa petterin mukaan puolla salaliittoteoriaa, vai? Onko ne vain asioita joita ei nyt vain pysty tai Matti Vanhasta lainaten, jaksa muistamaan/selittämään, kun mikään taho tai instanssi ei pysty sitä vaatimaan.

Minusta koko salaliitoista puhuminen noin yleensä on jo melko absurdia, kun miettii mikä salaliitto tämä maailmaa hallussaan pitävä pankkioligarkki on ja millä tavalla he voivat hallita lopulta lähes jokaista valtiota, joka erehtyy niskuroimaan tälle taholle.

Palataan hieman aiheeseen ja otetaan esimerkiksi Afghanistanin jälkeen melko pian USAn kohteeksi joutuneeseen Irakiin. Kun muistetaan tämä äärimmäinen maailmaa järisyttävä terrorismin pelko ja ennen kaikkea Lähi-idällä pelottelu lähinnä länsimaisissa medioissa, niin tarvitseeko ihmetellä eri kansojen hyväksyvää kantaa näiden vihollismaiden valloitusretkiä.

Afghanistaniin mentiin kuvitellun Bin Ladenin nojalla ja lopulta näiden taleban taistelijoiden kukistamiseksi. Irakiin mentiin Saddamin "joukkotuhoaseiden" takia, joita ei lopulta löytynytkään. Sota kalusto siellä kuitenkin jylläsi ja jyllää edelleen, vaikka näitä ikäviä jälkipyykkejä mm. Tony Blair käy Isossa-Britanniassa. Eli käytännössä kuten 9/11 tapauksessa riittää kun homma saadaan tarpeeksi nopeasti käyntiin niin tietyt epäkohdat ja asiat jäävät pölyttymään ja tässä on medialla näppinsä pelissä. Amerikkalaiset yritykset saivat tietenkin osansa jälleenrakentamisesta ja siellä tuotettavasta öljystä. Rahallista hyötyä tuskin kenenkään on vaikea kuvitella.

Vähän niinkuin tuo oopiumin räjähdysmäinen tuotanto heti talebanien kukistamisen jälkeen Afghanistanissa, jossa mm. huumeiden vastainen työ on, yllätys yllätys amerikkalaisten tehtävänä, johon muilla(nato)joukoilla ei ole nokan koputtamista. Aiheeseen liityvä dokumentti näytettiin mm. TV2:ssa jokunen kk sitten. Aiheena oli saksalaiset rauhanturvaajat.

Käytännössä tässä asiassa on vastakkain virallintaho vs. salaliittoteoriat, joten kokonaiskuvan hahmottaminen antaa selkeämmän kuvan USAn sotilaallisten operaatioiden tarkoituksesta.

Vesa R kirjoitti...

Vesa: "yhtenä esimerkkinä 'Angel is next' -uhkaus). "

Petteri: "En pysty kommentoimaan tätä, koska mitään tuollaista ei tapahtunut."

http://www.cbsnews.com/8301-504383_162-5770280-504383.html

"A Secret Service page at 10:32 a.m. warned: "ANONYMOUS CALL TO JOC REPORTING ANGEL IS TARGET." Angel is the Secret Service codeword for Air Force One; JOC means Joint Operations Center. When the president's plane had departed Florida about half an hour earlier, it was en route to D.C. That anonymous threat seems to be what diverted President Bush on a high-speed flight across the country, first to Barksdale Air Force Base in Louisiana, and then to an underground command center in Nebraska."

Huomaa sanat "secret service codeword".

Kyllähän tuosta annettiin ihan virallisiakin lausuntoja pian 9/11:n jälkeen, mutta sitten se haudattiin, oletettavasti siksi, että se osaltaan viittasi sisäpiirin operaatioon. Mutta sinun mukaasi koko episodia ei siis tapahtunut!


Vesa: "Siinä* [CBC:n dokumentissa] voidaan puhua tasapuolisesta ja melko objektiivisesta tarkastelusta"

Petteri: "Tästä olen samaa mieltä. Lopputulosta voi jokainen arvioida. Minusta se tyrmäsi koko lailla täysin truth movementin väitteet."

Minusta taas ei ollenkaan. Totuuslaiset esittivät argumentteja, viralliseen tarinaan uskovat lähinnä heittoja. Dokumentin juontaja muuten totesi epilogissa, että he eivät ota asiassa kantaa puoleen tai toiseen. CBC on muutenkin ottanut etäisyyttä viralliseen kertomukseen.

Kerropa nyt, miksi NIST sivuutti WTC 7:aan loukkuun jääneiden Barry Jenningsin ja Michael Hessin haastattelulausunnot, joiden mukaan he jäivät WTC 7:aan loukkuun räjähdyksen takia?

Nythän julkisuuteen on tullut taas yksi lausunto WTC 7:an hallittuun purkuun liittyen. Toimittaja Jeffrey Shapiro kertoi vastikään oman käden tietonaan seuraavaa:

“Shortly before the building collapsed, several NYPD officers and Con-Edison workers told me that Larry Silverstein, the property developer of One World Financial Center was on the phone with his insurance carrier to see if they would authorize the controlled demolition of the building – since its foundation was already unstable and expected to fall.”

http://www.infowars.com/bombshell-silverstein-wanted-to-demolish-building-7-on-911/

Mutta sitten WTC 7 luhistuikin ilman apua erittäin taidokasta hallittua purkua vastaavalla tavalla! Kuten eräs kollegani kysyi Seiskaan liittyen: "Miten tyhmiä ihmiset voivat olla?"

Jokainen tietenkin ymmärtää, ettei pilvenpiirtäjän hallittua purkua suunnitella ja pilvenpiirtäjää valmistella hallittuun purkuun muutaman katastrofintäyteisen tunnin aikana, vaan valmistelut vievät aika paljon pidemmän ajan...

Petteri Järvinen kirjoitti...

Miksi "Angel is next" olisi todiste mistään, koska eivät terroristit muutoinkaan antaneet varoituksia? Vai halutaanko uskoa, että joku sisäpiiristä oli tulossa katumapäälle ja halusi pelastaa edes presidentin? Millä tavalla terroristit olisivat voineet iskeä presidentin koneeseen?

Vai että Angel on salainen koodinimi... kannattaa lukea tämä ja tarkistaa itse sen linkit.

Kerropa nyt, miksi NIST sivuutti WTC 7:aan loukkuun jääneiden Barry Jenningsin ja Michael Hessin haastattelulausunnot, joiden mukaan he jäivät WTC 7:aan loukkuun räjähdyksen takia?

En tiedä, mutta luonnollisesti rakennuksessa räjähteli, olihan sen toinen sivu (se, joka ei näy sortumakuvissa) pahasti vaurioitunut ja rakennuksessa oli mm. 91 000 litraa diesel-öljyä. Kaiketi rakennus ei kuitenkaan sortunut noihin räjähdyksiin, koska miehet pelastuivat?

Jos rakennus ei olisi romahtanut, se olisi pitänyt purkaa räjäyttämällä myöhemmin. Vaikea kuvitella, että rakennuksen omistaja menisi puhumaan räjäytyksestä avoimesti jos tietäisi paikan olevan panostettu salassa.

Koska rakennuksessa oli mm. salaisen palvelun ja New Yorkin hätätilaviraston tiloja, on aika vaikea kuvitella että joku onnistui panostamaan sen räjähteillä kenenkään huomaamatta mitään.

Ja ennen kaikkea: miten WTC 7 liittyy WTC-torneihin tai False flag -teorioihin? Ei mitään havaintoa.

Kuten eräs kollegani kysyi Seiskaan liittyen: "Miten tyhmiä ihmiset voivat olla?"

Juu, sitä minunkin tekisi mieleni kysyä.

Anonyymi kirjoitti...

"Juu, sitä minunkin tekisi mieleni kysyä. "

Ahaa, taas tekee mieli kutsua epäiliöitä tyhmiksi vai?

Kerros nyt Petteri, miten sinun mielestäsi tornien pitäisi sortua, jotta myöntäisit niiden sortuvan räjähdyksien vuoksi? Onko mielestäsi tyhmää ihmetellä sulanutta terästä, pulveroitunutta betonia tai alle yhden lujuuskertoimisia pilvenpiirtäjiä?

Sen sijaan, että ihmettelet toisten tyhmyyttä, voisit ihmetellä mikset osaa antaa minkäänlaista vastausta edellä mainittuihin seikkoihin.

Jyri Hovila kirjoitti...

Petteri,

kuten Vesa jo mainitsikin, WTC 7:n osalta on tullut esiin uutta ja merkittävää tietoa. Asiasta ei (yllättäen) ole uutisoitu kovinkaan laajasti, mutta nämä sveitsiläisen Daily Bellin artikkelit summaavat hyvin mistä on kyse:

TDB 24. 4. 2010
TDB 26. 4. 2010

Petteri Järvinen kirjoitti...

kuten Vesa jo mainitsikin, WTC 7:n osalta on tullut esiin uutta ja merkittävää tietoa.

Millaista? Noissa linkeissä väitettiin vain, että Silverstein oli soittanut vakuutusyhtiöön ja pyytänyt lupaa rakennuksen räjäyttämiseen, "since its foundation was already unstable and expected to fall".

Jälkimmäinen tukee pikemminkin olettamusta WTC7-rakennuksen luonnollisesta sortumisesta: sen perusta oli käynyt epävakaaksi ja rakennuksen tiedettiin olevan romahdusvaarassa.

Shortly before the building [WTC 7] collapsed, several NYPD officers and Con-Edison workers told me that Larry Silverstein, the property developer of One World Financial Center was on the phone with his insurance carrier to see if they would authorize the controlled demolition of the building

Kuka talonomistaja soittaisi vakuutusyhtiöön ja kysyisi lupaa talon räjäyttämiseen, jos olisi salaa panostanut kaiken jo valmiiksi? Jos vakuutusyhtiö antoi luvan (eikä varmasti antaisi, jos omistaja kertoisi laittaneensa räjähteet salaa), miksi se kiistäisi asian myöhemmin?

Jos vakuutusyhtiö taas ei antanut lupaa ja Silverstein räjäytti talon siitä huolimatta, sehän on vakuutusyhtiölle hyvä syy olla maksamatta korvausta. Tässäkin tapauksessa kannattaisi tuoda asia julkisuuteen.

En näe tässä mitään järkeä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kerros nyt Petteri, miten sinun mielestäsi tornien pitäisi sortua, jotta myöntäisit niiden sortuvan räjähdyksien vuoksi? Onko mielestäsi tyhmää ihmetellä sulanutta terästä, pulveroitunutta betonia tai alle yhden lujuuskertoimisia pilvenpiirtäjiä?

Sula teräs: muutamia silminnäkijöitä, joiden mukaan raunioissa oli "sulaa terästä". Kuinka moni tietää, millaista on sula teräs? Epäilemättä jotain sulaa metallia siellä oli, mutta aine on voinut olla mitä tahansa. Korkeita lämpötiloja esiintyy myös tavallisissa huoneistopaloissa.

Pulverisoitunut betoni: onko ihme, että satojen metrien korkeudelta putoava betoni hajoaa muruiksi? Valtava pölypilvi ei ole betonia vaan ilmeisesti sisätiloissa verhoukseen käytettyä kipsilevyä (drywall).

Lujuuskerroin: maallikkona voin vain arvailla. Talo oli lähes ontto. Jos tulipalojen lämpö sai lattiarakenteet pehmenemään tai irtoamaan kiinnikkeistään, rakennuksen pudonnut yläosa (noin 100 miljoonaa kiloa) "kuori" teräksiset seinärakenteet ulospäin romahduttaen samalla sisätilat. Tämä selittäisi, miksi tavaraa lentää niin paljon poispäin tornista.

Yläosa putosi, koska lentokoneen törmäys repi aukon kylkeen. Videolta näkyy, miten teräksiset ulkopalkit ovat taipuneet ja antavat lopulta periksi, jolloin yläosa romahtaa. Sortuma käynnistyy lentokoneen osumakohdasta, mikä todistaa räjäytysteoriaa vastaan. Loogista kyllä, etelätorni sortuu aikaisemmin, koska osumakohta oli alempana ja yläosan paino siten suurempi.

Koko sortumaan kului ainakin kaksinkertainen aika vapaaseen pudotukseen verrattuna.

---
Räjäytysteorian kannattajat voivat nyt esittää vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

- miten vähintään 100 000 kiloa räjähteitä tuotiin torniin ja asennettiin paikoilleen kenenkään huomaamatta? (tämä nanotermiitin "löytäneen" Harritin oma arvio, tavallista räjähdettä olisi tarvittu vielä paljon enemmän - olisi siinä ollut melkoinen rekkaralli)

- mikseivät räjähteet lauenneet koneen törmäyksessä tai sitä seuranneissa tulipaloissa?

- miten räjäytys saatiin etenemään osumakohdasta alkaen alaspäin juuri oikealla nopeudella? Miten yläosa räjäytettiin sen kaaduttua, koska mahdolliset johdot siellä oleviin räjähteisiin olivat menneet poikki?

- miksei raunioista löydetty räjähteiden palasia, laukaisukoneiston osia tms.?

- mistä iskun suunnittelijat tiesivät, että lentokoneen tekemä isku on riittävän voimakas, jotta tornin yläosa saadaan kallistumaan ja räjäytykset voidaan sen jälkeen aloittaa?

- jos tornit oli panostettu, mihin tarvittiin lentokoneita? Miksei kellariin ajettu riittävän isoa pakettiautoa, joka olisi muka aiheuttanut räjähdyksen, ja tornit tuhottu sen jälkeen? Paljon helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin lentokoneiden käyttäminen. TV-kamerat olisivat olleet paikalla joka tapauksessa, nimetön soitto toimituksiin olisi varmistanut asian.

Kill Dash Nine kirjoitti...

Yritin irroittautua keskustelusta mutta tämä softa lähettää mulle viestejä ja aihe kiinnostaa...olen informaatiokoukussa!

Jyrin Ventura-linkin lause "To dispute the conventional historical account is intellectually dishonest and nonsensical. – FOX News" olisi varmasti sopivaa materiaalia Simpsonien kirjoittajille. Eräässä haastattelussa heiltä kysyttiin, miksi he mollaavat FOXia jatkuvasti, johon kirjoittaja vastasi kysymyksellä: "Oletko joskus jutellut heidän kanssaan?" Tuo lause jo itsessään antaa ymmärtää paljonkin kaupallisen TV-jätin luonteesta: "On mielettömyyttä ja älyllistä epärehellisyyttä kumota se käsitys, jonka olemme teille tarjoilleet."

Tuo Silversteinin "pull it"-lausunto oli jo tiedossa mutta tieto siitä, että hän soitteli vakuutusdollarien kuvat silmissä jo ennen rakennuksen romahtamista on siis uusi. Lisäksi artikkeli mainitsee taikasanan "controlled demolition" jota on tähän asti kuultu vain foliokerhon taholta.

Hallittu purku vaatii koko rakennuksen rakenteiden vuoraamista räjähtein, mihin menee oletettavasti tuhottomasti aikaa. Eix oo PIKKUISEN ihmeellistä kysyä kesken kaaoksen: "Onko minulla lupa hallitusti purkaa rakennus joka on tulessa, jonka pohja on epävakaa ja romahtaa ihan kohta?"

Kill Dash Nine kirjoitti...

"miten vähintään 100 000 kiloa räjähteitä tuotiin torniin ja asennettiin paikoilleen kenenkään huomaamatta?"

Iskuja edeltänyt (9kk?) rakennusten hissiremontti ja sen työntekijöiden suora pääsy rakenteisiin on tiedossa ja muistan Richard Gagen (AE911truth) maininneen esityksessään talojen turvallisuusfirman hallituksen mielenkiintoisista henkilöistä.

"mikseivät räjähteet lauenneet koneen törmäyksessä tai sitä seuranneissa tulipaloissa?"

Räjähteitä pitää olla todella paljon ja ne pitää laukaista yksittäin erillisillä nalleilla. Osa tietysti on voinutkin räjähtää. Joka tapauksessa tekniikka on varmasti ollut olemassa homman tekemiseen juuri kuin se meni.

"miten räjäytys saatiin etenemään osumakohdasta alkaen alaspäin juuri oikealla nopeudella? Miten yläosa räjäytettiin sen kaaduttua, koska mahdolliset johdot siellä oleviin räjähteisiin olivat menneet poikki?"

Hallitut purut ovat asiantuntijatöitä. Räjähteet todellakin on tarkalleen ajastettu. Nallit voitaneen laukaista langattomasti.

"miksei raunioista löydetty räjähteiden palasia, laukaisukoneiston osia tms.?"

Harriet löysi räjähtämätöntä nanotermiittiä neljästä näytteestä siinä suhteessa että voidaan olettaa sitä alunperin olleen helvetisti.

"mistä iskun suunnittelijat tiesivät, että lentokoneen tekemä isku on riittävän voimakas, jotta tornin yläosa saadaan kallistumaan ja räjäytykset voidaan sen jälkeen aloittaa?"

Se että tornin yläosa kallistui oli selkesti sattumaa. Kallistuminen alkoi räjäytyksen alettua.

"jos tornit oli panostettu, mihin tarvittiin lentokoneita?"

Siihen että uhkakuva saadaan riittävän suureksi ja näennäisen hallitsemattomaksi, jotta ennaltaehkäisevä isku saa oikeutuksen. Muuten hyökkäyssota ei saa kansan tukea.

Jyri Hovila kirjoitti...

Petteri: Millaista? Noissa linkeissä väitettiin vain, että Silverstein oli soittanut vakuutusyhtiöön ja pyytänyt lupaa rakennuksen räjäyttämiseen, "since its foundation was already unstable and expected to fall".

En voi uskoa etten suhtaudu tähän yhtään vakavammin. Väität haluavasti tietää mitä oikeasti tapahtui ja olevasi valmis kyseenalaistamaan omat käsityksesi. Ehkä sinulta on jäänyt oivaltamatta, ettei riitä olla valmis kyseenalaistamaan sitten kun joku muu on jo selvittänyt kaiken. On haluttava kyseenalaistaa koko ajan. On siis alistettava omat käsityksensä mahdollisimman objektiiviselle tarkkailulle jatkuvasti ja oma-aloitteisesti. Sinulla ei selvästikään ole mitään kiinnostusta suhtautua foliohattujen ajatuksiin minkäänlaisella vakavuudella, mikä näkyy räikeästi ja ikävästi mm. harjoittamastasi kategorisoivasta ylenkatseesta joka on käynyt hyvin selväksi tämän keskustelun aikana.

Petteri: Kuka talonomistaja soittaisi vakuutusyhtiöön ja kysyisi lupaa talon räjäyttämiseen, jos olisi salaa panostanut kaiken jo valmiiksi? Jos vakuutusyhtiö antoi luvan (eikä varmasti antaisi, jos omistaja kertoisi laittaneensa räjähteet salaa), miksi se kiistäisi asian myöhemmin?

En saata uskoa ettet pystyisi rakentamaan toimivaa hypoteesia eteesi tarjottimella tuotujen seikkojen perusteella, joiden paikkansapitävyyden pystyisit itse koska tahansa tarkistamaan vaikka väitätkin että se on mahdotonta. Ilmeisesti et vain halua tehdä sitä, tai nautit jollain oudolla tavalla yksinkertaisen esittämisestä tässä keskustelussa. Samalla olet valmis tekemään millaisia tahansa ajatusvoltteja tehdäksesi virallisen selityksen päivän tapahtumista uskottavaksi; mielikuvituksen puutteesta ei siis ole kyse, vain siitä koska ja mihin sitä sovellat.

Ihan vain arvailua, mutta tässä yksi ehdotus hypoteesin pohjaksi:

- Tornit 1, 2 ja 7 oli panostettu ennalta varmistamaan, että ne saadaan sortumaan halutulla tavalla lentokoneiden törmättyä niihin. Lentokoneiden mukana olo tarvitaan jotta syyllisiksi voidaan väittää terroristeja.

- Silversteinin ei tarvitse tietää, että rakennukset on panostettu. Hän todennäköisesti on tietoinen että jotain tulee tapahtumaan, ja saattaa tietää myös räjähteistä. Tiedon lokeroinnin mukaisesti hänen on todennäköisimmin annettu tietää juuri niin vähän kuin hänen on tarpeen jotta hän on pystynyt tekemään mahdollisen osuutensa esimerkiksi räjähteet asentaneiden, huoltomiehinä esiintyneiden agenttien kulun helpottamiseksi rakennuksissa. Tällöinkään hänen ei tietenkään ole tarvinnut tietää, mitä tarkalleen ottaen on ollut odotettavissa; häneltä ollaan yksinkertaisesti voitu pyytää, millä tahansa tekosyyllä, rakennusten kulunvalvonnan helpottamista joksikin ajaksi.

- Jokin menee pieleen sen koneen kauko-ohjauksessa (tai jossain muussa osassa kaappausta) jonka oli tarkoitus törmätä rakennukseen 7. Kone päätyy peltoon Shanksvilleen, tai mahdollisesti jonnekin muualle samalla kun Shanksvilleen järjestetään pikapikaa hädin tuskin uskottavat jäljet lentokoneen maahansyöksystä.

- Operaatiota hoitelevien käsissä on tilanne, jossa yksi panostetuista rakennuksista seisookin pystyssä, ja räjähteiden löytyminen jälkien selvittelyn yhteydessä on väistämätöntä. Jälleen kerran: kovinkaan monen ei tarvitse ymmärtää kokonaiskuvaa niin hyvin, että he tietäisivät tässä olevan ongelman. Tapahtumia herkeämättä seuraavat, kokonaiskuvan hahmottavat henkilöt sen sijaan ymmärtävät heti millaisesta riskistä on kysymys, ja päättävät että rakennus 7 on parempi tuoda alas joka tapauksessa todisteiden hävittämiseksi ja toivoa, että tapahtumaan ei osata kiinnittää huomiota ja että sille pystytään keksimään riittävän hyvä selitys.

(jatkuu)

Jyri Hovila kirjoitti...

(jatkoa edellisestä)

- Silversteinille, jolla on pelissä 500 miljoonan vakuutusrahat, kerrotaan (ei tietenkään suoraan itse päätekijöiden toimesta), että rakennus 7 on vaarassa sortua ja se täytyy purkaa. Silverstein ei ole räjähde-eskpertti, eikä osaa ihmetellä että tämän väitetään olevan mahdollista ilman vähintään viikkojen suunnittelua ja panostamista. Vakuutusrahoista kiinni pitääkseen Silverstein soittaa vakuutusyhtiöönsä ja pyytää lupaa räjäytyspurkuun. Hän ei yritä peitellä tätä, koska joko uskoo lennosta tehdyn räjäytyspurun mahdollisuuteen itsekin, tai koska tietää mistä on kyse ja pelaa totta kai mukana. Tässä tapauksessa mukana pelaaminen tarkoittaa nimen omaan pikapurun esittämistä todellisena mahdollisuutena sekä vakuutusyhtiölle että medialle ja massoille. Siksi sitä ei peitellä myöskään esimerkiksi pelastustyöntekijöiltä ja toimittajilta, vaan päin vastoin heidän nimen omaan annetaan ymmärtää että rakennus ollaan räjäyttämässä. Tällä haetaan sitä, että rakennuksen odottamaton ja täysin fysiikan lakien vastainen putoaminen omille sijoilleen olisi jotenkin perusteltavissa.

- Vakuutusyhtiö ei anna lupaa, mutta salaliittolaisten motivaatio rakennuksen romauttamiseen on ymmärrettävästi erittäin korkea. Niinpä se räjäytetään joka tapauksessa. Silverstein ei välttämättä edelleenkään tiedä mistä oli kyse; hän voi todella luulla että rakennus romahti itsekseen ja tuntee ehkä lähinnä helpotusta koska vakuutusrahojen kannalta vaikeaksi kääntynyt tilanne tuleekin kuntoon.

- Silverstein joutuu tilanteeseen, jossa hän on puhunut räjäytyspurusta vakuutusyhtiön kanssa, ja on samalla pahasti pieleen menneen salaliiton kannalta hyvin ongelmallinen henkilö. Ellei Silverstein ole tähän asti ollut mukana isommassa kuviossa, hänelle ehkä paljastetaan hieman enemmän jotta hänen yhteistyönsä ja vaikenemisensa saadaan varmistettua. Tämä onnistuu mm. antamalla Silversteinin tietää, minkä kokoiseen sotkuun hän on joutunut mukaan.

- Silversteinin pull it -kommentti on ehkä lipsahdus. Foliohattujen nostettua siitä metelin Silverstein luonnollisesti selittää tarkoittaneensa "jotain muuta" kuin räjäytyspurkua. Hän pitäytyy tiukasti tässä kannassa monta vuotta, ja väittää ettei rakennusten räjäytyspurusta koskaan ollut minkäänlaista suunnitelmaa. Tähän voi olla monia motiiveja lähtien vakuutusrahoista ja päättyen salaliiton horjuvan uskottavuuden säilyttämiseen.

- Lopulta Fox Newsin toimittaja menee tekemään mehevän mokan. Hän ei tietenkään ole (tietoisesti) mukana missään salaliitossa, ja tulee ehkä juuri siksi paljastaneeksi seikan joka oli useiden silminnäkijöiden tiedossa tapahtumapäivänä, mutta joka on onnistuttu unohtamaan näennäisesti merkityksettömänä yksityiskohtana valtavan tragedian ja kaaoksen keskellä.

Silversteinin sanomisissa on nyt siis erittäin räikeä ristiriita. Jos väitettä puhelusta vakuutusyhtiön kanssa voidaan löytää mitään todisteita em. toimittajan puheiden lisäksi (jotka hän varmaankin tulee jyrkästi kiistämään ja parhain päin selittämään lähipäivinä) niin tässä on totisesti jotain jota ei voida ohittaa uskon varassa.

Kill Dash Nine kirjoitti...

Haluaisin, Petteri, myös muiden tähän kirjoittamiseen osallistuneiden puolesta esittää sinulle kiitoksen siitä, että olet tunnettuna kirjailijana ja kolumnistina ylipäänsä lähtenyt kommentoimaan tulenarkaa aihetta etkä ole perääntynyt väittelystä vaikka näyttääkin siltä, että se ennakkoasetelmasta johtuen venyy. Tunnettuna henkilönä on turvallisinta olla ottamatta kantaa lainkaan tai ottaa torjuva kanta ja sivuuttaa keskustelu.

Olen varma, että tässä keskustelun kestäessä saat uutta tietoa asian yksityiskohdista. Esittämäsi kysymykset ovat sellaisia, jotka jokainen viralliselle totuudelle kriittinen on itseltään joutunut kysymään. Monet kysymyksistäsi ovat sellaisia, joihin on olemassa jo vastaukset ja monet peräänkuuluttamistasi uskottavista selityshypoteeseista jo olemassa, mutta johtuen median tilasta ne kommunikoidaan totuus-liikkeen kanavien (esim. verkkosaitit) kautta. Meillä kommentoijilla monilla on pitkä historia aiheeseen itsenäistä tutustumista, ja tätä prosessia ei voi järkevä ihminen ohittaa. Olen iloinen, että olet mahdollisuuksiesi puitteissa lähtenyt prosessiin mukaan. Olen keskustellut asiasta kymmenien ihmisten kanssa ja yleensä aiheeseen ehdottoman torjuvasti suhtautuvat eivät ole valmiita lähtemään keskustelemaan aiheesta pidemmälle ja enemmän tutustumaan aiheesta tuotettuun tietoon, vaan suojelevat turvattua maailmankuvaansa sijoittamalla tällaisista asioista kiinnostuneet hörhö-kategoriaan.

Ihmisten on vaikeaa ottaa vastaan tällaista tietoa psykologisista syistä, sillä valtio muodostaa sosiaalisen elämämme turvan. Ajatus siitä että valtion tasolla tietoa salataan tai vääristetään on helppo hyväksyä katsomalla taaksepäin historiaan, mutta ajatus siitä, että juuri tämä tänä päivänä esillä oleva tieto on vääristettyä, on pelottava, koska silloin emme tiedä mihin OMASSA yhteisössämme luottaa, ja toisaalta koemme voimattomuutta vaikuttaa näihin asioihin, vaikka koemmekin yleistä velvollisuutta vaikuttaa oman yhteisömme asioihin. On luonnollinen niin ihmisen psyykeeseen kuin ihmisyhteisöihin liittyvä ilmiö välttää ikävien asioiden kohtaamista, ja tämä tapahtuu ulkoistamalla aiheeseen liittyvä vastuu itseltä toiselle: "TUO joka asian tuo esille on hullu--MINUSSA ei ole mitään vikaa".

Olisi minusta myös keskustelun kannalta miellyttävämpää jos muut kommentoijat pyrkisivät välttämään henkilöön liittyvän kommentoinnin vaikka kokisivatkin turhautumista. Otamme ihmisinä tietoa vastaan eri tavoilla, ja tämä paljolti liittyy siihen yhteiskunnalliseen rooliin mihin itsemme sijoitamme. Minusta Petteri on tehnyt hienosti lähtemällä keskusteluun mukaan--vaikkakin puutteellisella aiheeseen perehtymisellä--ja on valmis perehtymään aiheeseen enemmän ja varmasti tarpeen mukaan muuttamaan näkemyksiään, kunhan järkevä ihminen ensin saa järkeviin kysymyksiinsä vastaukset.

Anonyymi kirjoitti...

"Sula teräs: muutamia silminnäkijöitä, joiden mukaan raunioissa oli "sulaa terästä". Kuinka moni tietää, millaista on sula teräs? Epäilemättä jotain sulaa metallia siellä oli, mutta aine on voinut olla mitä tahansa. Korkeita lämpötiloja esiintyy myös tavallisissa huoneistopaloissa."
Repost:
http://www.physics.byu.edu/research/energy/Molten2Low.JPG
http://www.luogocomune.net/site/htmpages/911/molten/therma3bo.jpg
http://adamant.typepad.com/photos/uncategorized/2007/12/02/wtc6holes.jpg
http://www.indybay.org/uploads/2006/06/08/thermite.jpg
http://9eleven.info/MetalGlow.jpg
http://www.prisonplanet.com/Pictures/Aug06/240806cars_wtc2_all.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=y-Cn5cqgh-g&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=f2I3vRbxMWo
http://www.911myths.com/assets/images/molten_steel.jpg

Virallisesti tuota sulaa metallia ei ole olemassa. Eikä todellakaan toimistopalo sulata terästä, varsinkaan tuota määrää. Voit edelleen kokeilla tuota, laita työpöydällesi ratakisko, tuikkaa tuleen ja laita sekaan 10 000 litraa lentopetroolia. Ratapölkky ei takuulla edes punerra. Termiitti, masuuni ja kaasuhitsaus on ainoita, mitä tulee mieleen, millä saa teräksen juoksevaksi.

"Pulverisoitunut betoni: onko ihme, että satojen metrien korkeudelta putoava betoni hajoaa muruiksi? Valtava pölypilvi ei ole betonia vaan ilmeisesti sisätiloissa verhoukseen käytettyä kipsilevyä (drywall)."
Koko manhattan oli siis mielestäsi gyproc-pölyn peitossa? 8|

"mikseivät räjähteet lauenneet koneen törmäyksessä tai sitä seuranneissa tulipaloissa?"
Ehkä tässä on kyse juuri liian aikaisin "räjähteestä" termiittipanostuksesta. http://www.indybay.org/uploads/2006/06/08/thermite.jpg
Btw ja offtopic, Myytinmurtajissa oli hiljattain juttu, jossa kävi ilmi, ettei muoviräjähde kertakaikkiaan räjähtänyt millään muulla kuin sitä varten suunnitellulla nallilla.
Offtopic2: Myytinmurtajat ovat kieltäytyneet ottamasta mitään 9/11-myyttiä ohjelmaansa.

"miksei raunioista löydetty räjähteiden palasia, laukaisukoneiston osia tms.?"
Siksi että todistusaineistot laittomasti tuhottiin, eikä kukaan puolueeton niitä päässyt kunnolla tutkimaan. Myöskin termiitissä kiinni ollut langaton (?) laukaisukoneisto menee suhteettoman tunnistamattomaksi 4000 asteen kuumuudessa.

"myös muiden tähän kirjoittamiseen osallistuneiden puolesta esittää sinulle kiitoksen siitä, että olet tunnettuna kirjailijana ja kolumnistina ylipäänsä lähtenyt kommentoimaan tulenarkaa aihetta etkä ole perääntynyt väittelystä vaikka näyttääkin siltä"
I agree. Harva julkku uskaltaa ottaa asiaan kantaa, poliitikoista puhumattakaan.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Virallisesti tuota sulaa metallia ei ole olemassa

Jotain kirkasta valuu pitkin WTC-tornin reunaa ja sinä tiedät sen olevan sulaa terästä?

Termitiin ongelma on se, että sillä voi kyllä hitsata metallia yhteen, mutta se vaikuttaa hitaasti. Sillä on mahdotonta aiheuttaa tarkkaan ajoitettua romahdusta. National Geographicin videossa oli tästä havainnollinen esitys.

Nanotermiittiä tuntuu esiintyvän teorioissa, mutta en ole nähnyt yhtään demoa miten se toimisi käytännössä. Eikä kumpaakaan ainetta käytetä hallituissa räjäytyksissä.

Mythbustersin mies kertoi pari vuotta sitten hakkerikonferenssissa heidän saavan usein pyyntöjä WTC-myyteistä, mutta eivät toistaiseksi ole ottaneet niitä käsittelyyn. Ei kertonut syytä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ihmisten on vaikeaa ottaa vastaan tällaista tietoa psykologisista syistä, sillä valtio muodostaa sosiaalisen elämämme turvan

Ehkä, jos kyse on omasta valtiosta, mutta harvalle suomalaiselle USA edustaa juuri muuta kuin makeita tv-sarjoja ja nopeaa rikastumista. CIA, NSA, Guantanamo, Abu Ghraib... kuka odottaa USA:n toimivan reilusti? Suurvaltojen tapaan sillä on omat kansalliset intressit.

USA:n toimintatavat kävivät hyvin ilmi hyökkäyksessä Irakiin 2003. Bush halusi sotansa ja sai sen, perusteluja keksittiin tarpeen mukaan. Se oli härskiä katsottavaa.

Silti tällaisellakin toiminnalla on rajansa: USA ei väittänyt löytäneensä WMD:itä Irakista, vaikka niitä olisi ollut helppo lavastaa. Mieluummin kärsittiin kansainvälinen häpeä.

Nykyisellä nettiajalla tietoja pääsee väkisinkin esiin. Minusta 9/11 epäilijät ovat saaneet enemmän näkyvyyttä mediassa kuin virallisen teorian puolustajat. Myös Suomen tv:ssä on esitetty enemmän skeptikkojen dokumentteja ja uutispätkiä kuin virallista totuutta. Vauhdikkaasti leikatut omatekoiset YouTube-dokumentit, joissa siteerataan anonyymejä lähteitä ja sittemmin vääriksi todettuja faktoja, rock-musiikin soidessa taustalla, vetoavat moniin.

Minusta asia onkin päinvastoin: psykologisista syistä (ja tv-sarjoista) johtuen salaliittoihin on helpompi uskoa kuin viralliseen selitykseen, joka on uskomattoman tylsä ja yksinkertainen.

Salaliittoon uskovien epäilyä ruokkivat pienetkin epäselvyydet virallisessa versioissa. Niitä tulee löytymään loputtomiin. Lisäksi salaliittolaiset voivat aina muuttaa epäilyksiään (ensin huomio keskittyi Pentagoniin, sitten torneihin, nyt nanotermiittiin) tarpeen mukaan. Virallinen selitys ei voi juurikaan vaihtua.

Niinpä salaliittoon uskovilla tulee aina olemaan etulyöntiasema. Se ei loppuisi edes uuteen NIST-tutkimukseen, ehkä sen vuoksi viranomaiset ovat olleet haluttomia järjestämään sitä.

Mutta olisi tosiaan kiinnostavaa nähdä Mythbustersin nanotermiitti-jakso...

Anonyymi kirjoitti...

"Jotain kirkasta valuu pitkin WTC-tornin reunaa ja sinä tiedät sen olevan sulaa terästä?"
Kyllä. Se sopii parhaiten myös siihen että sulaa terästä on myös raunioissa. Hyvin korkeita lämpötiloja näkyy satojen neliömetrien alueella Nasan kuvissa. Tämä on yksi niistä suurista aukoista joista virallinen kertomus ei hiisku. Eli "salaliittotarina" on tässä se uskottavin, se jättää vähiten aukkoja.
Mitä tuo keltainen, valoa hohkaava aine sitten on? Jaffaako? Alumiinia se ei ole, koska alumiini on sulana hopean väristä.

Löydetty termiitti oli erittäin korkeatasoista. Se on tuotettu lähes mikropiiritekniikan kaltaisesti, eri metallikerroksia höyrystyttämällä, kerros kerrokselta. Tuon reagointinopeus on voinut olla huomattava, ja sitä on voitu tehostaa normaaleilla räjähteillä. Sortuman tuottamiseen USAlla on varmasti tarvittava tekniikka, sitä ei voi vähätellä.

Huomaa miten sula rauta valuu juuri siitä kohtaa, mistä sortuma hetken kuluttua lähtee etenemään. Huomaa myös miten kirkasta valuva keltainen aine on, verrokkina on vieressä vellovat lieskat.
http://www.youtube.com/watch?v=rOq3HYRiG7Y

Kill Dash Nine kirjoitti...

"psykologisista syistä (ja tv-sarjoista) johtuen salaliittoihin on helpompi uskoa kuin viralliseen selitykseen, joka on uskomattoman tylsä ja yksinkertainen."

Tämä näkemyksesi salaliittoteoriaan uskovasta henkilönä joka uskoo aiheen jännittävyyden takia on yksinkertaisesti täysin virheellinen eikä millään tavalla vastaa ihmisten ylipäänsä tai salaliittoteoriaa kannattavien ihmisten psyykkisiä motiiveja. Tiedätkö, näitä teorioita kannattava JÄRKEVÄ ihminen--siis ei se sellainen yleisesti rajatietoa etsiskelevä ihminen--joutuu käymään tuskallisen eettisen prosessin sen yhteydessä kun totuus valkenee. Kyyneleet tulee silmään ja ahdistaa, tuntuu voimattomalta..on tarkistettava kuka itse on ja mitä pystyy asian puolesta tekemään. Eettisen ihmisen velvollisuudentunto seuraa sitä, mitä ihminen TIETÄÄ, ja tieto tässä mielessä on ensisijaisesti sitä, mihin ihminen uskoo ja minkä hän on valmis perustelemaan. WTC-pölyä tutkinut kemisti Niels Harrit ilmaisi asian haastattelussa osuvasti siten, että kun hän oman järkensä kautta tuli siihen tulokseen, että virallinen totuus on valhe, oli hänellä kaksi vaihtoehtoa: joko toimia asian paljastamiseksi tai elää häpeässä.

"salaliittoon uskovilla tulee aina olemaan etulyöntiasema."

Etulyöntiasema missä? Onko tämä mielestäsi jonkinlaista julkisuuspeliä? Ihmiset, jotka kärsivät siitä, että he uskovat todistavansa miljoonan siviiliuhrin hyökkäyssotaa joka on käynnistetty valheella joka ei vieläkään ole ratkennut, ja käyttävät vapaa-aikansa totuuden julkitulemisen edistämiseen..onko mielestäsi oikein sanoa että he ovat jotenkin etulyöntiasemassa? Vastapuolenhan ei tarvitse tehdä yhtään mitään!

"Prisoner" kirjoitti...

"psykologisista syistä (ja tv-sarjoista) johtuen salaliittoihin on helpompi uskoa kuin viralliseen selitykseen, joka on uskomattoman tylsä ja yksinkertainen."

Tämä lause on taas hyvin yleistävä ja aliarvioi jälleen kerran virallista teoriaa epäilevien henkilöiden taustoja ja motiiveja. Minäkin arvostan Petterin halua käsitellä tätä asiaa, mutta jonkunlaista arvostusta muita keskustelijoita kohtaan tai ainakin pientä etäisyyttä omiin uskomuksiin kannattaisi ottaa, jos haluaa käydä asiallista keskustelua.

En tiedä onko meillä mitään muita keinoja löytää sitä lopullista totuutta kuin valaehtoiset todistukset, tieteellinen tutkimus ja avoimuus. Jostain kumman syystä 9/11 -tapauksessa mikään näistä ei tunnu toteutuvan kunnolla.

Niin kauan kun keskustelu pohjautuu uskomuksiin ja arvauksiin, väittelylle ei tule loppua.

Tuosta rajatieto-viittauksesta tuli muuten mieleen, että kannattaa perehtyä meemiteoriaan (esim. Susan Blackmooren kirja "Meemit - Kulttuurigeenit"). Taitaa olla niin, että vaikka kuinka yrittäisi kyseenalaistaa omia uskomuksiaan ja mielipiteitään, ne perustuu aina kopiointiin...

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Termitiin ongelma on se, että sillä voi kyllä hitsata metallia yhteen, mutta se vaikuttaa hitaasti. Sillä on mahdotonta aiheuttaa tarkkaan ajoitettua romahdusta. National Geographicin videossa oli tästä havainnollinen esitys."

MIT:n artikkelin
http://www.technologyreview.com/computing/14105/?a=f
mukaan nanoteknologia voi kiihdyttää termiittireaktion tuhatkertaiseksi. Tämä teknologia on USA:n puolustusministeriön alihankkijalaboratorioiden käytössä. Eiköhän tuon reaktion saa suunnattua samaan tapaan kuin ontelopanoksen. Nanomateriaaleja on tutkittu sotilaskäyttöä varten 1990-luvun alusta.

Vesa R kirjoitti...

"Vai oli 'Angel is next' koodinimi"

http://www.911myths.com/html/angel_is_next.html

Olin muuten lukenut tuon linkittämäsi artikkelin ennen viestini lähettämistä.

"We found one reference of Angel as a code word for Air Force One in a newsgroup "transcript of radio traffic between AF1 and plane carrying cabinet 11-22-63", for instance."

"We found a second at the Wayback machine's record of 2600.com's Secret Codes page."

"This doesn't exactly make the code name common knowledge, but it is confirmation that "Angel" wasn’t top secret, either."

Eli kyllä, itse linkittämäsi jutun mukaankin se *oli* koodinimi. On epätodennäköistä, että se olisi ollut joidenkin muslimiradikaalien tiedossa, ja on hyvin epätodennäköistä, että nämä olisivat jotenkin onnistuneet teknisesti uhkaamaan sillä Air Force Onea 11.9.2001.

Tähän liittyen kannattaa lukea historioitsija Webster Griffin Tarpleyn kirja "9-11 Synthetic Terror". Siinä käsitellään laajasti tuotakin asiaa. Ja ei, Petteri, presidenttiä ei varmaankaan koetettu PELASTAA todennäköisellä uhkauksella... :-D

Olen päätynyt siihen, että ihmisen maailmankuva (työkaverin mukaan yksilön "hardwiring") ratkaisee sen, onko hän valmis uskomaan *mihinkään* todisteisiin tai edes objektiivisesti tutustumaan aiheeseen. Petteri esim. vaatii todisteita, mutta kun tuon esiin esimerkiksi, että WTC 7 tuhoutui tavalla, joka vastaa erittäin taidokasta hallittua räjähdepurkua, se ei kelpaa todisteeksi. (Tästä muuten kirjoitan Oslostudentenin uusimmassa numerossa norjaksi käännetyssä kirjoituksessa.) WTC 7:n tuhoutuminen havaitulla tavalla (lähes pystysuoraan, symmetrisesti, totaalisesti ja huomattavan osan ajan täysin ilman rakenteellista vastusta) pelkistä huoneistopaloista - joka *on* se lopullinen virallinen selitys (äläkä nyt Petteri rupea tuota kiistämään, koska minä olen perehtynyt virallisiinkin raportteihin) - olisi *ihme*, sillä 80 tukipilarin esimerkiksi täytyi katketa tarkasti samanaikaisesti - eli juurikin kuten räjähdepuruissa. Oma maailmankuvani on sen verran joustava, etten ole valmis uskomaan ihmeisiin.

Kertaan: rakennus voi vajota kymmenien metrien matkan *täysin ilman rakenteellista vastusta* ainoastaan, jos vastus on poistettu "ulkoisesti", esim. räjähtein. Tämä on hyvin yksinkertainen todiste, ja niin kiistämätön, että sen voi sivuuttaa vain uskon voimalla.

Jennings ja Hess jäivät WTC 7:aan loukkuun räjähdyksen voimasta ennen kuin kumpikaan kaksoistorneista oli tuhoutunut. Jos Seiskassa tapahtui massiivisia, ulospääsyn estäneitä räjähdyksiä jo tuossa vaiheessa, eikö NISTin olisi ollut aiheellista selvittää räjähdysten vaikutusta pilvenpiirtäjän tuhoon, johtuivatpa räjähdykset mistä tahansa?

Vesa R kirjoitti...

Korjaus:

"Vai oli 'Angel is next' koodinimi"

piti olla

"Vai että Angel on salainen koodinimi"

Sellainen yhteiskuntatieteilijä kuin Karl Mannheim käytti aikoinaan termiä "freischwebende Intelligentsia" (ei-niin-vapaasti suomennettuna "vapaasti leijuva älymystö") viittaamaan ryhmään, jonka varaan hän laski tiedon objektiivisesssa tarkastelussa. Sellaista intressivapaata ryhmää on tietysti vaikea löytää. Sanoisin kuitenkin, että täältä löytyvät henkilöt ovat lähempänä tätä ideaalia kuin monet muut:

http://www.patriotsquestion911.com

Näin siksi, että kenenkään heistä intresseissä ei liene epäillä virallista tarinaa - mutta he vaan eivät muuta voi, oman elämänkokemuksensa perusteella.

Vesa R kirjoitti...

Ja vielä yksi korjaus:

freischwebende Intelligenz

http://de.wikipedia.org/wiki/Freischwebende_Intelligenz

Hyvää vappua!

Petteri Järvinen kirjoitti...

Eli kyllä, itse linkittämäsi jutun mukaankin se *oli* koodinimi. On epätodennäköistä, että se olisi ollut joidenkin muslimiradikaalien tiedossa

Koodinimi, joka oli mainittu jo 1960-luvulla ilmestyneessä kirjassa sekä sen jälkeen netissä, varmaan myös amerikkalaisissa tv-ohjelmissa (niitä ei Googlekaan löydä).

Tuskin muslimiradikaalit halusivat pelotella Bushia, eikä ole mitään tietoa oikeasta hyökkäyksestä Air Force Onea kohtaan. Mahdollisesti soittaja oli joku kahjo, joka sai innoituksen nähtyään mitä televisiouutisissa kerrotaan. Ei vaikuta kovin tärkeältä tapahtumalta 9/11-päivässä. Pitäisikö tämän soiton olla todiste jostain?

Petteri esim. vaatii todisteita, mutta kun tuon esiin esimerkiksi, että WTC 7 tuhoutui tavalla, joka vastaa erittäin taidokasta hallittua räjähdepurkua, se ei kelpaa todisteeksi.

Tietenkään se, että joku näyttää televisiosta katsoen tapahtuvan kuten hallittu räjähdepurku, ei ole mitkään TODISTE siitä että näin todella tapahtui.

Todisteiden sijaan voisi esittää edes uskottavan motiivin, miksi talo räjäytettiin seitsemän tuntia muiden jälkeen. Jos ainoa vastaus on, että "emme tiedä, koska se on osa salaliittoa", vastaaja ei ole kovin vahvoilla.

raportteihin) - olisi *ihme*, sillä 80 tukipilarin esimerkiksi täytyi katketa tarkasti samanaikaisesti - eli juurikin kuten räjähdepuruissa. Oma maailmankuvani on sen verran joustava, etten ole valmis uskomaan ihmeisiin.

Vaikka oletettaisiin, että WTC 7 tuhottiin räjäyttämällä (ehkä talossa oli itsetuhomekanismi, koska siellä oli mm. FBI ja Secret Service), niin mitä se kertoo WTC-torneista ja salaliitosta? Ei yhtään mitään. Rakennus oli vakavasti vaurioitunut, epävakaa ja vaarassa sortua ainakin osittain. Se olisi purettu joka tapauksessa, ja luultavasti juuri räjäyttämällä. Ihmisetkin oli jo saatu evakuoitua.

ainoastaan, jos vastus on poistettu "ulkoisesti", esim. räjähtein. Tämä on hyvin yksinkertainen todiste

Kumma vain, ettei kukaan kuullut sarjaa räjähdyksiä eikä nähnyt valonvälähdyksiä juuri ennen sortumaa. Nehän ovat tyypillisiä räjäytyspuruille.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Vaikka oletettaisiin, että WTC 7 tuhottiin räjäyttämällä ... mitä se kertoo WTC-torneista ja salaliitosta? Ei yhtään mitään"

Joku siis junaili FBI:n ja Secret Servicen talon täyteen räjähteitä ja räjäytti sen, ja sai junailtua NIST:in valehtelemaan että talo romahti tulipalojen takia. Onnistuisiko tällainen salaoperaatio mielestäsi jonkun taholta yksin vai vaatisiko se salaliiton?

"Kumma vain, ettei kukaan kuullut sarjaa räjähdyksiä eikä nähnyt valonvälähdyksiä juuri ennen sortumaa. Nehän ovat tyypillisiä räjäytyspuruille."

Ei vaan kummaa on se, että ihmiset jotka ovat raportoineet kuulleensa sarjassa räjähdyksiä (yksi lausunto http://www.ae911truth.net/wtc7/WTC7-eyewitness-2-PFC.wmv; lausuntoja on lukuisia) ja jotka ovat tapahtuman jälkeen syystä tai toisesta halunneet varjella henkilöään ja olla tulematta julkisuuteen toistamaan näitä väitteitä, tippuvat siihen kategoriaasi, että katastrofia välittömästi seuraavat todistajalausunnot eivät ole luotettavia.

"Tietenkään se, että joku näyttää televisiosta katsoen tapahtuvan kuten hallittu räjähdepurku, ei ole mitkään TODISTE siitä että näin todella tapahtui."

No onko esim. reilun tuhannen arkkitehdin/insinöörin asiantuntijalausunto mielestäsi minkäänlainen todiste? Oikeuskäytännössä säännönmukaisesti käytetään ulkopuolisia asiantuntijalausuntoja. Katsopa videoitu hollantilaisen räjähde-ekspertti Danny Jowenkon ensitutustuminen WTC7-videoon: http://www.youtube.com/watch?v=k3DRhwRN06I Jowenko sanoo edelleen olevansa vakuuttunut WTC7:n räjäytyksestä.

Jyri Hovila kirjoitti...

Maailma on pääpiirteissään säännönmukainen. Todellisuuden rakenne on huomenna suunnilleen sama kuin tänään.

Vai onko?

Skottifilosofi David humen (1711-1776) moukaroinnin jälkeen emme katso näitä kysymyksiä enää samoin silmin. Hän osoittaa piinaavan armottomalla logiikalla, miten hataralla pohjalla lepäävät maailmankuvamme keskeiset perusteet.

Humen tarkastelun kohteena on erityisesti ns. induktioperiaate. Yksinkertaistaen voimme ajatella induktiota päättelynä, jossa yleinen väite johdetaan yksittäistapauksiin nojautumalla ("yksityisestä yleiseen").

On selvää, että induktioperiaate on avainasemassa sekä tieteessä että arkiajattelussa. Jos autoni jättää tielle tarpeeksi monta kertaa, luultavasti päättelen, että sama seuraa pian uudelleen. Koska aurinko on noussut idästä tähänkin asti, nousee se idästä jälleen huomenna.

Hume kysyy, mitä perusteita meillä on uskoa induktioperiaatteen pätevyyteen. Ehkä vetoamme kokemukseen. Ehkä sanomme, että induktioperiaate on osoittanut menestyksensä menneisyydessä.

Peruste ei riitä Humelle. Se miten hyvin induktioperiaate tähän asti on toiminut, ei vielä osoita sen pätevän tulevaisuudessa. Entä jos huomenna todellisuuden perimmäåiset lainalaisuudet murtuvat täysin? Näin ei ole käynyt tähän asti, mutta entä jos nyt käy?

Hume ei kiistä induktion tähänastista hyödyllisyyttä. Havainnoimalla todellisuutta olemme vähitellen muotoilleet yhä monimutkaisempia ja syvällisempiä lainalaisuuksia. Päättely "yksityisestä yleiseen" on tähän asti ollut hyödyllisimpiä tiedonmuodostuksen periaatteita.

Oikeuttaako tämä mennyt menestys induktion nyt ja tulevaisuudessa? Ei oikeuta. Viittaamalla induktion menestykseen menneisyydessä ei voida oikeuttaa induktiota tulevaisuudessa — paitsi induktioperiaatteen itsensä nojalla.

Tämä on Humen tyrmäysisku. Viaton luottamuksemme induktion oikeutukseen murskaantuu kerralla. Induktion perusteleminen sillä itsellään on kehäpäätelmä, yksi kuuluisimmista virheellisen päättelyn muodoista.

Eikö kuitenkin ole epätodennäköistä, että todellisuuden luonne yhtäkkiä osoittautuisi toiseksi kuin se on ollut tähän asti? Ehkä epätodennäköistä muttei mahdotonta. Koska ei mahdotonta, periaatteessa mahdollista. Päättelyn pätevyys kuitenkin edellyttää loogista sitovuutta. Induktiopäätelmät eivät ole loogisesti sitovia, Hume toteaa. Tästä seuraa, että induktio on viime kädessä uskon asia.

Sinä vain uskot, että kananmuna tänäänkin maistuu kananmunalta eikä paahtopaistilta. Uskot että yön aikana ei jääkaapissa ole voinut tapahtua mitään kohtalokasta. Kananmuna on edelleen kananmuna eikä kananmunalta pettävästi näyttävä arsenikkipaukku. Nojaat induktioon, jonka kokemus on moninkertaisesti sementoinut. Vedenpitäviä loogisia perusteita uskomustesi tueksi ei ole olemassa.

Näillä kohdin on valaisevaa verrata induktiota loogisesti sitovaan päättelyyn, deduktioon. Deduktiivinen päättely säilyttää totuuden: jos olettamukset ovat tosia, myös johtopäätös on tosi. ("Jokainen somerolainen muusikko on kuolevainen. M. A. Numminen on somerolainen muusikko. Siis M. A. Numminen on kuolevainen.")

Mutta ongelmana on, että deduktio ei näytä voivan lisätä tietoamme. Deduktio vain paljastaa asian, joka jo sisältyi olettamuksiin kätketysti.

Induktiossa sen sijaan johtopäätös sanoo enemmän kuin päätelmän perustana olevat väitteet. Induktio tuottaa yleistyksiä. Sen johtopäätös koskee myös yksittäistapauksia, joita vielä ei ole tutkittu: siinä induktion voima.

Ja siinä myös induktion heikkous, Hume tähdentää. Induktio yleistää yli tutkittujen yksittäistapausten. Induktioon liittyy näin väistämättä epävarmuutta. Tuolla epävarmuudella Hume herkuttelee. Hyödyllisenä pitämämme periaate muuttuu epävarmaksi hypyksi tuntemattomaan, ilman vedenpitävää oikeutusta.

Samalla romahtavat suurelta osin tietomme perusteet. Kuinka epävarmoin menetelmin saavutettu tieto ylipäätänsä olisi mitään tietoa?

(jatkuu)

Jyri Hovila kirjoitti...

(jatkoa edellisestä)

Nämä johtopäätökset ovat äärimmäisiä. Arkielämän kannalta Humen johtopäätökset saattavat vaikuttaa jopa mielettömiltä. Eikö järjellinen elämä käy mahdottomaksi, jos luovumme induktioperiaatteesta? Jokaiseen loogisesti mahdolliseen vaihtoehtoon on mahdotonta joka hetki varautua. Me tarvitsemme olettamuksemme, uskomuksemme ja kuvitelmamme! Me tarvitsemme luottamusta tulevaan! Yksittäistapauksiin nojautuvat päätelmät auttavat ulos epävarmuudesta ja hahmottavat tulevaa. Jos maailman pysyvään säännönmukaisuuteen ei voi luottaa, koko elämä muuttuu sietämättömäksi.

Induktion pätevyys näyttää edellyttävän, että tulevaisuus vastaa pääpiirteissään menneisyyttä. Hume tunnustaa olevan vain inhimillistä, jos haluat näin uskoa. Voit uskoa, että induktio on hyväksyttävä tiedonhankinnan menetelmä. Usko mitä uskot — kunhan olet tietoinen näkemystesi perimmäisestä luonteesta.

Ne keikkuvat tyhjän päällä.

Arkipäivän itsevarmuutesi on ällistyttävässä mitassa rakennettu uskon varaan. Samoin uskolle nojaa valtaosa siitä, mitä kutsumme tiedoksi.

Tämä on Humen piinaavan, lahjomattoman suoraviivaisen ajatuskulun lopputulos. Pitäviä perusteita induktioperiaatteelle ei ole olemassa. Keskeisimpien hahmotusperiaatteittemme tukena ei viime kädessä ole muuta kuin uskomme niihin.

Heitän kuivan puupalan liekkeihin. Odotan puupalan syttyvän tuleen. Tämä uskomus on väistämätön, en mahda sille mitään. Mutta se on silti vain uskomus. "Tämä tapa, jolla ajatus siirtyy syystä seuraukseen, ei perustu järkeen", Hume toteaa. "Se nousee yksinomaan tottumuksesta."

Tämä on Humen haaste meille. Se on haaste arvioida uudelleen todellisuuskäsityksemme perusteita. Syysuhteet, kytkennät, välttämättömyydet, lainalaisuudet: nämä ovat todellisuutemme sementtiä. Mutta mikä osa maailmankuvassamme on lopultakaan varsinaista tietoa? Mikä osa — mikä pääosa — uskoa ja tottumusta?

Se on Humen piinaava kysymys. Sitä kysymystä ei voi ravistaa pois kukaan älyllisesti rehellinen ihminen.

Esa Saarinen: Filosofia (WSOY 1994)

Kill Dash Nine kirjoitti...

Uskomustemme ja oppimamme tiedon roolista järkeilyssämme kirjoittaa myös kirkkaan ajattelun ehdoton suurmies ja oma suosikkini Wittgenstein:

"Jos joku nyt ajattelee, että ilman aikaisempaa opetusta ei voisi olla mitään käskyn ymmärtämistä ja tottelemista, hän ajattelee, että opetus antaa perusteen sille, mitä henkilö tekee; että se tarjoaa kuljettavan tien. On olemassa käsitys, että jos ymmärrämme ja tottelemme käskyä, on oltava jokin peruste sille, että tottelemme sitä niin kuin tottelemme--ja itse asiassa perusteiden ketju, joka on äärettömän pitkä. Tämä on samaa kuin jos sanoisimme: 'Missä ikinä oletkin, sinun on täytynyt tulla siihen jostakin muualta, ja tähän aiempaan paikkaan toisesta paikasta, ja niin edelleen ad infinitum. (... Äärettömän pitkän perusteitten ketjun ajatus syntyy siis tämäntapaisesta sekaannuksesta: Tietyn mittainen viiva rakentuu äärettömän monesta osasta, koska se on määrättömästi jaettavissa, ts. koska sen jakamismahdollisuudella ei ole loppua.)

Toisaalta, jos käsität, että todellisten perusteitten ketjulla on alkunsa, sinua ei enää järkytä ajatus tapauksesta, jossa ei ole mitään perustetta tavalle, jolla tottelet käskyä. Tässä kohdin mukaan tulee kuitenkin toinen sekaannus, perusteen ja syyn välinen sekaannus. Tähän sekaannukseen joudutaan sanan 'miksi' monimielisen käytön vuoksi. Kun siis perusteitten ketju on tullut päätepisteeseensä ja joku esittää vielä kysymyksen 'Miksi?', olemme taipuvaisia ilmoittamaan perusteen asemesta syyn. Jos esimerkiksi kysymykseen 'Miksi maalasit juuri tämän värin kun käskin sinun maalata punaisen täplän?' esität vastauksen: 'Minulle näytettiin tämän värin näytettä, samalla kun lausuttiin 'punainen'--siksi tämä väri tulee aina mieleeni, kun kuulen sanan `punainen`', olet esittänyt toimintasi syyn, et sen perustetta." (Sininen ja ruskea kirja, WSOY 1980, suom. Heikki Nyman, s.44-45)

Lainaus valottaa sitä tosiseikkaa, että subjektiivinen peruste ja objektiivinen syy (kausaliteetti) huomaamatta sekoittuvat ajattelussamme, ellemme tee tätä eroa itsellemme selväksi. Saamme tietynlaisen turvallisuuden tunteen kyvystämme selittää asioiden syitä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ei vaan kummaa on se, että ihmiset jotka ovat raportoineet kuulleensa sarjassa räjähdyksiä

Ison rakennuksen räjäytyspurussa tarvitaan kymmeniä tarkkaan ajoitettuja panoksia, joista lähtee kova ääni. Jos tällaisia olisi käytetty, ne olisivat varmasti tallentuneet myös nauhoille.

Yksi tai kaksi räjähdystä (esim. diesel-säiliön räjähdys) tukee virallista teoriaa, jonka mukaan kriittisen pylvään murtuminen pahasti vaurioituneessa rakennuksessa käynnisti sortuman.

No onko esim. reilun tuhannen arkkitehdin/insinöörin asiantuntijalausunto mielestäsi minkäänlainen todiste?

Mistä löytyy reilu tuhat asiantuntijalausuntoa, jotka pitävät virallista selitystä vääränä?

Katsopa videoitu hollantilaisen räjähde-ekspertti Danny Jowenkon ensitutustuminen WTC7-videoon:

Pari päivää sitten totesit, että Minulle ei riitä että jonkin asian väitetään tai uskotaan olevan tietyllä lailla. Sitten vetoat hollantilaiseen asiantuntijaan, jolle näytetään WTC7:n sortuminen ensimmäistä kertaa läppärin näytöltä, ja hän on valmis heti sanomaan, että se oli "ehdottomasti räjäytyspurku, ammattilaisten tekemä". Kaveri ei edes tiennyt, että kyse oli WTC 7:sta eikä siitä, että se sortui samana päivänä tornien kanssa. Hänellä ei siis ollut aavistustakaan, millaista vahinkoa talo oli kärsinyt tulipaloista ja siihen pudonneista tornin kappaleista.

Anteeksi vain, mutta tällaisen kaverin todistus on likipitäen nollan arvoinen. Yhtä hyvin voisit näyttää lentäjälle maasta kuvatun videon syöksyvästä koneesta (tietokoneen näytöltä, huonolla kuvanlaadulla pakattuna) ja pyytää hänen "asiantuntijalausuntonsa" siitä, mikä oli onnettomuuden syy.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Ison rakennuksen räjäytyspurussa tarvitaan kymmeniä tarkkaan ajoitettuja panoksia, joista lähtee kova ääni. Jos tällaisia olisi käytetty, ne olisivat varmasti tallentuneet myös nauhoille."

Suulliset lausunnot litteroituna:
http://911research.wtc7.net/wtc/evidence/oralhistories/explosions.html

BBC-dokumentti, jossa on videolla pari räjähdystä ja suullisia lausuntoja:
http://www.youtube.com/watch?v=jKtU01qcZBM

"Mistä löytyy reilu tuhat asiantuntijalausuntoa, jotka pitävät virallista selitystä vääränä?"

http://www.ae911truth.org/signpetition.php

Sieltä siis löytyy asiantuntijat. Lausunnot heiltä varmaan saisi kysymällä.

"Hänellä ei siis ollut aavistustakaan, millaista vahinkoa talo oli kärsinyt tulipaloista ja siihen pudonneista tornin kappaleista.
... Anteeksi vain, mutta tällaisen kaverin todistus on likipitäen nollan arvoinen."

Kyseinen kaveri on edelleen samaa mieltä WTC7:sta, vaikka on tietoinen tulipaloista ja tornin kappaleista. Video on hyvä sen takia koska se näyttää ensireaktion ja ilmentää tapaa, jolla räjähde-ekspertti analysoi sortumista. Ei itseään kunnioittava asiantuntija anna mitään lausuntoa ennenkuin on nähnyt riittävästi, vaan on tietoinen mahdollisista muista aiheuttajista joita hän ei ehkä tiedä. Se, ettei hänelle kerrota mistä talosta on kyse, rajaa pois poliittiset epäilykset ja pelot. Mutta en lainkaan epäile ettetkö luottaisi tuntevasi talojen sortumiskaavat paremmin kuin nimekäs räjäytysekspertti jonka mielestä vailla pienintäkään epäilystä sortuminen oli ihmistyötä.

Anonyymi kirjoitti...

"Anteeksi vain, mutta tällaisen kaverin todistus on likipitäen nollan arvoinen."

Tämän kaverin videoanalyysi on siis sinusta nollan arvoinen. Sinun mielestäsi sortumanopeuskaan ei ollut lähelläkään vapaan pudotuksen kiihtyvyyttä, koska se analyysi oli tehty videolta. Paitsi kun NIST oli tehnyt analyysin videolta, sitten analyysi olikin validi.
Huomaatko mikä ongelma sinulla on, petteri?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Suulliset lausunnot litteroituna:
http://911research.wtc7.net/wtc/evidence/oralhistories/explosions.html


Rakennukset menevät sekaisin. Nämä kuvaukset ovat WTC-torneista. Kuvauksia yhdistää kertomus kolmesta räjähdyksestä. Ne tuskin sopivat teoriaan nanotermiitistä, jota koko torni oli kylvetty täyteen.

http://www.ae911truth.org/signpetition.php

Sieltä siis löytyy asiantuntijat. Lausunnot heiltä varmaan saisi kysymällä.


Kovasti epäilen. On ihan eri asia laittaa nimensä internetissä olevaan listaan kuin tehdä asiasta lausunto ja panna oma asiantuntemus peliin.

Ei itseään kunnioittava asiantuntija anna mitään lausuntoa ennenkuin on nähnyt riittävästi, vaan on tietoinen mahdollisista muista aiheuttajista joita hän ei ehkä tiedä.

Itseään kunnioittava asiantuntija ei mene antamaan tuollaisia lausuntoja läppärin ruudulta näkemänsä videon perusteella.

Jokainen näkee, että videolta katsottuna rakennus vajoaa siististi maahan. Se *näyttää* aivan räjäytyspurkamiselta.

talosta on kyse, rajaa pois poliittiset epäilykset ja pelot.

Ihmettelen myös, millainen räjäytysasiantuntija ei tiedä, että WTC 7 sortui samana päivänä tornien kanssa (hän kysyy tätä ihmeissään toimittajalta). Luulisi alaa vähänkin seuranneen tietävän, mitä 9/11 tapahtui, vaikka ei itse rakennusta heti tunnistaisikaan.

Mahtaako vetoomuksen allekirjoittajien joukossa olla paljonkin tällaisia alan asiantuntijoita?

sortumiskaavat paremmin kuin nimekäs räjäytysekspertti

En epäile hänen asiantuntemustaan, mutta googlaamalla en löytänyt hänen työantajaansa. Mistähän firmasta kaveri oli? Mistä käsitys, että hän olisi "nimekäs"?

Sinun mielestäsi sortumanopeuskaan ei ollut lähelläkään vapaan pudotuksen kiihtyvyyttä, koska se analyysi oli tehty videolta.

Jokainen voi mitata ajan videolta omin käsin.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Korjaus edelliseen: Jowenkolla onkin näköjään oma firma: www.jowenko.com

Ainakin mainio publicity stunt - nyt koko netti tietää hänen nimensä ja bisneksensä.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Kuvauksia yhdistää kertomus kolmesta räjähdyksestä."

Häh?!? Luepa ne uudestaan, vaikka ekat 10 riittää. Kyllä, ne koskevat South Toweria eli toista kaksoistornia.

"En epäile hänen asiantuntemustaan, mutta googlaamalla en löytänyt hänen työantajaansa"

Tyypin firman sivuilta löytyy videoituja purkuja:
http://www.jowenko.com/index.php/1,16,1

Jess, mä löydän googlaamalla (etunimi sukunimi->osumasivu 2) kymmenessä sekunnissa mitä Petteri Järvinen ei löydä! Vähäx mä oon nettiguru.

Jowenko sanoi myös haastattelussa että jos jenkeissä räjäytyseksperttinä otat virallisen totuuden vastaisen kannan, hommat loppuvat siihen paikkaan.

"On ihan eri asia laittaa nimensä internetissä olevaan listaan kuin tehdä asiasta lausunto ja panna oma asiantuntemus peliin"

Jos olet jenkki ja annat sellaisen lausunnon, olet vaarassa menettää työsi. Olisiko olemassa jokin parempi keino globaalisti kerätä yhteen ihmisiä kuin Internet? Esim. lähetellä paperikirjeitä tai faksailla listoja?

"Itseään kunnioittava asiantuntija ei mene antamaan tuollaisia lausuntoja läppärin ruudulta näkemänsä videon perusteella."

Mutta ainakin yksi itseään kunnioittava tietokirjailija julistaa WTC-salaliittoteorian huuhaaksi perehtymättä koko aiheeseen.

"Ihmettelen myös, millainen räjäytysasiantuntija ei tiedä, että WTC 7 sortui samana päivänä tornien kanssa"

Kaikki uutisointi keskittyi alunperin kaksoistorneihin. Edelleenkään maailmalla suuri ellei suurin osa ihmisistä ei tiedä että kolme tornia sortui. Ja kiitos tästä tiedosta kuuluu totuus-liikkeelle, ei valtamedialle joka on vältellyt aihetta viimeiseen asti. Miksi?

Ingenjör kirjoitti...

Luovuin jo pari viikkoa sitten tämän blogin seuraamisesta kunnes yksi tuttavani mainitsi eilen, että tänne on tullut paljon lisää hyviä kommentteja. Nyt kun ne kahlasin läpi niin totta, näinhän oli käynyt. Kiitoksia siitä fiksuille keskustelijoille, joihin valitettavasti petteri ei vieläkään kuulu. Itselleni uusia ja hyviä linkkejäkin on tullut useita. Siitäkin kiitokset linkkien lähettäjille.

Ensinnäkin voisin tarttua kymmeniin mr. "tieto" "kirjailijan" heittämiin ylimielisiin kommentteihin mutta en lähde siihen kun ei siitä oikeasti ole mitään hyötyä vaan otan niistä vaan pari tyypillistä tuohon alle. tk ei (ainakaan julkisesti) suostu edes harkitsemaan virallisen totuuten kanssa ristiriidassa olevia asioita vaan väistelee edelleen kysymykset ja heittää jotain pikkusieviä ja omasta mielestään älykästä. Useimmat kysymykset hän vain jättää täysin huomiotta idoliensa (9/11 totuuskomissio) tapaan.

"Tietenkään se, että joku näyttää televisiosta katsoen tapahtuvan kuten hallittu räjähdepurku, ei ole mitkään TODISTE siitä että näin todella tapahtui."
- Tunnustat siis, että se näyttää siltä että WTC7:n kohdalla kyse oli kontrolloidusta räjähdepurusta?
- Vaikka se ei sinun mielestä ole todiste siitä, että kyseessä oli räjähdepurku niin se kuitenkin on todiste siitä, että kyseessä _ei_ voinut olla painovoimainen romahdus. Kun video vielä yhdistetään tietoihin miten kuumia rauniot olivat vielä usean päivän ajan ja miten betoni pulverisoitui pölyksi niin siinä on riittävä todiste siitä, että kyse ei ollut painovoiman takia tapahtuneesta romahduksesta.

"Todisteiden sijaan voisi esittää edes uskottavan motiivin, miksi talo räjäytettiin seitsemän tuntia muiden jälkeen. Jos ainoa vastaus on, että "emme tiedä, koska se on osa salaliittoa", vastaaja ei ole kovin vahvoilla."
- Miksi sinä petteri viitsit edelleen kysyä motiivien perään? Siitä emme kukaan voi olla varmoja voimme vain tehdä arvailuja. Lähtökohtaisesti sinun mielestä paras motiivi oli terroristeillä, joten mikä tahansa skeptikoiden teoria häviää aina. Tämä siltikin, vaikka varmasti joku muu osapuoli sai seurannaisvaikutuksista (sota ja varustelu) enemmän hyötyä kuin mikä tahansa vapaavalintainen terroristijärjestö.
- Kuten sinulle on useita kertoja täällä jo vastattu, että emme voi tietää miksi talo räjäytettiin useita tunteja "myöhässä". Jyrilla oli yksi hyvä teoria. Yksi vaihtoehto on myös se, että räjäytyslaitteisiin tuli jotain vikaa jonka puolesta puhuu esim. Mr. Jennings:n kertomat räjähdykset ennen WTC1 ja WTC2 romahduksia. Mutta edelleen, tuosta voimme tehdä vain arvailuja ja vaikka osaisimme arvata oikein, niin sinua petteri emme silti pystyisi vakuuttamaan, koska sinun mielestä vain terroristeillä oli motiivi tehdä nuo teot. Täten WTC7 romahti vain sen takia, että se sattui olemaan lähellä kahta muuta tornia. Oikeastaan sinun mielestäsi tämä WTC7 romahdus puoltaa virallista tarinaa, vaikka skeptikoiden mielestä tämä on juuri se suurin savuava ase virallisessa tarinassa? Aikaisemmin kirjoitit, että jos virallisessa totuudessa ei olisi aukkoja niin sitten se ei olisi uskottava. -> WTC7 puoltaa virallista tarinaa. Näinhän sinä perustelet asiaa, eikö niin?
- Miksi poliisit rikosten yhteydessä ottavat DNA-näytteitä rikospaikalta tai tekevät muitakaan fysikaalisia tutkimuksia? Sinun mielestä näköjään riittää vaan löytää se, jolla oli isoin motiivi (kenen mielestä?) tehdä asia.

Jossakin viestissäsi sanoit, että olet insinööri. Oli pakko käydä wikipediasta tarkistamassa missä olet tutkintosi suorittanut. Häpeäkseni on todettava, että olemme valmistuneet samasta korkeakoulusta. On todella vaikea uskoa, että kukaan tuolta valmistunut ei tietäisi mitä on energian säilymisen laki tai vaikkapa liikemäärän säilymisen laki mutta uskottava se pakko on.

Ingenjör kirjoitti...

Jatkoa..

Mitä tulee siihen, että jotkut arvostavat sinun käymää keskustelua täällä. En ymmärrä mitä arvostettavaa on siinä, että aliarvioi muita keskustelijoita lokeroimalla heidän vähemmän fiksuiksi ja jättää huomioimatta itselleen ikävät/vaikeat kysymykset. Ethän sinä oikeasti ole sanonut asiast mitään virallisen totuuden vastaista paitsi sen, että haluaisit myös uutta tutkimusta. Minun mielestäni tuon sanominen ei vielä sinua nosta kovin korkealle arvostusasteikolla.

Tähän loppuun vielä hyvin tähän keskusteluun sopiva sitaatti Petteriltä: "Kyllä minä kirjoitan ja pidän kursseja mistä tahansa aiheesta, joka kiinnostaa riittävän laajaa käyttäjäkuntaa."

Ajatteletko petteri jotenkin tästäkin hyötyä rahallisesti? Sekö on motiivisi?

Sellainen vakava ehdotus / kysymys vielä. Oletteko Petteri ja Jyri halukkaita menemään keskusteluohjelmaan, jossa käsiteltäisiin/väiteltäisiin 9/11-asioista? Minulla on suhteita sekä radion että tv:n puolella. Ehkä tästä aiheesta olisi mahdollisuus saada jonknilainen ohjelma, kiinnostusta ainakin voisi olla sen perusteella miten paljon tänne on kirjoitettu ja miten paljon tuttujani tätä lukee.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Sula teräs: muutamia silminnäkijöitä, joiden mukaan raunioissa oli 'sulaa terästä'. Kuinka moni tietää, millaista on sula teräs?"

Tuhon raivaajien raporttien mukaan kaikkien kolmen rakennuksen raunioilla sulaa metallia tippui teräspalkkien päistä, ja raunioiden alla oli niin suuret järvet sulaa metallia että sitä sammutettiin viikkoja rakennusten sortumisen jälkeen. Sulaneista ja hehkuvista teräspalkin päistä on kuvia. NIST onnistui vain tiputtamaan sulat metallit raportistaan pois ja antamaan lausunnon ettei sellaista edes ollut.

Fyysikko prof. Steven Jones onnistui saamaan käsiinsä ja analysoimaan parinkymmenen kilon möntin sitä sulanutta massaa teräspalkin leikkauskohdasta. Yllätykseksi se ei ollutkaan sulaa terästä vaan sulaa RAUTAA (ja alumiinia, rikkiä, magnesiumia ja kaliumia). Tämä on se johtolanka, joka alunperin johti termiittihypoteesiin, koska kyseiset aineet selittyvät termiittireaktiolla. Varsinaiset termiitit löydettiin pölynäytteistä vasta tämän jälkeen koska oli syy hankkia pölyä ja etsiä termiitin jäänteitä.

http://www.ae911truth.org/omnitv_interview.htm

Videolla puhuva Richard Gage on AE911Truth-järjestön perustaja ja arkkitehti jolla on 20 vuoden ura takanaan, johon kuuluu myös teräsrakenteisia rakennuksia.

Ingenjör kirjoitti...

"Minun mielestäni tuon sanominen ei vielä sinua nosta kovin korkealle arvostusasteikolla."

Piti kirjoittaa rohkeusasteikolla. Minun mielestäni ei siis osoita mitään rohkeutta heittää täällä jotain epämääräisiä letkautuksia puolustaen virallista tarinaa.

Ingenjör kirjoitti...

petteri, olet tässä blogissa aiemmin viitannut wikipedian 9/11 sivuihin ja niiden virallisen tarinaa puoltaviin lausuntoihin. Kuitenkin olet aikaisemmin muualla kirjoittanut mm. tällaista: http://www.tietokone.fi/uutiset/2007/petteri_jarvinen_kritisoi_wikipediaa

Onko 9/11 wikipedia sitten laadukkaampaa kuin yleensä?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Häh?!? Luepa ne uudestaan, vaikka ekat 10 riittää. Kyllä, ne koskevat South Toweria eli toista kaksoistornia.

Menee iloisesti sekaisin, puhutaanko WTC 7:sta vai torneista. Nyt puhutaan siis torneista. Ok. Silmiinpistävän monet noista kertomuksista mainitsevat kolme räjähdystä, joten se tuntuu luotettavalta. Mutta nanotermiitti ei ole tavallista räjähdysainetta, joten miten räjähdykset sopivat kuvaan? Jos nanotermiitillä leikataan jotain, se ei ymmärtääkseni aiheuta räjähdysääniä?

Jowenko sanoi myös haastattelussa että jos jenkeissä räjäytyseksperttinä otat virallisen totuuden vastaisen kannan, hommat loppuvat siihen paikkaan.Mutta ainakin yksi itseään kunnioittava tietokirjailija julistaa WTC-salaliittoteorian huuhaaksi perehtymättä koko aiheeseen.

Päinvastoin, olen perehtynyt aiheeseen parhaan kykyni mukaan. Jowenko ei ollut. Hän antoi lausunnon kylmiltään, nähtyään ensi kertaa romahduksen tietokoneen näytöltä. En ikinä menisi antamaan asiantuntijalausuntoa medialle aiheesta, jonka näen ensi kertaa toimittajan läppärin näytöltä.

Ja kiitos tästä tiedosta kuuluu totuus-liikkeelle, ei valtamedialle joka on vältellyt aihetta viimeiseen asti.

Jos Jowenko todella olisi alansa asiantuntija, hän varmasti tietäisi WTC 7 -romahduksesta ilman toimittajan kertomistakin.

En edelleenkään allekirjoita väitettä, jonka mukaan media olisi vältellyt salaliittoteorioita. Päinvastoin, ne ovat saaneet jopa enemmän julkisuutta kuin olisi perusteltua (koska tarinat ja epäilyt kiinnostavat mediaa; ne myyvät). Tästä on Suomessakin monia esimerkkejä.

Tuhon raivaajien raporttien mukaan kaikkien kolmen rakennuksen raunioilla sulaa metallia tippui teräspalkkien päistä, ja raunioiden alla oli niin suuret järvet sulaa metallia että sitä sammutettiin viikkoja rakennusten sortumisen jälkeen. Sulaneista ja hehkuvista teräspalkin päistä on kuvia

Missä on kuvia metallista, jota tippuu teräspalkkien päistä? Missä on valokuvia juoksevasta metallista? Tiedossani ei ole yhtään valokuvaa, joka osoittaisi kiistattomasti raunioissa juoksevan metallia. Jos sitä olisi ollut, kuvia olisi varmasti paljonkin, koska asia olisi hyvin näyttävä.

Mitä sula metalli ylipäätänsä todistaa? Tarvittava lämpötila voidaan saada aikaan ilman nanotermiittiä, onhan näitä metalleita käsitelty ja sulatettu jo satoja vuosia sitten.

Fyysikko prof. Steven Jones onnistui saamaan käsiinsä ja analysoimaan parinkymmenen kilon möntin sitä sulanutta massaa teräspalkin leikkauskohdasta

Leikkauskohdasta? Ettei vain olisi kyse raunioita purkaneista miehistä? He tietenkin leikkasivat vielä pystyyn jääneet palkit.

Haastattelussa Gage sanoo, että kaikkien kolmen rakennuksen alta löytyi sulaa metallia, joka oli kuin juoksevaa laavaa. Kuitenkin tornit ja WTC 7 sortuivat aivan eri tavalla?

Petteri Järvinen kirjoitti...

tk ei (ainakaan julkisesti) suostu edes harkitsemaan virallisen totuuten kanssa ristiriidassa olevia asioita vaan väistelee edelleen kysymykset ja heittää jotain pikkusieviä ja omasta mielestään älykästä. Useimmat kysymykset hän vain jättää täysin huomiotta idoliensa (9/11 totuuskomissio) tapaan.

Vai oikein idoliensa...

- Tunnustat siis, että se näyttää siltä että WTC7:n kohdalla kyse oli kontrolloidusta räjähdepurusta?

Kyllä. Televisiosta katsottuna WTC 7 sortuu aivan kuten räjäytyspurussa tapahtuu. WTC-tornit eivät näytä lainkaan siltä.

Kun video vielä yhdistetään tietoihin miten kuumia rauniot olivat vielä usean päivän ajan ja miten betoni pulverisoitui pölyksi

Väitetäänkö, että myös WTC 7:n betoni pulverisoitui ja että myös sen raunioissa oli juoksevaa, sulaa terästä?

Oikeastaan sinun mielestäsi tämä WTC7 romahdus puoltaa virallista tarinaa, vaikka skeptikoiden mielestä tämä on juuri se suurin savuava ase virallisessa tarinassa?

Miten tämä voi olla savuava ase, jos edes salaliittoon uskovat eivät osaa kertoa, MIKSI rakennus piti tuhota? Vanhan kaavan mukaan murhaan tarvitaan kolme tekijää: tilaisuus, väline (ase) ja motiivi. Mikä tahansa teoria on heikoilla, ellei se tarjoa vastausta kaikkiin kolmeen.

On todella vaikea uskoa, että kukaan tuolta valmistunut ei tietäisi mitä on energian säilymisen laki tai vaikkapa liikemäärän säilymisen laki mutta uskottava se pakko on.

Minä suoritin vain pakolliset fysiikan kurssit (joilla ei tosin käsitelty näitä lukiofysiikan asioita lainkaan) ja nekin taisivat olla ensimmäisenä vuotena (Vulli on kai vieläkin siellä?). Mutta vakavasti: selitä sitten, miten energian säilymisen laki toteutui WTC-torneissa? Paljonko energiaa puuttuu ja mistä se tuli? Liikemäärä on hankalampi juttu, mutta jos osaat selittää senkin niin aina parempi.

En ymmärrä mitä arvostettavaa on siinä, että aliarvioi muita keskustelijoita lokeroimalla heidän vähemmän fiksuiksi ja jättää huomioimatta itselleen ikävät/vaikeat kysymykset

Minkä vaikean kysymyksen olen jättänyt huomioimatta? Pikemminkin päinvastoin: anonyymit henkilöt esittävät väitteitä, joita he eivät viitsi/pysty perustelemaan. He eivät vaivaudu edes puolustelemaan omia näkemyksiään minun vastausteni jälkeen. Sellainen ei ole kovin vakuuttavaa.

Ethän sinä oikeasti ole sanonut asiast mitään virallisen totuuden vastaista paitsi sen, että haluaisit myös uutta tutkimusta. Minun mielestäni tuon sanominen ei vielä sinua nosta kovin korkealle arvostusasteikolla.

Tarkoitit siis rohkeutta. Onko se itsetarkoitus?

Petteri Järvinen kirjoitti...

(jatkoa, Blogger näköjään rajoittaa kommentin neljään kilotavuun):

Tähän loppuun vielä hyvin tähän keskusteluun sopiva sitaatti Petteriltä: "Kyllä minä kirjoitan ja pidän kursseja mistä tahansa aiheesta, joka kiinnostaa riittävän laajaa käyttäjäkuntaa."

Heh, tämä taisi olla lainaus jostain 1990-luvun alusta?

Ajatteletko petteri jotenkin tästäkin hyötyä rahallisesti? Sekö on motiivisi?

Tästäkin?

Olen ostanut lukuisia 9/11-aiheisia kirjoja, käyttänyt luvattoman paljon työaikaani asian selvittämiseen ja tämän blogin kirjoittamiseen, käynyt tapahtumapaikoilla Shanksvilleä myöten... ja sitten epäilet, että haluan vain hyötyä asiasta taloudellisesti?

Päinvastoin väitän, että Griffin et al. nimenomaisesti hyötyvät asiasta taloudellisesti. Kuka kiertää parhaillaan 15 paikkakunnalla USA:ssa markkinoimassa kirjojaan ja puhumassa 9/11-salaliitosta? Kenen bisnes tämä salaliittotouhu on? Follow the money.

Oletteko Petteri ja Jyri halukkaita menemään keskusteluohjelmaan, jossa käsiteltäisiin/väiteltäisiin 9/11-asioista?

Outo ehdotus, kun juuri epäilit minun hyötyvän asiasta taloudellisesti (ei silti, tv ei koskaan maksa mitään). Minulla ei ole mitään julkistakaan väittelyä vastaan mutta luulen, että esim. Tiede-lehden foorumista löytyy parempia tieteellisiä asiantuntijoita kuin minä. Jostain syystä virallisen teorian puolustajatkin esiintyvät nimimerkeillä, mutta eiköhän heihin silti saa yhteyden.

Kuitenkin olet aikaisemmin muualla kirjoittanut mm. tällaista:

Linkistä näkyi vain alkuosa, joten en voi kommentoida.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Jos nanotermiitillä leikataan jotain, se ei ymmärtääkseni aiheuta räjähdysääniä?"

Teoria on koko ajan olettanut että NT:n lisäksi mukana on ollut muita räjähteitä. Tosin jos 1000x normaalia termiittiä äkäisempi NT käy reaktionopeutensa takia ohjusten tai ammusten rakettienergiaksi, luulisi että siitä jonkinlainen äänikin lähtee.

"olen perehtynyt aiheeseen parhaan kykyni mukaan."

No et kyllä ole vaan kyselet jatkuvasti kysymyksiä joihin on jo olemassa vastaukset joita et vain ole jaksanut kaivaa esiin ja panostat tämän sijaan tätä työtä tehneiden henkilöiden älyllisyyden solvaamiseen.

"En ikinä menisi antamaan asiantuntijalausuntoa medialle aiheesta, jonka näen ensi kertaa toimittajan läppärin näytöltä."

Kummallista että otat kokemuksen tuoman varmuuden näyttönä asiantuntijan ammattitaidon puutteesta etkä päinvastoin.

"Jos Jowenko todella olisi alansa asiantuntija, hän varmasti tietäisi WTC 7 -romahduksesta ilman toimittajan kertomistakin."

Non sequitur. Mikä syy Jowenkolla olisi kaivella rakennusten sortumista jos hän siihen asti oli uskonut mainstream-uutisointiin?

"Tarvittava lämpötila voidaan saada aikaan ilman nanotermiittiä"

Siis ilman käsityötä? Miten?

Sula metalli: tuossa artikkelissa on pari kuvaa--olen nähnyt muitakin AE911Truth-videoissa
http://0x1a.com/#[[World%20Trade%20Center%20Hot%20Spots]]

"En edelleenkään allekirjoita väitettä, jonka mukaan media olisi vältellyt salaliittoteorioita."

Et vain ole seurannut asiaa. Euroopassa on yritetty järjestää väittelyitä virallisen totuuden ja sille kriittisen kannan välillä, mutta yritykset kariutuvat virallisen totuuden puolustajaksi halukkaiden puutteeseen tai TV-kanavan viime hetken peruutukseen. Aktivistit ovat jatkuvasti yhteydessä toimittajiin jotka joko leimaavat heidät salaliittoteoreetikoiksi tai muuten kieltäytyvät aiheesta.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Teoria on koko ajan olettanut että NT:n lisäksi mukana on ollut muita räjähteitä.

Onko? Mitä muita? C4? RDX?

Jos nanotermiittiä on ollut käytettävissä, mihin muita räjähteitä on tarvittu?

Tosin jos 1000x normaalia termiittiä äkäisempi NT käy reaktionopeutensa takia ohjusten tai ammusten rakettienergiaksi

Nanotermiittiä ohjusten tai ammusten energianlähteenä? Lähde?

Kummallista että otat kokemuksen tuoman varmuuden näyttönä asiantuntijan ammattitaidon puutteesta etkä päinvastoin.

Yleensä juuri kokemus tekee asiantuntijat varovaisiksi. Siksi kuulet harvoin televisiossa kenenkään asiantuntijan sanovan, että asia oli ehdottomasti niin tai näin.

Asiantuntijalausunnon voi antaa vasta, kun on perehtynyt tapaukseen. Siis tässä: millainen talo oli kyseessä? Miltä talo näytti toiselta puolelta katsottuna? Mitä talolle oli tapahtunut ennen romahdusta? Jne.

Asiantuntija, joka menee suoralta kädeltä sanomaan mielipiteensä edes kysymättä mitään näistä asioista, on joko julkisuudenkipeä, harkitsematon tai ei ole oikea asiantuntija.

Entä missä ovat muut asiantuntijat, jotka ovat valmiit antamaan samanlaisen lausunnon tv-kameroille? Jos asia on näin kiistaton, heitä pitäisi löytyä lukuisia. Edes täällä Euroopassa.

Mikä syy Jowenkolla olisi kaivella rakennusten sortumista jos hän siihen asti oli uskonut mainstream-uutisointiin?

Ei hänen tarvitse kaivella mitään. Kyllä asiantuntijaksi itseään väittävän pitäisi tietää, mitä WTC 7:lle tapahtui. Kai hän sentään on joskus yhteydessä muihin alansa ihmisiin? Kai hän seuraa, mitä alalla tapahtuu?

"Tarvittava lämpötila voidaan saada aikaan ilman nanotermiittiä"

Siis ilman käsityötä? Miten?


Metalleja on sulatettu ja käsitelty satoja vuosia ilman nanotermiittiä.

Muutenkin tämä nanotermiitti tuntuu olevan maagista ainetta: kaikki puhuvat siitä, vaikka kukaan ei ole edes nähnyt ainetta. Olisi kiinnostavaa nähdä pieni annos nanotermiittiä, vielä kiinnostavampaa nähdä miten se leikkaa terästä. Jos tätä ei voi esittää, teoria nanotermiitistä lepää uskon varassa.

Mielenkiintoisia lausuntoja molten steel -aiheesta. Outoa, ettei laavan lailla virtaavasta metallista ole enempää kuvia. Ja jokainen palomies tietää, ettei sulaan metalliin kannata ainakaan ruiskuttaa vettä.

Aktivistit ovat jatkuvasti yhteydessä toimittajiin jotka joko leimaavat heidät salaliittoteoreetikoiksi tai muuten kieltäytyvät aiheesta.

Mistähän syystä? Eivätkö toimittajat uskalla puuttua aiheeseen (kieltääkö tv-kanavan omistaja?) vai eivätkä skeptikkojen todisteet ole riittävän vakuuttavia?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Mielenkiintoinen, itselleni uusi tieto 0x1a-alkuisessa osoitteessa:

"WTC Building 6 housed several federal agencies, primarily U.S. Customs […]. The third floor—now largely inaccessible—contained a firing range. More than 1.2 million rounds of ammunition were stored on this level, as was a vault used to store other explosives and weapons. […] The ammunition was finally located on Oct. 24, 2001, melted together into large “bullet balls” that were extremely dangerous to handle and dispose of properly […]

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Onko? Mitä muita? C4? RDX?"

No mitä hyvänsä, väliäkö tuolla jos kerran termiitit on saatu rakennukseen--samalla hoidetaan betonit jollain perinteisellä paukulla.

"Nanotermiittiä ohjusten tai ammusten energianlähteenä? Lähde?"

http://www.technologyreview.com/computing/14105/?a=f

"Asiantuntija, joka menee suoralta kädeltä sanomaan mielipiteensä edes kysymättä mitään näistä asioista, on joko julkisuudenkipeä, harkitsematon tai ei ole oikea asiantuntija."

Tai sitten hän vain osaa asiansa. Kokenut lintubongari erottaa kyllä naakan variksesta. Pitää erottaa osaamisalue politiikasta. Kuten sanottu, Jowenko ei ole muuttanut kantaansa, joten hän osui oikeaan heti--oli hänen näkemyksensä oikea tai väärä.

"Entä missä ovat muut asiantuntijat, jotka ovat valmiit antamaan samanlaisen lausunnon tv-kameroille?"

Otapa yhteyttä AE911Truth-porukan arkkitehteihin ja järkkää heille suhteillasi julkisuutta. Varmasti löytyy heiltä päin halukkuutta ja törmäät ongelmaan toisessa päässä.

"Kyllä asiantuntijaksi itseään väittävän pitäisi tietää, mitä WTC 7:lle tapahtui."

Ihan oikeasti: WTC7 oli pitkään täysi salaisuus. Se on vasta nyttemmin saanut julkisuutta.

"Metalleja on sulatettu ja käsitelty satoja vuosia ilman nanotermiittiä."

C'mon, mitä väliä sillä on millä aineella tornit purettiin salaliittoteorian kannalta? Kuten mainitsin, termiittiin päädyttiin kemiallista johtolankaa pitkin.

"Eivätkö toimittajat uskalla puuttua aiheeseen (kieltääkö tv-kanavan omistaja?)"

Täällä Suomessa he tylysti leimaavat hörhöiksi, mutta jenkeissä varmasti kielletään hallituksen eli isänmaan vastaisena. Perusteita/todisteita ei kuunnella, ja ne jäävät samaan kategoriaan UFO-tarinoiden kanssa. Jenkki-talkshow:ssa haukutaan julkisesti nutcaseksi kaikki nimekkäätkin official truth-skeptikot.

Petteri Järvinen kirjoitti...

No mitä hyvänsä, väliäkö tuolla jos kerran termiitit on saatu rakennukseen--samalla hoidetaan betonit jollain perinteisellä paukulla.

Ongelma onkin räjähteen määrässä. Yhden laskelman mukaan tornia kohti olisi tarvittu lähes miljoona kiloa C4:ää. Mitä suurempi määrä räjähdettä, sitä epätodennäköisempää. Tornin romahdus myös näyttää aivan erilaiselta kuin WTC 7:n romahdus. Siksi kysymys räjähteen laadusta on keskeinen.

Jowenko ei ole muuttanut kantaansa, joten hän osui oikeaan heti--oli hänen näkemyksensä oikea tai väärä.

Voi myös olla, ettei hän enää kehtaa kääntää takkiaan julkisesti ja pitää siksi kiinni alkuperäisestä lausunnostaan. Jos hän nyt muuttaisi mieltään, maine menisi.

Otapa yhteyttä AE911Truth-porukan arkkitehteihin

Ajattelin lähinnä eurooppalaisia, puolueettomia asiantuntijoita.

Ihan oikeasti: WTC7 oli pitkään täysi salaisuus. Se on vasta nyttemmin saanut julkisuutta.

Mikä salaisuus se oli, kun BBC kertoi romahduksesta jopa etuajassa? Ja näytti romahduksen livenä? Luulisi jokaisen räjäytysalalla olleen tietävän tapauksesta, jossa 47-kerroksinen talo sortuu. Edelleen luulisi, että jos Jowenkon mielestä kyse oli selvästi räjäytyspurusta, muut sortuman televisiosta nähneet olisivat tehneet saman johtopäätöksen eikä asia olisi pysynyt piilossa näin pitkään.

Oma teoriani on, että romahduksessa ei alunperin nähty mitään epäilyttävää. Sen ovat nostaneet otsikoihin vasta salaliittoon uskovat, koska he tarvitsevat jatkuvasti uutta polttoainetta pitääkseen jutun mediassa ja saadakseen itselleen julkisuutta.

C'mon, mitä väliä sillä on millä aineella tornit purettiin salaliittoteorian kannalta?

Ottaen huomioon tornien koon, purkamisen valmisteluajan ja romahduksen nopeuden sanoisin, että aineella on tässä tarkastelussa keskeinen merkitys.

Perusteita/todisteita ei kuunnella, ja ne jäävät samaan kategoriaan UFO-tarinoiden kanssa. Jenkki-talkshow:ssa haukutaan julkisesti nutcaseksi kaikki nimekkäätkin official truth-skeptikot.

Ihmettelen jälkimmäistä, jos kerran 36 % jenkeistä pitää salaliittoa todennäköisenä.

Ollaanpa nyt realisteja. Jos toimittajille väitetään, että WTC-tornien tuhon takana oli hallinnon oma salaliitto, ja että todisteet siitä ovat:
- sulanut metalli raunioissa (ei valokuvia)
- nanotermiitiksi epäiltyjä hiukkasjäämiä (itse ainetta kukaan ei ole nähnytkään)
- WTC7-tornin sortuma 7 tuntia myöhemmin (miten tämä liittyy salaliittoon? ei tiedetä, mutta se on silti jutun "smoking gun")
- epälukuinen määrä sattumia

Kuka toimittaja saisi luvan käyttää työaikaansa tällaisen jutun penkomiseen? Mitä toimittaja ylipäätänsä voisi tutkia? Nettietsivät ovat käyneet kaiken materiaalin läpi moneen kertaan ja paremmin kuin yksikään toimittaja pystyisi.

Ainoa keino viedä asiaa eteenpäin olisi järjestää uusi NIST-tutkimus asiasta. Jos ensimmäinen maksoi 20 miljoonaa, uusi maksaisi moninkertaisesti enemmän. Luultavasti sekään ei pystyisi selittämään kaikkia romahduksen tapahtumia aukottomasti, joten salaliittoteoriat jäisivät silti elämään. Näissä oloissa on ymmärrettävää, ettei hallinto halua käyttää miljoonia asiaan. Se on tietenkin valitettavaa, olisi kiinnostavaa saada tieteellinen selitys romahduksen yksityiskohdille.

"Prisoner" kirjoitti...

Nyt päästiin erittäin lähelle omaa kiinnostukseni kohdetta eli median asennetta asiaan...

> Kuka toimittaja saisi luvan käyttää työaikaansa
> tällaisen jutun penkomiseen?

Niinpä. Taitaa olla niin, että tutkiva journalismi on melko lailla kuollutta tämän asian suhteen. MIksi? Vihjaat ilmeisesti Petteri tässä siihen, ettei toimittajat pysty tekemään näin aroista asioista juttuja. Kaksi sotaa aloitetaan erittäin hatarilla perusteilla, mutta toimittajilla ei ole lupa käsitellä asiaa.

> Mitä toimittaja
> ylipäätänsä voisi tutkia?

Itse en ole toimittaja, mutta käsittääkseni he perhetyvät jonkun verran asiaan ja kutsuvat sen jälkeen asiantuntijoita keskustelemaan asiasta. He voivat myös käydä haastattelemassa eri asiantuntijoita ja ottaa objektiivisesti esiin erilaiset näkökulmat. Eli toimittajien ei tarvitse käyttää kahta vuotta aikaansa jonkun asian tutkimiseen ennenkuin he voivat tehdä juttujaan. Eikä heidän tarvitse välttämättä muodostaa asiasta mitään omaa mielipidettä. Riittää kun he esittävät asiat ymmärrettävässä muodossa.

> Oma teoriani on, että romahduksessa ei
> alunperin
> nähty mitään epäilyttävää. Sen ovat nostaneet
> otsikoihin vasta salaliittoon uskovat, koska he
> tarvitsevat jatkuvasti uutta polttoainetta
> pitääkseen jutun mediassa ja saadakseen
> itselleen julkisuutta.

Onko mielestäsi täällä keskustelevat ihmiset vain julkisuuden kipeitä? En tiedä oletko tietoinen tästä, mutta jonkun mielestä voi pahasti vaikuttaa siltä, että juuri sinä haluat julkisuutta tällä blogijutullasi.

> Voi myös olla, ettei hän enää kehtaa kääntää
> takkiaan julkisesti ja pitää siksi kiinni
> alkuperäisestä lausunnostaan. Jos hän nyt
> muuttaisi mieltään, maine menisi.

Totta. Yhtä paljon tai jopa enemmän todennäköistä saattaa olla se, että jokainen virallista teoriaa valmistelleista on tullut toisiin ajatuksiin, mutta ei kehtaa sitä myöntää, koska hänet leimattaisiin salaliittohörhöksi.

Itse en tiedä tästä Jowenko-kaverista mitään, mutta ihmettelen silti Petterin halua mollata kaveria ilman mitään tietoa kyseisen kaverin taustoita tai ammattitaidosta. Hyvä kun nettietsivä jaksoi edes hänen firmansa googlettaa.

> Mikä salaisuus se oli, kun BBC kertoi
> romahduksesta jopa etuajassa? Ja näytti
> romahduksen livenä? Luulisi jokaisen
> räjäytysalalla olleen tietävän tapauksesta, jossa
> 47-kerroksinen talo sortuu.

Omakohtaiset kokemukseni ovat sellaiset, että kukaan ei ole kuullut WTC7-rakennuksesta ellei ole sattunut näkemäään Zeitgeist-elokuvaa, Loose Change -elokuvaa tai jotain muuta vastaavaa.

Itse asassa en ole löytänyt yhtään henkilöä, joka olisi kuullut WTC7-rakennuksesta valtamedian kautta. Ja virallinen tutkimusraporttikin otti sen agendaansa vasta äskettäin

Jos asia on todella niin tärkeä kuin väität (eli jokaisen räjähdyspurkuammattilaisen tulisi tietää siitä), miten on mahdollista ettei edes virallinen tutkimus ota asiaan kantaa? Ja pitäisikö asiantuntijoiden perustaa mielipiteensä BBC:n uutisiin mieluummin kuin virallisiin tutkimusraportteihin? Onko tämä Petteri sinun metodisi?

> Jos ensimmäinen maksoi 20 miljoonaa, uusi
> maksaisi moninkertaisesti enemmän. Luultavasti
> sekään ei pystyisi selittämään kaikkia
> romahduksen tapahtumia aukottomasti, joten
> salaliittoteoriat jäisivät silti elämään. Näissä
> oloissa on ymmärrettävää, ettei hallinto halua
> käyttää miljoonia asiaan.

Eli talot saavat romahtaa selittämättömästi, mutta syiden tutkimiseen ei kannata käyttää edes murto-osaa siitä rahasta, joka käytetään olemattomien joukkotuhoaseiden etsimiseen ja mediakampanjoihin sen ympärillä? Eikös tuo raha säästyisi nopeasti, jos talot pystytään rakentamaan siten, ettei toimistopalot tuhoa niitä...

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Yhden laskelman mukaan tornia kohti olisi tarvittu lähes miljoona kiloa C4:ää."

Mihinköhän tuo laskelma perustuu--saako teräspalkkeja edes poikki ilman leikkauspanosta?

"Ajattelin lähinnä eurooppalaisia, puolueettomia asiantuntijoita."

AE911Truth-listassa on paljon nimiä muilta mantereilta. Ota heihin yhteyttä.

"Luulisi jokaisen räjäytysalalla olleen tietävän tapauksesta, jossa 47-kerroksinen talo sortuu."

AE911Truth-porukan kampanjassa pyrittiin pitkään viemään arkkitehtejä lounaalle ja yksinkertaisesti kertomaan että 47-kerroksinen talo sortui. Sun on nyt hyvä nojatuolista arvostella toisten osaamista kun valmiit Youtube-linkit sortumisiin löytyy Googlen ekoina hitteinä, koska aktiiviset ihmiset ovat asian underground-julkisuuteen vuosien työllä tapelleet. Luuletko että BBC:n "jopa" etuajassa uutisoitu lähetys on sittemmin löytynyt BBC:n etusivulta mainosvalojen kera? He eivät kommentoi miksi "virhe" tapahtui, ja koko juttu on varmasti haudattu syvälle ja syylliset teloitettu. On nimenomaan käsittämätön mysteeri miksi WTC7--kaikkia fysiikan lakeja uhmaava ainutlaatuinen sortuminen--oli vailla julkisuutta pitkään, mutta sinä et edes tunnusta että niin on tapahtunut. Koska et ole seurannut asiaa.

Homma on varmasti mennyt siten, että TV-jäteillä on selkeät ohjeet poliittisesti arkaan WTC-aiheeseen liittyvästä uutisoinnista. Ja ohjeet ovat tietysti liikesalaisuutta.

Jenkki-talkshow:ssa haukutaan julkisesti nutcaseksi kaikki nimekkäätkin official truth-skeptikot.
--
"Ihmettelen jälkimmäistä, jos kerran 36 % jenkeistä pitää salaliittoa todennäköisenä."

Tässä tulemmekin amerikkalaisen sananvapauden kynnyskysymykseen. Mielipidemittauksella ja sillä, mistä on mahdollista julkisesti keskustella, on suuri ero.

http://www.youtube.com/watch?v=rRvgpnr_ae4
http://www.youtube.com/watch?v=SnKppff5yQ8
http://www.youtube.com/watch?v=h_7hhDPmeII

CNN:n ilmeisen tahallista olkiukkouutosointia:
http://www.youtube.com/watch?v=w8tfhqmGkSw
Oletkohan sinäkin nyt salaliittoteorian todisteita kuultuasi samaa mieltä Paula Zahnin kanssa että mitään todisteita ei ole vaan koko kuvottava salaliittoilmiö lähinnä perustuu juutalaisten syyttelylle?

Anonyymi kirjoitti...

"Kyllä asiantuntijaksi itseään väittävän pitäisi tietää, mitä WTC 7:lle tapahtui."
Kerran ohimennen kysyin päivi räsäseltä aiheesta. Suomen johdolle oli jenkkiarmeijan asiantuntijat käyneet selittämässä ja "kauppaamassa" afganistanin sotaa. Jenkkien edustajat olivat selittäneet siis myös päivi räsäselle, mitä 9/11 oikein tapahtui. Suomen puolelta ei oltu kuultu ketään asiantuntijoita esimerkiksi romahdusten analysointiin. Yllätys kuitenkin oli, että päivi sai tietää kolmannestakin romahtaneesta pilvenpiirtäjästä minun suustani. Eli ei tuo WTC7 nyt ihan jokaisen "asiantuntijan" tiedossa ole edelleenkään.

"Ongelma onkin räjähteen määrässä. Yhden laskelman mukaan tornia kohti olisi tarvittu lähes miljoona kiloa C4:ää. Mitä suurempi määrä räjähdettä, sitä epätodennäköisempää. Tornin romahdus myös näyttää aivan erilaiselta kuin WTC 7:n romahdus. Siksi kysymys räjähteen laadusta on keskeinen."
Tämä on sitten typerä kommentti jälleen petteriltä. Sinunhan mielestäsi torni voi tulla kellaritasolle asti ihan ilman mitään räjähdeaineita? Eikö silloin riittäisi vaikka yksi dynamiittipötkö? Päätä nyt petteri-boy!!

Petteri Järvinen kirjoitti...

tutkiva journalismi on melko lailla kuollutta tämän asian suhteen. MIksi? Vihjaat ilmeisesti Petteri tässä siihen, ettei toimittajat pysty tekemään näin aroista asioista juttuja.

En suinkaan. Toimittajat käsittelevät arempiakin juttuja.

Tässä jutussa on ongelmana se, mitä tutkia. Nettietsivät ovat jo tutkineet kaiken julkisen materiaalin moneen kertaan. Mikä olisi toimittajan lisäarvo näihin tutkimuksiin? Toimittaja ei voi painostaa Bushia vastaamaan kysymykseen, oliko tämä tietoinen salaliitosta. Toimittaja ei voi vaatia salaisia tiedostoja CIA:lta. Ja FOIA:n nojalla on pyydetty jo kaikki mahdollinen (jotain pyyntöjä taitaa yhä olla käsittelyssä).

Ainoa keino olisi, että joku vuotaisi lähdesuojan turvin salaisia tietoja (se kuuluisa syvä kurkku Watergaten tapauksessa, jonka henkilöllisyys ei koskaan virallisesti paljastunut). Jos salaliitossa olisi satoja ihmisiä, joku olisi varmasti vuotanut jotain. Silloin toimittajalla olisi jotain, mistä lähteä liikkeelle.

Viittaan edelliseen viestiini: jos toimittaja menee julkisilla "todisteilla" esittämään aihetta uutispäällikölle, hänet nauretaan ulos. On paljon konkreettisempiakin tapauksia, joihin tutkivan journalismin koko ajan väheneviä resursseja halutaan käyttää.

Siksi olen koko ajan perännyt jotain konkreettisia todisteita, joista lähteä liikkeelle. Pelkät sattumat eivät riitä.

Kaksi sotaa aloitetaan erittäin hatarilla perusteilla, mutta toimittajilla ei ole lupa käsitellä asiaa.

Kyllä toimittajat pistivät USA:n hallinnon lujille jo Irakin valtauksen alettua. "Onko tämä ensimmäinen sota, joka loppuu ennen kuin sen syy (=WMD) on löydetty?" -kysymys jäänee journalismin historiaan.

verran asiaan ja kutsuvat sen jälkeen asiantuntijoita keskustelemaan asiasta. He voivat myös käydä haastattelemassa eri asiantuntijoita ja ottaa objektiivisesti esiin erilaiset näkökulmat.

Petteri Järvinen kirjoitti...

(jatkoa:)

Netistä nähdään, mikä on tulos. Karkeasti arvioiden 90 % tutkijoista (ehkä paljon enemmänkin) sanoo, että asiassa on epäselviä kohtia, muttei mitään hämärää. Muutama prosentti pitää tapausta salaliittona, mutta ei pysty osoittamaan mitään konkreettista todistetta itsekään. Sen jälkeen toimittaja olisi aika heikoilla juttunsa kanssa.

Onko mielestäsi täällä keskustelevat ihmiset vain julkisuuden kipeitä?

Ei täällä, mutta koko juttu on saanut alkunsa jenkeistä. Suomessa toistellaan heidän väitteitään, viitataan heidän puheisiin, heidän YouTube-videoihinsa. HE todennäköisesti ovat julkisuudenkipeitä tai heillä on muita motiiveja.

se, että jokainen virallista teoriaa valmistelleista on tullut toisiin ajatuksiin, mutta ei kehtaa sitä myöntää, koska hänet leimattaisiin salaliittohörhöksi.

Olisi kiinnostavaa nähdä arvio, kuinka moni on asiaa tutkittuaan kääntynyt a) skeptikosta viralliseen selitykseen uskovaksi tai b) uskovasta skeptikoksi.

kyseisen kaverin taustoita tai ammattitaidosta.

Kukaan ammattilainen ei anna ehdotonta lausuntoaan läppärin ruudulta ensi kertaa näkemänsä videon perusteella. Kukaan.

Omakohtaiset kokemukseni ovat sellaiset, että kukaan ei ole kuullut WTC7-rakennuksesta ellei ole sattunut näkemäään Zeitgeist-elokuvaa, Loose Change -elokuvaa tai jotain muuta vastaavaa.

Ehkäpä juuri tässä onkin koko jutun avain: WTC 7 ei oikeasti ollut tärkeä. Se romahti, mutta oli pelkkä oheisvahinko. Vasta salaliittoteoreetikot ovat nostaneet sen otsikoihin.

Tietysti voi olla myös päinvastoin: WTC 7 on smoking gun, jota yritettiin salata viimeiseen asti jotta hämärät jutut eivät paljastuisi. Ja siinä melkein onnistuttiinkin.

Jokainen joutuu itse valitsemaan, kumpaan uskoo.

Jos asia on todella niin tärkeä kuin väität (eli jokaisen räjähdyspurkuammattilaisen tulisi tietää siitä), miten on mahdollista ettei edes virallinen tutkimus ota asiaan kantaa?

Se on tärkeä räjähdyspurkualalle, ei suurelle yleisölle. Romahdusta tutki ensin FEMA ja sitten NIST. Tutkimukset kestivät monta vuotta, siksi ensimmäiset raportit NISTiltä tulivat vasta vuoden 2005 tienoilla. Se ei tarkoita, että tutkimus olisi aloitettu vasta tuolloin.

Ja pitäisikö asiantuntijoiden perustaa mielipiteensä BBC:n uutisiin mieluummin kuin virallisiin tutkimusraportteihin? Onko tämä Petteri sinun metodisi?

Minusta asiantuntijan pitäisi seurata oman alansa tapahtumia, siinä kaikki. Miltä vuodelta Jowenkon lausunto muuten on? Oliko raportteja silloin vielä julkistettu?

Eli talot saavat romahtaa selittämättömästi, mutta syiden tutkimiseen ei kannata käyttää edes murto-osaa siitä rahasta,

Kaikkien talojen romahdusta tutkittiin miljoonilla dollareilla. Kyse on siitä, toisiko lisäpanostus parempaa tietoa. (Näin siis luulen, mutta mikä minä olen USA:n viranomaisten ajattelua tulkitsemaan).

siten, ettei toimistopalot tuhoa niitä...

Ei toimistopalot yksin, vaan yhdessä lentokoneen törmäyksen kanssa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Eli ei tuo WTC7 nyt ihan jokaisen "asiantuntijan" tiedossa ole edelleenkään.

Ei ihmekään, koska se vain sortui. Sitä vastaan ei hyökätty.

A propos, kuinka moni tietää WTC 6:sta? Mitä sille tapahtui? Ei saa luntata netistä. Vinkki: siinä toteutui lopulta "pull it" konkreettisesti.

Yhden laskelman mukaan tornia kohti olisi tarvittu lähes miljoona kiloa C4:ää.

Se laskelma perustui pelkkiin energiamääriin. C4 ei varmaankaan leikkaa terästä, mutta se ei estänyt salaliittolaisia uskomasta aineeseen. Nanotermiittiepäilyt tulivat kuvaan vasta paljon myöhemmin.

Sinunhan mielestäsi torni voi tulla kellaritasolle asti ihan ilman mitään räjähdeaineita?

Ehjä torni ei voi tulla. Mutta siihen on isketty lentokoneella ja tulipaloilla, niin ilmeisesti voi.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Jos salaliitossa olisi satoja ihmisiä, joku olisi varmasti vuotanut jotain."

Non sequitur. Taidat ajatella että ainoat maailmassa olemassaolleet salaliitot on niitä jotka ovat paljastuneet, kuten Watergate. Siellä nyt vain sattui löytymään syväkurkku ja siksi se oli salaliitto. Mutta tietysti esim. JFK ei voi olla salaliitto: sehän olisi naurettava ajatus puhtaasti siksi koska se on salaliittoteoria eiks niin?

"jos toimittaja menee julkisilla 'todisteilla' esittämään aihetta uutispäällikölle, hänet nauretaan ulos"

AE911Truth-todisteet ovat peräänkuuluttamaasi täysin kiistämätöntä kamaa. Se porukka keskittyy Richard Gagen johdolla paraikaa kiertämään maailmaa luennoimassa täysille saleille. Todisteet on; ne pitää vain saada julki sellaisen uskottavan esityksen muodossa etteivät kuulijat voi tyrmätä aihetta kyseenalaistamalla todisteiden tuottajien asiantuntemuksen tai poliittisen luotettavuuden. Otapa Petteri siitä mediaseksikäs kolumnin/kirjan aihe!? USA:ssa uutisoinnin rahoitusperustainen kontrolli ja talkshow:jen ääliöretoriikka jyrää, mutta todisteiden perusteella voisi Suomen kaltaisessa lukutaitovaltiossa varmasti kirjoittaa ottamatta poliittista kantaa--toisin kuin tässä blogipostissa teit.

"Tietysti voi olla myös päinvastoin: WTC 7 on smoking gun"

Yess, nyt vaikuttaa kuin alkaisit tajuta mistä on kyse.

"Ei toimistopalot yksin, vaan yhdessä lentokoneen törmäyksen kanssa."

Tai siis jopa toimistopalot ja pari kolahtanutta rakennuksen palasta. NISTin mukaan seiska taisi romahtaa siten että tuli taivutti teräspalkkeja, kunnes akilleenkantapääpalkki petti.

Petteri Järvinen kirjoitti...

AE911Truth-todisteet ovat peräänkuuluttamaasi täysin kiistämätöntä kamaa. Se porukka keskittyy Richard Gagen johdolla paraikaa kiertämään maailmaa luennoimassa täysille saleille.

Niinpä - 10 dollarin pääsymaksua vastaan.

Tässä vielä Youtube-video niille, joiden mielestä Jowenko on alan huippuasiantuntija: http://www.youtube.com/watch?v=k3wwdI0XawI

Lyhyesti sanoen: Jowenko sanoo, ettei tornien romahtaminen voinut olla räjäytyspurku. Tästä syntyykin harmillinen dilemma: jos Jowenko on oikeassa, tornit romahtivat luonnollisesti ja WTC 7 räjäytettiin. Jos hän on väärässä, kävi ilmeisesti päinvastoin.

"Prisoner" kirjoitti...

> WTC 7 ei oikeasti ollut tärkeä. Se romahti, mutta oli
> pelkkä oheisvahinko. Vasta salaliittoteoreetikot
> ovat nostaneet sen otsikoihin.

Petteri Järvinen toteaa, että pilvenpiirtäjän mystinen romahtaminen ei ole tärkeää. OK. Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää :)

> Ei täällä, mutta koko juttu on saanut alkunsa
> jenkeistä. Suomessa toistellaan heidän väitteitään

Oletko itse tuonut keskusteluun jotain uutta? Se että Suomessa toistellaan jossain muussa maassa tehtyjä asioita, ei itsessään tee niistä yhtään vähempää totta. Vai pitäiskö meidän keksiä täällä Suomessa ihan omat teoriat ennenkuin saamme ottaa asiaan kantaa? Mikä ylipäätään on taas pointtisi tässä asiassa?

>Tässä jutussa on ongelmana se, mitä tutkia.
> Nettietsivät ovat jo tutkineet kaiken julkisen
>materiaalin moneen kertaan. Mikä olisi toimittajan
>lisäarvo näihin tutkimuksiin?

Toimittaja voisi kertoa asioista kuten tiedotuvälineiden tehtäviin kuuluu.

> Toimittajat käsittelevät arempiakin juttuja.

Hmmm. Viittaatko Janet Jacksonin nänniin?

> Niinpä - 10 dollarin pääsymaksua vastaan.

Tarkoitatko, että totuusliikkeen rahoitus pitäisi tulla esim. valtiolta?

Anonyymi kirjoitti...

"Niinpä - 10 dollarin pääsymaksua vastaan."
Lennot, hotellit, syömingit, kokoustilat... Meinaatko ettei kuluille tarvitse tulolähdettä? Pyydäthän sinäkin kirjoistasi rahaa, vai mitä? Olet naurettava kaveri.

Sen sijaan että jatkat typeriä provojasi, kerro nyt mistä ne suuret lämpötilat raunioissa on peräisin? Todisteena tässä voitanee pitää NASAn kuvaa, se lienee tarpeeksi luotettava lähde kuvalle.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Niinpä - 10 dollarin pääsymaksua vastaan."

Joo ja ne rahanahneet siat kehtaavat vielä saitillaan pyytää lahjoituksia ihmisiltä! Kato niiden pitäis oikeesti kiertää ympäri maailmaa hevoskärryillä ja jakaa materiaaliaan telepaattisesti. Kato Gage polttelee paksuja sikareita lentokoneessa ja nauraa paskaisesti Japanin bordellin porealtaassa sille miten helppoa skandaalilla on rahastaa.

"Jowenko sanoo, ettei tornien romahtaminen voinut olla räjäytyspurku."

Jos vielä katsot MIKSI se Jowenkon mielestä ei voi olla räjäytyspurku, on peruste se, että koko tornin panostamiseen menisi vuosi, mikä on liian uskomaton ajatus. Järkevä ihminen esittää todennäköisimmän selityksen ja sille perusteen--sen voisi tietysti muotoilla: "ei ole räjäytyspurku sillä oletuksella ettei koko rakennusta ole mahdollista panostaa". Jos peruste osoittautuu vääräksi, järkevä ihminen muuttaa näkemystään. WTC7:n kohdalla ajatus koko talon panostamisesta ei ole niin uskomaton eikä J. edes tiennyt videolla että kyse oli WTC7:sta. Kaksoistornien tapauksessa on todettava että kysymys on maailman korkeimmista rakennuksista ja niiden räjäytysekspertit voivat olla harvassa. Jowenko myös järkeili että tornit olisi järkevästi räjäytetty alhaalta ylöspäin jotta murskaantuvalle osalle tulee maksimaalinen massa--varmasti totta, mutta silloin se olisi näyttänyt selvästi räjäytyspurulta. Purku voidaan tehdä toisinpäinkin.

Ingenjör kirjoitti...

"Väitetäänkö, että myös WTC 7:n betoni pulverisoitui ja että myös sen raunioissa oli juoksevaa, sulaa terästä?"
- Kyllä eikä pelkästään väitetä vaan näin myös oli.

"Miten tämä voi olla savuava ase, jos edes salaliittoon uskovat eivät osaa kertoa, MIKSI rakennus piti tuhota? Vanhan kaavan mukaan murhaan tarvitaan kolme tekijää: tilaisuus, väline (ase) ja motiivi. Mikä tahansa teoria on heikoilla, ellei se tarjoa vastausta kaikkiin kolmeen."
- Miten folioiden on mahdollista selvittää tuollainen? Ilman haasteoikeutta ja budjettia se ei onnistu mutta kuten on täällä moneen kertaan sanottu. Uusi tutkimus tarvitaan, jolla ehkä myös tuo asia saadaan kuntoon. Me täällä voimme tietenkin arvata motiivieja ja sinulle on niitä useita esitettykin. Mielestäni lähes mikä tahansa selitys tapahtumille on uskottavampi kuin sinun "Newtonin lait eivät sitä päivänä olleet voimassa Manhattanilla"-selityksesi.

"Minä suoritin vain pakolliset fysiikan kurssit (joilla ei tosin käsitelty näitä lukiofysiikan asioita lainkaan)"
- Eli olet samaa mieltä nyt, että nuo ovat lukiofysiikkaa?
- Kyllä niitä käsiteltiin. Ei niitä enää siis selitetty (vaan oletettiin kaikkien osaavan ne) mutta niitä kyllä käytettiin paljonkin.

"Mutta vakavasti: selitä sitten, miten energian säilymisen laki toteutui WTC-torneissa?"
- Tässä blogissa on ainakin kahteen eri kertaan postattu linkki tutkimukseen, joka on tutkinut juuri tuota energian säilymistä romahduksissa (WTC1 ja WTC2) ja sitä onko tornin potentiaalienergia ollut riittävän iso kaiken sen aikaan saamiseksi. En tietenkään ala kuluttamaan aikaani ja selittämään asiaa sinulle (jotta sitten voit taas olla vastaamatta koko kysymykseen), voit lukea sen kyllä itsekin.
- Mitä tulee liikemäärän säilymiseen niin kehoitan kertaamaan asiaa vaikkapa täältä: http://tinyurl.com/3x4yt6l Ota tuolta lopusta liikemäärän säilymyslaki-kohta, ja sitten mietit sitä, että WTC7 tuli ainakin sen 2,5s ajan alas vapaan putoamisen nopeudella (= mikään ei hidastanut liikettä). Jos siellä olisi ollut jotain vastusta mitä yläosat olisivat murskanneet painollaan niin silloin se olisi rikkonut tätä liikemäärän säilymisen lakia. Pitäisi aueta tuolta ihan ilman minkäänlaisia matemaattisia taitoja.

"Minkä vaikean kysymyksen olen jättänyt huomioimatta? Pikemminkin päinvastoin: anonyymit henkilöt esittävät väitteitä, joita he eivät viitsi/pysty perustelemaan. He eivät vaivaudu edes puolustelemaan omia näkemyksiään minun vastausteni jälkeen. Sellainen ei ole kovin vakuuttavaa."
- Ihmiset väsyvät vastaamaan sinulle moneen kertaan. Jos alat lukemaan tätä blogia alusta kohti loppua niin huomaat, että sinulle on jouduttu laittamaan samoja linkkejä moneen kertaan ennenkuin olet viitsinyt vaivautua käydä katsomassa niitä.
- Useimpien kriitikoiden vastaukset ovat hyvin perusteltuja. Sinun vastaukset niihin on enemmänkin tyyliä: "mutta terroristeillä oli parempi motiivi", "mikä olisi ollut salaliittolaisten motiivi", "virallisessa tarinassa on vähemmän aukkoja", "virallisen totuuden aukot oikeastaan vain todistavat, että virallinen tarina on totta", "WTC7:n purkamiselle ei ole mitään motiivia, ja jos ette sellaista pysty keksimään niin sitten olette väärässä, kyseessä ei ollut räjähteet", jne jne. Onko tuo sinusta jotenkin älykästä keskustelua sinun osaltasi?
- Voisin käyttää tunnin pari käydän blogin uudestaan läpi ja kooten kaikki kysymykset, joihin et ole vastannut, jos olisi edes pieni mahdollisuus sille, että sen jälkeen vastaisit niihin. Näin ei kuitenkaan ole, joten enpä ala siihen hommaan.

"Tarkoitit siis rohkeutta. Onko se itsetarkoitus?"
- Ei ole mutta siihen viitattiin kun kiitettiin sinun osallistumistasi tähän keskusteluun. Mutta ei tämä sinun inttämisesi ole siis edelleenkään minusta rohkeaa.

"Heh, tämä taisi olla lainaus jostain 1990-luvun alusta?"
- Itse asiassa en tiedä miltä vuodelta tuo on. Se vain löytyi ja mielestäni sopi hyvin tähän yhteyteen.

Ingenjör kirjoitti...

Jatkoa..

"USA:ssa markkinoimassa kirjojaan ja puhumassa 9/11-salaliitosta? Kenen bisnes tämä salaliittotouhu on? Follow the money."
- Kuten täällä on jo mainittu. Millä rahoituksella niiden ihmisten pitäisi tuota työtä tehdä? USA:n valtion tuella?
- Ja ei minua haittaa, jos joku tekee tuolla rahaa kunhan faktat on oikein. Tuskin ne sinun ylistämät NIST:n täysin puolueettomat tutkijatkaan töitään ilmaiseksi tekevät.

"Outo ehdotus, kun juuri epäilit minun hyötyvän asiasta taloudellisesti (ei silti, tv ei koskaan maksa mitään). Minulla ei ole mitään julkistakaan väittelyä vastaan mutta luulen, että esim. Tiede-lehden foorumista löytyy parempia tieteellisiä asiantuntijoita kuin minä. Jostain syystä virallisen teorian puolustajatkin esiintyvät nimimerkeillä, mutta eiköhän heihin silti saa yhteyden. "
- Tarkoittaako tämä siis sinun osaltasi, että kyllä olet siis valmis osallistumaan tuollaiseen ohjelmaan?
- Etkö ole täällä koko ajan sanonut, että fyysisillä todisteilla tai muulla ei ole mitään väliä. Vain motiivilla ja todennäköisyyksillä on väliä, joten miksi ohjelmaan pitäisi sinun mielestä tulla tiede-lehden asiantuntijoita? Jyri voi tuoda esille fysikaalisia seikkoja niin halutessaan ja sinä voit perustella kantaasi samoilla seikoilla mitä täällä blog:ssakin. Ei silti voidaan sinne ottaa myös teidän kahden lisäksi vaikkapa sitten joku suostuvainen virallisen totuuden puolustaja, jolla myös fysiikka hallussa.

"Linkistä näkyi vain alkuosa, joten en voi kommentoida."
- Ole hyvä, tässä linkki joka näkyy kokonaan:
http://tinyurl.com/34fpfp9
- Minulla kyllä se aikaisempikin näkyi kokonaan.

Kill Dash Nine kirjoitti...

Mutta Petteri, rakennusten sortumisesta kiistelyn lisäksi olisi kiva tietää mitä ajattelet niistä lukuisista todisteista siitä, että Bushin hallinnolla oli ennakkotietoa iskuista.

Lörppö-Bush on lipsautellut sammakoita räjähteistä, esittänyt kaksi versiota siitä milloin hän kuuli ensi kerran iskuista ja valehdellut ettei hallituksella tullut mieleenkään lentokonekaappauksen mahdollisuus:
http://www.youtube.com/watch?v=USnxe7hxP4I
http://www.youtube.com/watch?v=Sm73wOuPL60
http://www.youtube.com/watch?v=em_XyTeNA1g
Onneksi Bushin ei tarvitse selitellä--häntä kuultiin tutkinnan yhteydessä mutta suljettujen ovien takana yhdessä Cheneyn kanssa:
http://www.msnbc.msn.com/id/4862296/

Tämän lisäksi täällä:
http://911truth.org/article.php?story=20041221155307646
on pitkä lista FAKTUAALISISTA todisteista junailusta ja peittelystä. Listassa on vain tiiviit faktat--väitteiden tueksi on lähteet, jotka saitin kautta on myös saatavilla ja jotka totuus-liike on yhdessä kaivanut esiin ja analysoinut. Lähteitä on valtavat määrät äläkä erehdy luulemaan että ne ovat jotain Internet-hörhöjen fantasioita, vaan ovat luotettavia älykkäiden ja lähdekriittisten ihmisten yhteistyöllä metsästämiä ja järjestämiä raportteja.

Onko tällaisilla todisteilla mielestäsi mitään painoarvoa?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Petteri Järvinen toteaa, että pilvenpiirtäjän mystinen romahtaminen ei ole tärkeää. OK.

Ei sen jälkeen kun rakennuksen yksi sivu on revitty auki, talo natisee liitoksissaan ja työntekijät on evakuoitu.

Sen sijaan että jatkat typeriä provojasi, kerro nyt mistä ne suuret lämpötilat raunioissa on peräisin?

Kerro sinä miksi räjähteet olisivat ainoa selitys korkeille lämpötiloille? Aloita vaikka siitä, mikä räjähde ja miten korkean lämpötilan se aiheutti. Jatkan typeriä provojani vasta sen jälkeen.

Jowenkosta en jaksa enää väitellä. Välillä hän on alan guru, joka tietää prima vista mitä on tapahtunut, välillä hän tekee virheellisiä oletuksia (niistä asioista, mitä on tiennyt monta vuotta). Ihan miten vain.

- Eli olet samaa mieltä nyt, että nuo ovat lukiofysiikkaa?

Liikemäärä ja energian säilyminen ovat lukiofysiikkaa. Miten niitä sovelletaan sellaisessa kompleksisessa järjestelmässä kuin romahtava pilvenpiirtäjä ei ole. Sitä voidaan hallita vain tietokonemallinnuksella.

Ja lujuusopin kursseja en suorittanut, ne olivat koneosaston heiniä. En silloin osannut ajatella, että joskus näitäkin voisi tarvita väiteltäessä newyorkilaisen pilvenpiirtäjän sortumisesta :-)

Tässä blogissa on ainakin kahteen eri kertaan postattu linkki tutkimukseen, joka on tutkinut juuri tuota energian säilymistä romahduksissa (WTC1 ja WTC2) ja sitä onko tornin potentiaalienergia ollut riittävän iso kaiken sen aikaan saamiseksi

Ja sen linkin perusteella energiaa olisi tarvittu kymmenkertainen määrä. Jos puuttuva energia tuli räjähteistä, sitä tarvittiin yli puoli miljoonaa kiloa per torni. Kuulostaako uskottavalta? Vai onko tiedossasi parempi linkki?

- Ihmiset väsyvät vastaamaan sinulle moneen kertaan.

Olen itse yrittänyt vastata lähes kaikkiin väitteisiin, toisin kuin anonyymit jotka esittävät ties mitä heittoja vaivautumatta puolustamaan niitä lainkaan.

En osaa selittää, miksi WTC 7 romahti 2,5 sekuntia vapaan putoamisen nopeudella. Mutta turha kuvitella, että kukaan toimittaja sen vuoksi alkaisi penkoa juttua.

- Tarkoittaako tämä siis sinun osaltasi, että kyllä olet siis valmis osallistumaan tuollaiseen ohjelmaan?

Olen käyttänyt (peruuntuneen USA:n matkan vapauttaman) viikon tämän aiheen penkomiseen ja kommentointiin julkisesti ja omalla nimelläni (toisin kuin juuri kukaan muu, mm. sinä). Kyllä minulle sopii muukin foorumi, mutta uskon silti parempiakin asiantuntijoita löytyvän ja soisin mieluusti heidän olevan esillä.

- Etkö ole täällä koko ajan sanonut, että fyysisillä todisteilla tai muulla ei ole mitään väliä.

Totta kai niillä on väliä, mutta ne ovat kovin tulkinnanvaraisia. Aivan kuten nyt ilmastonmuutoskeskustelussa: tiedemiehiä löytyy joka lähtöön. Voit itse valita, ketä uskot. Tiede ei ole niin eksaktia kuin maallikot luulevat.

Esimerkiksi tuo raunioiden lämpötila, jonka pitäisi olla kiistaton todiste räjähteiden käytöstä. Eihän se niin ole.

Minulla kyllä se aikaisempikin näkyi kokonaan

Olisit voinut saman tien linkittää itse kolumniin: http://www.pjoy.fi/lehdet/0709pj.htm

Näkyminen riippuu ilmeisesti siitä, missä tilassa kommentteja luetaan. Kapealla palstalla pitkät urlit leikkautuvat lopusta.

Anonyymi kirjoitti...

"Kerro sinä miksi räjähteet olisivat ainoa selitys korkeille lämpötiloille?"
Unohda ne räjähteet. Anna edes yksi uskottava teoria, mistä nuo erittäin korkeat lämpötilat ovat muodostuneet?
Ilmeisestikään et usko niiden aiheutuneen räjähteistä, kerro ihmeessä että mistä sitten?

Postatussa videossa erittäin selvästi näit valuvaa sulaa rautaa/terästä, voit käyttää lukiofyssaa tai maalaisjärkeä selittämään, mistä saadaan tarpeeksi energiaa tuohon valuvaan metalliin? Ymmärrätkö lainkaan miten suurista energioista on kyse? Termiittillä, masuunilla tai kaasuhitsauksella saa sulaa rautaa. Koska et usko valuvan raudan olevan termiitin aiheuttamaa, jäljelle jäävät masuuni ja kaasuhitsaus. Kumpaa niistä ehdotat valuvan raudan syyksi?

Arvasin että puolustuskannalle jouduttaessasi otat anonyymi-kortin käyttöösi. Säälittävää.

Petteri Järvinen kirjoitti...

mitä ajattelet niistä lukuisista todisteista siitä, että Bushin hallinnolla oli ennakkotietoa iskuista.

Tässä on sellainen harha, että "hallinto" tai "tiedustelu" ymmärretään yhtenä kokonaisuutena, jonka sisällä tiedonkulku on täydellistä. Se, mitä joku sanoo tai tietää, ei kuvaa koko organisaatiota.

Aivan varmasti turvallisuusviranomaiset olivat pohtineet myös lentokonekaappauksen uhkaa (samoin kuin ydinvoimalan kaappausta, vesijärjestelmän sariini-myrkytystä jne). Tuskin kukaan yksittäinen henkilö tietää, mitä kaikkia skenaarioita oli käyty läpi. Lentokonekaappaus tuskin oli listan kärkipäässä, edellisestä konekaappauksesta USA:ssa oli kulunut 22 vuotta. Ja kaappaajien kohteena pelättiin mieluummin olevan ydinvoimala (vaikka Harrisburg, joka on muuten melko lähellä Shanksvilleä ja ajomatkan päässä Washingtonista - olen ajanut).

Bushin käytös 9/11-päivänä on niin hölmöä, ettei se voi olla kuin aitoa. Jos hän olisi tiennyt salaliitosta, hän olisi edes näytellyt tekevänsä jotain eikä vain tuijottanut hölmönä eteensä. Sama kuin WTC 7: miksi toimia tavalla, joka nimenomaisesti herättää epäilyksiä?

On hyvin todennäköistä, että hallinto tai tiedustelu on halunnut estää iskujen julkista selvittelyä. He eivät halua omien toimintatapojensa paljastuvan julkisesti. Se ei silti merkitse salaliittoa.

Vielä yksi skenaario tuli mieleeni: ehkä jokin kaappaajista (Atta itse?) oli CIA:n kaksoisagentti. Tai niin ainakin CIA luuli - todellisuudessa kyse olikin kolmoisagentista, joka syötti tiedustelulle väärää tietoa. Vertaa vaikka tähän Base Chapmanin tuoreeseen tapaukseen (tämä kaikki puhdasta spekulointia omasta päästä, ei mitään nettilinkkiä tarjolla).

Jos CIA:ta vedätettiin tällä tavalla, eivät varmaan halua sen paljastuvan julkisuuteen. Noloa, mutta ei salaliitto.

Jyri Hovila kirjoitti...

Petteri,

tämä keskustelu on ollut mielenkiintoista ja valaisevaa. Kiitokset vielä kerran käsillä olevan aiheen esiin nostamisesta ja debattiin osallistumisesta niin Sinulle kuin kaikille muillekin. Samalla pahoitteluni ajoittaisesta hermojen kärvähtämisestä.

Esittäessäni haasteen henkilökohtaisesta tapaamisesta olin vielä vakuuttunut, että kasvokkain keskusteltaessa olisi ehkä mahdollista, puolin ja toisin, päästä ainakin pahimpien ennakkoluulojen ja -asenteiden yli. Tarkoitukseni ei myöskään ollut osallistua sen enempää tähän nettikeskusteluun ennen ko. tapaamista. Vaikka edelleen on toki mahdollista että live-keskustelu voisi osoittautua hedelmällisemmäksi kuin kirjoittelu täällä, pidän sitä tähän mennessä käydyn keskustelun perusteella huomattavan epätodennäköisenä. En myöskään usko, että pystyn itse tuomaan keskusteluun enää mitään uutta sen paremmin nettikirjoittelun kuin henkilökohtaisen tapaamisenkaan puitteissa.

Suomeksi sanottuna olen valmis vetämään haasteeni takaisin koska en yksinkertaisesti näe mitään järkeä jatkaa keskustelua meidän kahden välillä; suhtaudumme selvästi niin eri tavoin siihen miten asiaa kannattaisi lähestyä, että yhteisymmärryksen syntyminen juuri mistään tähän aiheeseen liittyvästä vaikuttaa jotakuinkin mahdottomalta.

Jos, Petteri, puolestasi sitä vaadit niin suostun totta kai tapaamiseen sovitulla aikataululla. Näkisin kuitenkin mielekkäämpänä pitää aiheesta Ingenjörin ehdottama julkinen väittely, ja osallistun siihen mielelläni jos mikä tahansa TV- tai radiokanava suostuu sellaisen järjestämään. Itse olen lähestynyt näissä merkeissä lukuisia toimittajia mm. Ylessä ja Helsingin Sanomissa, mutta vastaanotto on ollut poikkeuksetta joko välinpitämätöntä tai pilkallista.

Voisitko, Petteri, ajatella edistäväsi tätä asiaa yksinkertaisesti vain ehdottamalla väittelyn järjestämistä vaikkapa Yleisradion TV- ja radiotoimituksille? Ylen Ykkönen tuntuisi näin äkkiseltään sopivalta kanavalta. Sinun esille tuomanasi ehdotukselle annettaisiin varmasti aivan toisenlaista painoarvoa. En tarkoita että odottaisin sinun osallistuvan varsinaiseen väittelyyn (vaikka kyllä sitä toivonkin), mutta näkisin arvovaltasi käyttämisen julkisen väittelyn aikaansaamiseksi olevan jo itsessään vahva ja arvokas osoitus pyrkimyksestä edistää avointa ja aitoa keskustelua aiheesta.

Vastaväittelijöitä voisi etsiä Tiede-lehden foorumilta kuten ehdotit. Itse toivoisin näkeväni vastapuolella sinut, Petteri, ja/tai Esko Valtaojan, jonka kanta syyskuun yhdenteentoista on käsittääkseni jotakuinkin sama kuin omasi.

Mitä sanot; haluatko tavata maanantaina kuten oli puhe, vai annammeko asian tällä kertaa olla ja jatkamme sitä mahdollisimman pian jollain julkisella (julkisemmalla kuin tämä) foorumilla?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Mitä sanot; haluatko tavata maanantaina kuten oli puhe, vai annammeko asian tällä kertaa olla ja jatkamme sitä mahdollisimman pian jollain julkisella (julkisemmalla kuin tämä) foorumilla?

Meillä molemmilla on varmaan muitakin töitä huomiseksi, joten jätetään toiseen kertaan.

Eiköhän media kiinnostu aiheesta viimeistään runsaan vuoden kuluttua, kun tapahtumista tulee kuluneeksi 10 vuotta. Ehkä siihen mennessä tiedämme lisää myös nanotermiittijäämistä ja muista kiinnostavista asioista.

"Prisoner" kirjoitti...

> Olen itse yrittänyt vastata lähes kaikkiin väitteisiin,
> toisin kuin anonyymit jotka esittävät ties mitä
> heittoja vaivautumatta puolustamaan niitä lainkaan.

Olet itse Petteri puolustanut anonyyminä esiintymisen ja toimimisen oikeutta ja tärkeyttä ties missä medioissa. Oletko sitä mieltä, että tämä sinun blogisi on poikkeus? Äh.. En jaksa edes aloittaa tästä aiheesta...

Jos haluat muhun yhteyden, se onnistuu mun oman blogin kautta, johon on linkki jokaisen kommenttini yhteydessä. Laita vaikka viesti niin saat puhelinnumeroni.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Olet itse Petteri puolustanut anonyyminä esiintymisen ja toimimisen oikeutta ja tärkeyttä ties missä medioissa. Oletko sitä mieltä, että tämä sinun blogisi on poikkeus

En tietenkään. Anonyymeille kommenteille on oma paikkansa. Mutta on kohtuutonta, että anonyymi kirjoittaja syyttää nimellään esiintyvää vastaamisen välttelystä. Anonyymin ei itse vastaa mistään - eikä tässä tapauksessa voi edes tietää, kuinka monta eri henkilöä anonyymien takana on, vai ovatko kaikki vain yhden ja saman henkilön tuotoksia.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Bushin käytös 9/11-päivänä on niin hölmöä, ettei se voi olla kuin aitoa."

Linkissä oli siis Bushin myöhempi möläytys, jossa hän reetorin ominaisuudessa yksityiskohtaisesti muisteli ensi kerran kuulleensa iskuista seuraamalla niitä sattumalta televisiosta jossain muussa yhteydessä. Melko hölmöläinen kun yksityiskohtaisesti muistaa kaksi eri tarinaa.

"Prisoner" kirjoitti...

> Mutta on kohtuutonta, että anonyymi kirjoittaja
> syyttää nimellään esiintyvää vastaamisen
> välttelystä.

Voisitko tehdä vaikka listan asioista, joita täällä sinun blogissa saa ja ei saa kommentoida anonyyminä. Ihan tulevaisuudenkin varalta. Jos joku toteaa, että et vastaa kysymyksiin niin miten se poikkeaa muusta keskustelusta, johon taas sinun mielestäsi saa osallistua anonyyminä?

Omalla tavallaan surullista miten tämä keskustelu on edennyt. Jos olisit tarttunut tuohon viimeisimpään Jyrin haasteeseen olisin vielä jaksanut uskoa sinun puolueettomuuteen ja siihen, että tarkoitat vain hyvää.

Toisaalta... Nopeastihan se vuosi menee. Toivottavasti lähdet julkiseen väittelyyn 9/11 vuosipäivänä 2011. Voidaanko tämä pitää sovittuna, jos joku media kiinnostuu aiheesta?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Varmaan Bush haluaisi itsekin unohtaa tv-kuvat, joissa hän vain tuijottaa eteensä kun avustaja ilmeisesti kuiskaa tiedon hyökkäyksestä WTC:tä vastaan.

Kukaan presidentti ei haluaisi vaikuttaa toimettomalta tilanteessa, jossa maata vastaan hyökätään - ei edes hämäyksen vuoksi. Tässä olisi ollut Bushille tuhannen taalan paikka kohentaa imagoaan ja osoittaa määrätietoista johtajuutta.

Donald Rumsfeld meni ilmeisesti kantamaan paareja Pentagoniin tehdyn iskun jälkeen. Hölmöä sekin (sieltähän olisi voinut tulla vaikka toinen kone perään!), mutta hän sentään halusi näyttää esimerkkiä ja toimia etulinjassa. Kaikesta päätellen edes maan puolustusjohto ei heti käsittänyt, mitä todella oli tapahtunut. Jos Rumsfeld oikeasti luuli törmäystä ensin onnettomuudeksi, siinä olisi taas yksi syy salata noloja faktoja. (Salaliittolaisten selitys on tietenkin se, että Rumsfeld tiesi ettei vaaraa ollut - mutta se ei selitä Bushin toimia, ja Rumsfeld olisi itsekin näyttänyt vakuuttavammalta jos olisi tehnyt oikeaa työtään eikä kantanut paareja. Rumsfeldin käynti nurmikolla oli sen verran ajattelematonta, että sitä on yritetty aktiivisesti unohtaa jälkeenpäin).

Voisitko tehdä vaikka listan asioista, joita täällä sinun blogissa saa ja ei saa kommentoida anonyyminä.

Kaikkea saa tietenkin kommentoida, mutta vaatimuksia kannattaa esittää vain omalla nimellä. Ei voi vaatia muilta sellaista, mihin ei itse ole valmis.

Jos olisit tarttunut tuohon viimeisimpään Jyrin haasteeseen

Minähän tartuin. Minulle sopii mikä tahansa julkinenkin keskustelu aiheesta. Mutta en tietenkään voi ehdottaa medialle aihetta, josta itse tulisin keskustelemaan olematta edes ko. aiheen asiantuntija.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Kukaan presidentti ei haluaisi vaikuttaa toimettomalta tilanteessa, jossa maata vastaan hyökätään"

Mikäli oikein ymmärrän, on tämän takia mielestäsi ymmärrettävää että Bush toisessa yhteydessä valehtelee ja kertoo yleisölle toisen tarinan siitä, miten kuuli iskuista? Voi Bush-parkaa! Joissakin maissa valehtelusta kiinnijäämisestä saisi potkut, mutta USA:ssa ei, koska media saadaan kyllä hautaamaan ristiriidan esiintuonti--olisihan se aiheetonta isänmaan vastaista provokaatiota.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Mikäli oikein ymmärrän, on tämän takia mielestäsi ymmärrettävää että Bush toisessa yhteydessä valehtelee ja kertoo yleisölle toisen tarinan

Ei, ymmärrät (ilmeisen tarkoituksella) väärin.

Videolla Bush kertoo yleisölleen, miten hän näki ensimmäisen koneen törmäyksen ennen luokkaan astumista televisiosta ja kuuli toisesta törmäyksestä luokassa ollessaan. Ensimmäinen ei voi pitää paikkaansa, koska siitä kuvatut videot päätyivät levitykseen ilmeisesti vasta seuraavana päivänä.

En tiedä, miksi Bush valehteli. Eipä ollut ensimmäinen kerta. Ehkä hän oikeasti muisti väärin (ihminen on hyvä unohtamaan itselleen ikäviä asioita) tai hän yritti hölmösti kiillottaa omaa julkisuuskuvaansa. Ja väittihän Al Gore aikoinaan tv-haastattelussa keksineensä internetin...

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Ei, ymmärrät (ilmeisen tarkoituksella) väärin."

Minä en perkelesaatana ymmärrä asioita tarkoituksella väärin. Johdin tuon asiayhteydestä koska sympaattinen kommenttisi seurasi sitä kun totesin Bushin valehdelleen, ja varmistin tämän kysymyksellä.

Minä olen filosofi ja rakastan totuutta. Väittelen vain korrektisti ja tämä on minulle kunnia-asia. Jos syyllistyn virheargumentointiin, pyydän sinua osoittamaan sen. Olen kaivellut omista kommenteistasi selkeitä virheargumentteja ja olen varmaan ainoa kommentoija täällä jota et ole vielä argumentointitavallasi onnistunut perinpohjin suututtamaan.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kiroilu ei ole kovin korrektia väittelyä.

Vedät ihmeellisiä johtopäätöksiä: on selvää, ettei kukaan presidentti halua näyttää saamattomalta hyökkäyksen tullessa. Se ei oikeuta valehtelemaan eikä edes auta mitään, kun vahinko on jo tapahtunut. Historiankirjat toistavat ikuisesti pätkää, jossa Bush pälyilee luokassa ympärilleen saatuaan tietää WTC-iskuista. Sitä ei yksi live-esiintyminen (josta en ennen tätä ollut kuullutkaan) muuta mihinkään.

olen varmaan ainoa kommentoija täällä jota et ole vielä argumentointitavallasi onnistunut perinpohjin suututtamaan

Näyttää, että sekin on nyt tapahtunut, joten on syytä sulkea aihe tältä erää - tulikin sopivasti 300 kommenttia täyteen.

Vesa R kirjoitti...

"Angel is the Secret Service codeword for Air Force One; JOC means Joint Operations Center."

http://www.cbsnews.com/8301-504383_162-5770280-504383.html

Myös oman linkkisi perusteella kyse oli salaisesta koodista:

"We found a second [reference to "Angel"] at the Wayback machine's record of 2600.com's Secret Codes page."

Minulla ei ole tietoa amerikkalaisista TV-ohjelmista, joissa koodinimeä olisi käytetty, eikä ilmeisesti sinullakaan, koska käytit muotoilua "varmaan myös". Suosittelen edelleen Tarpleyn kirjaa koodinimellä uhkaamisen taustoittamiseksi.

Danny Jowenkon varmuus siitä, että WTC 7 tuhoutui hallitusti purkaen, oli ammattilaisen spontaania varmuutta. Jos mies on pienen ikänsä purkanut taloja räjähtein ja näkee sitten videoita, joissa pilvenpiirtäjä tulee alas tavalla, joka vastaa taidokasta räjähdepurkua, on täysin luonnollista, ettei hän oleta, että huoneistopalot olisivat voineet aiheuttaa tapahtuman.

"Ajattelin lähinnä eurooppalaisia, puolueettomia asiantuntijoita."

Hugo Bachmann, rakennussuunnittelun ja -tekniikan emeritusprofessori, totesi Tages-Anzeiger-lehdessä: "Mielestäni on hyvin todennäköistä, että rakennus 7 purettiin ammattimaisesti räjähtein". Myös Jörg Schneider, niin ikään rakennussuunnittelun ja rakennustekniikan emeritusprofessori, katsoo samassa lehdessä, että "suurella todennäköisyydellä rakennus 7 purettiin räjähteillä".

http://tagesanzeiger.ch/dyn/news/ausland/663864.html

Täällä on joitain purkuasiantuntijoita:

http://demolitionexpertsquestion911.blogspot.com/


"Jos salaliitossa olisi satoja ihmisiä, joku olisi varmasti vuotanut jotain."

Unohdat taas vaikkapa operaatio Gladion, josta kirjoitin siellä Hesarissa:

http://911.olotila.net/uutiset/wp-content/uploads/2010/02/hs-salaliitto.jpg

Tuo väite lienee sinisilmäisin peruste, jolla on pyritty kumoamaan 9/11-salaliittoteorioita. Se on paitsi sinisilmäinen, myös täysin epähistoriallinen.


"Bushin käytös 9/11-päivänä on niin hölmöä, ettei se voi olla kuin aitoa."

Ei olennaista ole Bushin käytös, vaan pikemminkin se, että hänen sallittiin jäädä kaikessa rauhassa etukäteen julkistettuun olinpaikkaansa. "The dog didn't bark."

"Jos hän olisi tiennyt salaliitosta, hän olisi edes näytellyt tekevänsä jotain eikä vain tuijottanut hölmönä eteensä."

Bush tuskin tiesi juuri mitään. Et kai nyt luule, että totuusliike väittää, että Bush oli 9/11:n takana?


"Missä on kuvia metallista, jota tippuu teräspalkkien päistä?"

Etsivä löytää... ja joitain kuvia sinulle on jo näytettykin. Mutta taidat nyt unohtaa senkin, että mm. maailman suurin tutkimuslaboratorio RJ Lee Group raportoi metallien sulamisesta WTC:ssä:


"Various metals (most notably iron and lead) were melted during the WTC event, producing spherical metallic particles. Exposure of phases to high heat results in the formation of spherical particles due to surface tension.”

http://www.historycommons.org/entity.jsp?entity=rj_lee_group_1

Vastaavaa ilmeni myös US Geological Surveyn tutkimuksissa. Mitkään *tulipalot* eivät pysty sulattamaan ko. metalleja, ja RJ Lee Groupkin käyttää vain ilmaisua "during the WTC event" ja "exposure... to high heat".

Nuo löydökset tukevat nanotermiittilöydöksen (ja niin monen muun fysikaalisen todisteen ohella - kuten Blueprintistä esiin nostamasi pölypilven laajenemisen) ohella hallittua purkua. Muista, ettei kansainvälisen tutkijaryhmän nanotermiittilöydöstä ole kumottu vertaisarvioidussa tiedejulkaisussa. Sitä päin vastoin tukevat toiset tieteelliset löydökset.

Vesa R kirjoitti...

(jatkoa)
Mutta jos muistan oikein, etkös sinäkin, Petteri, jossain edellä ilmaissut tukevasi uutta tutkimusta? Jos näkee aukot ja mahdottomuudet pernaruttoiskujen ja vaikkapa Venäjän vuoden 1999 iskujen* virallisissa selityksissä, näkee kyllä aukot ja mahdottomuudet 9/11-iskujenkin virallisissa selityksissä, jos niitä vaan pystyy tarkastelemaan ennakkoasenteetta.

* Toisesta tekstistäni:

"HS Ulkomaat -palstalla todettiin syksyn 1999 kerrostaloräjäytyksistä Venäjällä, että niitä on pidetty lavastuksena, jolla oikeutettiin Tšetšenian miehitys voimannäytössä, jonka myötä Vladimir Putin nousi lähes täydestä tuntemattomuudesta presidentiksi.

Tapaus todellakin antaa aihetta pohdintaan. Miliisi esimerkiksi löysi, purki ja valokuvasi pommin, joka oli asetettu suuren asuinkerrostalon kellariin Ryazanin kaupungissa. Lähes 30 000 ihmistä evakuoitiin koko kaupunginosan asuintaloista. Testaus kaasuanalysaattorilla osoitti pommin jauhemaisen ainesosan heksogeeniksi, jota oli raportoitu käytetyn aiemmissakin kerrostaloiskuissa.

Tästä käynnistyi massiivinen terroristijahti, joka yllättäen johti tiedustelupalvelu FSB:hen. Seuraavana päivänä tiedustelupalvelun johtaja Nikolai Patrushev antoi tiedotteen, jonka mukaan Ryazanissa oli pidetty vain terrorismin vastainen harjoitus. Paikalliset viranomaisetkaan eivät olleet tienneet siitä mitään."

Meidän on jotenkin helpompi uskoa, että moisia kieroiluja tapahtuu itänaapurissa. Mutta objektiivisesti tarkastellen 9/11 kuuluu *ihan yhtä läpinäkyvästi* samaan kategoriaan.

Vesa R kirjoitti...

Olisiko paluu Ahmadinejadiin hyvä loppu keskustelulle?

ABC Newssin George Stephanopouloksen tuore Ahmadinejad-haastattelu on äärimmäisen hupaisaa katsottavaa - suosittelen:

http://911blogger.com/news/2010-05-06/president-ahmadinejad-rest-assured-osama-bin-laden-washington-dc

Stephanopoulos tiukkaa Iranin presidentiltä, onko Osama Teheranissa. Ahmadinejad pitää kysymystä naurettavana. Stephanopouloksen tiukkaamisen jatkuessa Ahmadinejad kertoo pitävänsä todennäköisenä, että Osama on Washingtonissa, koska Bush ja Osama ovat aiemmin olleet yhteistyökumpaneita.

Itse sanoisin, että Osama on aina siellä, missä tarvitaan. Hän on (mahdollisesti jo kuolleenakin) erittäin hyödyllinen henkilö.

Anonyymi kirjoitti...

Eksyin tähän keskusteluun, enkä ole jaksanut kaikkea lukea läpi.

Salaliittoteoriaa tukevilta kysyisin:

Kuinka monta miestä on vaadittu salaliittoon? 3000? 8000? 20000?

Miten ihmeessä rekrytointi oli tehty? Jokainen suostui, eikä yksikään ole jälkikäteen katunut?


Maanpetoksesta seuraa kuolemantuomio. Jokaisen osallistujan piti olla todella varma että kenties 30000 amerikkalaisen murhaaminen on kannattavaa. 10 vuotta tapahtuneesta - miten USA hyötyi WTC-iskuista? Mikä se suuri hyöty mikä teki jokaisesta murhaajan?

Anonyymi kirjoitti...

Kommentti Järvisen alkuperäiseen tekstiin:

Koko salaliittoteorian arvioimisen voi aloittaa siitä, että olisiko tätä suunnitelmaan edes teoriassa pystytty luomaan.

Oletetaan että salaliitto olisi vaatinut 2000 henkeä. Jo 10 henkeä vie onnistumisen mahdollisuuden kohti 0, joten porukan koolla ei ole tässä väliä.

Kaksi ihmistä jotka tuntevat toisensa voivat ehkä olla varmoja ettei toiselle tuota tunnontuskaa 10000 ihmisen (=miehiä, naisia ja lapsia) murhaaminen.

Miten ihmeessä värvätä seuraava ja pidettävä varmuus siitä ettei hän ainakaan paljasta suunnitelmaa?

Miten tämä seuraava ihminen uskoisi että värvääminen onnistuu kaikkien tulevien kohdalla?

Okei - tuhannet amerikkalaiset tiesivät. Mitään liikehdintää ei ollut osakemarkkinoilla? Ketään ei varoitettu menemästä töihin? Kukaan ei katunut kuukausien aikana? Kaikkien mielenterveys kesti ennen ja jälkeen? Kukaan ei puhunut unissaan?

Entä itse suunnitelma? Suomen oloissa vastaava olisi räjäytetään eduskuntatalo, mutta lennetään siihen lentokone, niin että kukaan ei tajua se itseasiassa räjäytetään.

Tätä voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Salaliittoteoriat, jotka vaativat satoja ja tuhansia amerikkalaisia ovat vailla mitään realismia.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Kuinka monta miestä on vaadittu salaliittoon? 3000? 8000? 20000?"

Ei tartteta niin paljon--tarttetaan vain toimivaltaa ja järjestelmä jossa alemman tason toimijat eivät tiedä käskyjen tarkoituksia.

Googlaileppa koskien historiallisia salaliittoja.

"Jokaisen osallistujan piti olla todella varma että kenties 30000 amerikkalaisen murhaaminen on kannattavaa."

Yksinkertaisesti ei pidä paikkaansa. Ei esim. II maailmansodan aikaisen 6M murhaamiseen osallistuneiden tarvitse kaikkien ajatella että kyseinen teko on kannattavaa. Niin nyt kuitenkin tapahtui. Jengi ei tiennyt--nyt hävettää.

Jäbä(?) elelee unelmissa lintukodosta.

"Oletetaan että salaliitto olisi vaatinut 2000 henkeä. ..."

Ihme oletuksia.

"Mitään liikehdintää ei ollut osakemarkkinoilla?"

Oli oli,
http://www.911truth.org/article.php?story=20041221155307646
kts. kohta 11 ja lueskele tarkemmin.

"Tätä voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Salaliittoteoriat, jotka vaativat satoja ja tuhansia amerikkalaisia ovat vailla mitään realismia."

Sun omat hypoteesit siitä miten homma olisi toteutettu on vailla realismia.

Anonyymi kirjoitti...

"short-sell the two airlines"

American Airlines oli antanut tulosvaroituksen kuun vaihteessa. Salaliittoteoriat voivat suoltaa jatkuvasti uusia väitteitä.

"Ei tartteta niin paljon--tarttetaan vain toimivaltaa ja järjestelmä jossa alemman tason toimijat eivät tiedä käskyjen tarkoituksia."

Ja kukaan ei ole tajunnut olleensa huijattu edes jälkikäteen?

Mielestäsi kuinka monta ihmistä pystyy järjestämään ja peittämään tornitalojen räjäytyksen ja ohjuksien ampumisen Pentagoniin ja WTC-torneihin?

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Salaliittoteoriat voivat suoltaa jatkuvasti uusia väitteitä."

Huomaathan siis miten turhaa kommentointisi ylipäänsä on? Täältä tulee "väitteitä" takaisin jatkuvasti ja sua vain tulee ärsyttämään kun osoitat niiden edessä oman tyhmyytesi. Keskustelun suhteen on parempi ottaa jo tässä vaiheessa sallivampi kanta eikä lähteä hyökkäämään asiaa vastaan josta et selkeästikään mitään tiedä.

Opettele myös argumentoimaan ilman virheargumentteja niin osoitat että sulla aivot raksuttaa sen sijaan että kaavamaisesti toistelet telkkarista oppimasi maailmankuvan johdannaisia.

"Ja kukaan ei ole tajunnut olleensa huijattu edes jälkikäteen?"

Miksei Venäjällä tai Kiinassa kukaan ole "tajunnut" että heidän hallituksensa on korruptoitunut ja vaarallinen? Mikseivät lehdet kirjoittele aiheesta? Mikseivät tutkivat journalistit? Kysytään enemmänkin näin päin: jos SINÄ saisit jonkin organisaation työntekijänä ensi käden tietona todisteita maanpetoksesta, miten tulisit julkisuuteen niiden kanssa? Menisitkö poliisille?

"Mielestäsi kuinka monta ihmistä pystyy järjestämään ja peittämään tornitalojen räjäytyksen ja ohjuksien ampumisen Pentagoniin ja WTC-torneihin?"

Pääkahjoja ei tartteta montaa. Ei 1940-luvun Saksassakaan alemmat toimijat tienneet joukkomurhista mitään. Tietty keskenään uskollinen sisäpiiri tiesi. Ja niistäkin osa ajautuu tilanteeseen pakosta ja joutuu ottamaan tietyn roolin tai pääpomo suuttuu ja nirri lähtee. Alemmille toimijoille kerrotaan sopivat tarinat siitä MIKSI esim. taloa panostetaan--heidän tehtävänsä on panostaa taloa eikä kysellä tyhmiä kysymyksiä.

Anonyymi kirjoitti...

"Alemmille toimijoille kerrotaan sopivat tarinat siitä MIKSI esim. taloa panostetaan--heidän tehtävänsä on panostaa taloa eikä kysellä tyhmiä kysymyksiä."

Eikä kukaan ole puhunut jälkikäteen? Ei edes kuolinvuoteellaan?

Viittasitko tuossa aiemmin, että pelko pitää ihmiset hiljaa. No se ei ainakaan päde salaliittoteoreetikkoihin, joista on tullutkin miljonäärejä.

Huvittavinta koko touhussa on 911-vuosipäivät kun kilpailevat teoreetikot ryhtyvät vuosittaisiin painikilpailuihin kokoontuessaan Ground Zerolle.

Eikö teitä yhtään ihmetytä ajatus siitä että Pentagoniin olisi ammuttu ohjus? Siis oliko koko Pentagon mukana salaliitossa? 40000 ihmistä?

Vai luotiinko salaliitto luottaen siihen, että Pentagoniin voidaan ampua ohjus aamuruuhkan aikaan, eikä kukaan Pentagonissa koskaan tule saamaan totuutta selville.

Suomessa vastaava tarkoittaisi ohjuksen ampumista eduskuntataloon aamuruuhkassa. Kansalle luotaisiin tarina lentokoneesta.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Huvittavinta koko touhussa on 911-vuosipäivät"

Huvinsa kullakin.

Johtuen viihteellisestä asenteestasi en vaivaudu kommentoimaan enempää. Painu trollailemaan muualle, anonyymi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän sinä vastailit. Vastauksia tuli valitettavasti lähinnä henkilökohtaisuuksien muodossa. Kukin taplaa tasollaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Prisoner"

Ihmettelit tuossa yllä miten WTC tornit romahtivat niin nopeasti.

Romahtaminenhan alkoi kahden kerroksen petettyä. Tämä takasi koko tornin yläosalle noin 9 metrin vapaan pudotuksen.

Yläosan nopeus kiihtyy tuolla matkalla noin 35km/h. Sen massa on liike-energian myötä muuttunut noin 30-kertaiseksi.

Tornien oli laskettu kestävän 6 kertaa kannattavansa massan painon Nyt mentiin kerralla reilusti ylikantokyvyn.

Tämä on helppo demonstroida oikeassa elämässä:

Aseta lasipöydälle 6 tiiltä. Lasi kestää. Poista tiilet ja nosta yksi tiili 9 metriä lasipöydän päälle.

Kun tiili tippuu niin se lävistää lasipöydän. Jos seuraava lasipöytä olisi 4.5 metrin päässä alempana niin vauhti jatkuisi täysin yhtenevänä tornitalojen sortumisen kanssa. Kyseessä ei tietenkään ole vapaanpudotuksen nopeus.

"Prisoner" kirjoitti...

Tuo lasipöytä-selitys on mahtava!. Miksiköhän se virallinen tutkimus kuvaa tapahtumaa termeillä “new phenomenon” tai “extraordinary event”? Eikös olisi helpompaa selittää koko homma tollasella lasipöytävertauksella? Turha tehdä jotain salaisia tietokonemallinnoksia, kun tiiliskivet ja pari lasitasoa selittää kaiken noin aukottomasti.

9.11.2001 romahti kolme täräsrakenteista pilvenpiirtäjää pääasiassa tulipalojen seurauksena.. tai näin meille siis uskotellaan. Ihmettelen edelleen miten kukaan uskaltaa rakentaa tai tehdä töitä tollasissa rakennuksissa, jos ne voivat sortua omalle jalansijalleen kuin lasipöydät.

Olis kyllä kiva nähtä se tietokonemallinnos, johon se virallinen teoria perustuu... Miksi sekin pitää salata?

Anonyymi kirjoitti...

Lasipöytä-esimerkki vain demonstroi mistä sortumisessa oli kyse - liikkuvan massan voimasta.

"9.11.2001 romahti kolme täräsrakenteista pilvenpiirtäjää pääasiassa tulipalojen seurauksena.. tai näin meille siis uskotellaan."

Ei uskotella.

WTC tornija piti pystyssä tornien keskellä kulkeva ~40 teräspilarin ydin.

Näistä teräspilareista huomattava osa katkesi ja vaurioitui heti törmäyksestä. Teräksen kantokyky heikkenee tulipalon seurauksena ja siksi pilarit olikin palosuojattu.

Palosuojaus ei kuitenkaan kestä teräksen vääntymistä. Törmäyksen johdosta palosuojan taso oli romahtanut.

Kun kuumuus vie teräksen kantokyvyn, niin luhistuminen lähestyy. Kun kaksi kerrosta pettää kerralla, niin tornin yläosan massa kasvaa 30-kertaiseksi.

WTC 7 vaurioista taas löytyy kattavia selvityksiä. Kun tuho alkaa 18 kerroksesta ja pohjakerroksesta on hävinnyt 25%, niin lienee kaikille että romahdusvaara on ilmeinen.

"Prisoner" kirjoitti...

>>"9.11.2001 romahti kolme täräsrakenteista
>>pilvenpiirtäjää pääasiassa tulipalojen seurauksena..
>>tai näin meille siis uskotellaan."

>Ei uskotella.

Eikö? Päivämäärä oli tosiaan vähän väärin (piti kyllä kirjoittaa suomi-tyyliin 11.9.) mutta muuten olen kyllä käsittänyt, että tulipalojen väitetään olevan pääasiallinen romahduksen syy.

Eniten itseäni ärsyttää tässä koko hässäkässä kaikki idioottimainen salailu. Toistan kysymykseni: halutaanko sillä lietsoa salaliittoteorioita vai onko oikeasti jotain peiteltävää? Onko muita vaihtoehtoja?

Pentagonin valvontakamerakuvia saatiin odottaa ikuisuus (eikä niissä edes näkynyt mitään), WTC7 -asiaa ei edes käsitelty alkuperäisissä raporteissa ja joka ikinen tiedonmuru on helvetinmoisen taistelun takana. Ainoat henkilöt, jotka asioista oikeasti tietää, kieltäytyy valaehtoisista kuulusteluista ja kyselijät halutaan leimata hörhöiksi.

En voi kuin arvostaa niitä, jotka jaksaa hakata päätään seinään tämän asian tiimoilta ja etsiä sitä totuutta.

Anonyymi kirjoitti...

>> "En voi kuin arvostaa niitä, jotka jaksaa hakata päätään seinään tämän asian tiimoilta ja etsiä sitä totuutta."

Aikanaan kun Estonia upposi, niin salaliittoteoriat lähtivät elämään sillä olettamuksella, että matkustajalaiva ei voi upota 20 minuutissa.

Hylyllä kävi saksalaista elokuvatuottajaa ja totuus piti lyödä pöytään todisteiden kera.

Uusia yrittäjiä tuli - oli aselastia, joka piti hävittää jnejne.

Oikeastaan täysin sama toistuu WTC:n kohdalla. Salaliittoteorioita on satoja ellei tuhansia. Keskenään ne sulkevat toisensa pois. Yhteistä niille on vain se, että virallinen totuus ei kelpaa.

911:n kohdalla Loose Change:a voitaneen pitää kaikkien salaliittoteorioiden äitinä. Pakko myöntää että kun sen ensimmäisen kerran katsoi vuonna 2005, niin seuraava yö oli hyvin levoton.

Lähempi tarkastelu kuitenkin osoitti, ettei yksikään videon reilusta 400 väitteestä kestänyt tarkempaa tarkastelua. Yöunet oli pelastettu.

WTC-tornien sortumista on tutkittu puolueettomasti esimerkiksi Sydneyn rakennustekniikanlaitoksella joka on alallaan maailmaa johtava yliopisto.

http://sydney.edu.au/engineering/civil/wtc.shtml

Tiivistettynä - huomautettavaa ei löytynyt "virallisesta totuudesta".



Tässä nyt yksi esimerkki videosta, jolla on ammuttu Loose Changen väittämiä/valheita alas:

http://video.google.com/videoplay?docid=-3214024953129565561#

"Prisoner" kirjoitti...

Jaksaiskohan joku nähdä sellaisen vaivan, että listaisi kaikki kiistämättömät tosiseikat, jollekin nettisivulle. Eli vain ne asiat, joista ei ole erimielisyyttä. Tyyliin:

- Neljä lentokonetta, joista jäljelle jäi xxx
- Terroristit, jotka tunnistettiin xxx perusteella
- Tutkimus, jonka aikana xxx
- Henkilöt xxx pyydettiin todistamaan, mutta he kieltäytyivät
- Yhdysvallat aloitti kaksi sotaa, perusteena xxx
- Patriot Act, joka xxx
- Quantamo, jonka vangeista xx % on tuomittu tai todettu syyllisiksi oikeudessa...

Jne...

Mielestäni pelkästään noista puhtaista faktoista syntyy sellainen soppa, että yöunet voi joltakulta mennä. Ei tarvita mitään spekulointeja tai salaliittoteorioita tajutakseen, että maailmaa on johdettu hyvin epäilyttävillä perusteilla hyvin epäilyttävään suuntaan.

Voidaan vaikka kärjistetysti kysyä mitä saksalaiset Hitlerin valtakaudella tekivät väärin? Vai oliko kaikin puolin ok, että niin iso osa jengistä nukkui yönsä rauhassa miettimättä turhia? Totuusliike on mielestäni yksi harvoista terveen yhteiskunnan merkeistä 9/11 jälkeisessä maailmassa.

Loose Change ja Zeitgeist on hienoja teoksia, jotka herättelee ihmisiä pohtimaan asioita. Vaikka jonain päivänä kävisi ilmi, että kaikki niissä esitetyt kysymykset oli turhia, nostaisin silti hattua niiden tekijöille. Asioiden kyseenalaistaminen on aliarvostettu taito. Siihen pitäisi kannustaa kaikin keinoin.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Aikanaan kun Estonia upposi, niin salaliittoteoriat lähtivät elämään sillä olettamuksella, että matkustajalaiva ei voi upota 20 minuutissa."

Mutta oletko pannut merkille että oli kyse mistä hyvänsä netti-ilmiöstä--nimettömät trollit ovat aina paikalla koska jokainen haluaa vähän päteä keskusteluissa ja netissä se on niin paljon helpompaa. Ei tarvitse olla vakavissaan sanojensa takana, ja jos tulis vaikka lipsautettua jotain niin typerää että mimmit nauraa, eivätpähän tiedä kuka on kyseessä.

"Salaliittoteorioita on satoja ellei tuhansia. Keskenään ne sulkevat toisensa pois."

Prisoner, suosittelen ettet ota kyseistä kaveria sen vakavammin kuin hän ottaa itseään. Kaveri on kuunnellut kun aikuiset keskustelee, sit toistelee opittuja puheenparsia ja yrittää olla yhtä rohkee kuin oma isi.

Turha haaskata aikaa sen opettamiseen että ihminen ajattelisi omilla aivoillaan ja tuntisi velvollisuutta ja vastuuta omista sanoistaan. Sen valinnan jokainen tekee omassa sydämessään yksin.

Anonyymi kirjoitti...

>>"Prisoner"

Toki asiaa voi lähteä tarkastelemaan myös toisesta näkökulmasta.

Bush ja Bushin hallinto nousi valtaan vuonna 2001. Kun presindentti ja hallitus vaihtuu, niin ensimmäinen vuosi on aina hektinen. Kuulostaako uskottavalta että kaikkien aikojen salaliitto olisi kyhätty reilussa puolessa vuodessa?

Entä motiivit - eli sodat Afganistanissa ja Irakissa. USA on alusta asti halunnut luopua vastuustaan Afganistanissa. Jopa meillä Suomessa asti on käyty taivuttelemassa lisäpanostuksen toivossa.

Irakin sota taas alkoi vuonna 2003. Bushin hallinto käytti vuodet 2001 ja 2003 siihen, että Irak-kysymys olisi hoidettu YK-johteisesti. Tämä olisi merkinnyt että Irakiin tulevaisuudesta ei olisi päättänyt USA vaan YK:n turvaneuvosto.

Kohti sotaa mentiin kuitenkin siinä vaiheessa kun Saddam lupasi Irakin porausoikeuksia Venäjälle ja Ranskalle ja nämä maat vetäytyivät yhteisestä rintamasta.

Miksi ihmeessä USA ei hyökännyt heti vuonna 2001/2002 kun Hans Blix totesi ettei Irakin yhteistyö ole vaaditulla tasolla?

Miksi ihmeessä Bushin hallinto ei lavastanut joukkotuhoaseita, vaan otti kontolleen kaikkien aikojen arvovaltatappion? Jos sotaanlähtö oli yhtä hämäystä, niin luulisi että oma kilpi olisi kannattanut pitää kirkkaana?

Entä kannattiko sota? Ei. Dollareita on kulunut ja tappioita tullut. USA:n talous oli vuoden 2001 jälkeen heikommissa kantimissa kuin koskaan. WTC iskun vaikutus kaikkine jälkiseuraamuksineen on ollut yksikäsitteisesti negatiivinen.

Anonyymi kirjoitti...

"Palosuojaus ei kuitenkaan kestä teräksen vääntymistä. Törmäyksen johdosta palosuojan taso oli romahtanut."

Vääntymisestä tuossa ei ollut kyse - väittävät palosuojauksen kuoriutuneen pinnasta iskun voimasta. Tätä ei kuitenkaan toistuvista yrityksistä huolimatta voitu toistaa, vaikka palosuojausta koetettiin kuoria haulikon avulla.


"Kun kuumuus vie teräksen kantokyvyn, niin luhistuminen lähestyy. Kun kaksi kerrosta pettää kerralla, niin tornin yläosan massa kasvaa 30-kertaiseksi. "

Olettaen, että rakenne välistä *poistuu* hetkellisesti täysin ja ko. kerrokset kiihdytään vapaasti. Näin ei kuitenkaan ole mitään syytä olettaa tapahtuneen, ei se rakenne siitä mihinkään voinut kadota. Heiketä tietyltä osin, mutta ei kadota.

Toisekseen ei ole mitään syytä olettaa, että rakenteen heikkeneminen olisi ollut symmetristä ympäri rakennusta. Nythän näyttää siltä, jotta kaikki rakenteet pettivät samaan aikaan täydellisesti.

Käsittämätöntä on myös normaalin toimintaprotokollan täydellinen ohitus iskun jälkeen. Kun tapahtuu rikos, järjestetään rikostutkinta ja oikeudenkäynti jossa syylliset tuomitaan. Nyt niin ei ole toimittu. Todisteet Osaman syyllisyydestä luvattiin toimittaa jo 2001 - mitään oikeuden kestävää ei ole vielä näkynyt. Oikeusvaltioita ei luotu turhaan, suosittelen epäilemään pahinta mikäli protokolla syystä tai toisesta ohitetaan. Älkää keksikö mielikuvituksellisia syitä siitä, mitä on VOINUT tapahtua, vaan vaatikaa asiasta normaalin protokollan mukainen oikeudenkäynti.

Bushin hallinto on jäänyt kiinni jo sata kertaa totuuden vääristelystä (oman todellisuuden luomisesta) käsi piparipurkissa, niin mistä kummasta kumpuaa usko siihen, että tällä kertaa puhuttaisiin totta? Itse en ainakaan siihen usko kunnes asia on oikeudessa todettu.

Anonyymi kirjoitti...

"WTC iskun vaikutus kaikkine jälkiseuraamuksineen on ollut yksikäsitteisesti negatiivinen."

Suosittelen lukemaan vaikkapa Zbigniew Brzezinskin kirjan 'The Grand Chessboard' vuodelta 1997. Kyseessä taitaa olla ihan normaali geopoliittinen valtapeli, jota pelataan vallan hienosti. Näiltä osin agenda oli 100% success. Suomikin löytää itsensä natosta pikapuoliin. Tokkopa löytäisi ilman noita iskuja.

Anonyymi kirjoitti...

>>Anonyymille

Asiallinen kommentti!

Tuo Järvisen mainitsema kirja - 102 minuuttia - kertoo myös palosuojauksesta varsin seikkaperäisesti. En nyt jaksanut tarkastaa, mutta muistelin vahvasti, että palosuoja teräksen pinnassa ei kestä teräksen vääntymistä. Tornithan värähtelivät erittäin voimakkaasti törmäyksen seurauksena.

Joka tapauksessa WTC-tornien teräksien tulisuojat arvioitiin riittämättömiksi. Valittettavasti WTC 1 oli suojaus korjattu vain kerrokseen 18 asti ja WTC 2:ssa kerrokseen 13 asti.

Koko tornin palosuojauksen uusiminen on kymmenien miljoonien arvoinen urakka. Ihan huvikseen sitä suojaa ei siis laitettu.

Kun teräs on kuumuudessa ilman suojaa niin sen kantokyky romahtaa.

"Olettaen, että rakenne välistä *poistuu* hetkellisesti täysin ja ko. kerrokset kiihdytään vapaasti. Näin ei kuitenkaan ole mitään syytä olettaa tapahtuneen, ei se rakenne siitä mihinkään voinut kadota. Heiketä tietyltä osin, mutta ei kadota."

En nyt väitä omaavani erityistä asiantuntemusta tämän suhteen, mutta perustelisin asian näin:

Tornin yläosahan oli huomattavasti kallistunut ennen romahdusta (oliko 5-10 astetta?). Kun kantokyky menee, niin palkit tietysti pettävät tietyssä järjestyksessä, mutta aikaahan tuohon ei kulu.

Pilareissa teräksen paksuus oli 2cm. Kun sortuma lähti liikkeelle, niin kova ei kohdannut kovaa kuin satunnaisissa pisteissä. Torni ei tipahda omille jalansijoilleen.

Anonyymi kirjoitti...

"En nyt väitä omaavani erityistä asiantuntemusta tämän suhteen, mutta perustelisin asian näin:"

Ok, mutta tämä menee nyt siihen mainitsemani spekulaation piiriin.

Vaikka yksi torni osoittikin kallistumisen merkkejä (mutta näytti heti sen jälkeen katoavan savuna ilmaan), sama täydellisen symmetrisen lähes vapaan putouksen nopeudella tapahtuneen romahtamisen ihme tapahtui peräkkäin kolme kertaa. Tämä vaikuttaa vähintäänkin järjen vastaiselle, eikä asiaa edes yritetä selittää viralliselta taholta. NIST:n mallit loppuvat hetkeen, jossa parametrit on saatu hierottua kuntoon jossa rakennus alkaa romahtaa. Symmetrisyyttä tai nopeutta ei selitetä.

Mikäli asiassa ei ole mitään pimitettävää kuvittelisin, että asia pyrittäisiin selvittämään juurta jaksain jokaiselle kadunmiehelle joka asiaa tiedustelee. Miksi satuilu tapahtumista jätetään kadunmiehen varaan? Miksi avointa keskustelua paetaan?

http://www.ae911truth.org/downloads/Letter_to_Shyam_Sunder_-_7-20-09a.pdf

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille:

Kyseessä ei ollut vapaapudotus. Jokainen voi kellottaa mitä tahtoo. Todiste asiasta saadaan kuitenkin sortumisvideoista:

Sortumiskohdasta sinkoilee betoainesta kauas rungon ulkopuolelle. Näiden kappaleiden nopeus kohti maata on 0km/h kun taas sortuma kohta etenee kovaa vauhti kohti maan kamaraa.

Muutamaa sekunttia myöhemmin nämä rungon ulkopuolella maata kohti syöksyvät kappaleet ovatkin jo 10 kerroksia etenevän sortumakohan alapuolella.

Yliopistoissa sortuminen on kellotettu 2 sekunttia vapaata putoamista hitaammaksi.

RÄJÄHTEISIIN

Jos kyseessä olisi räjäytystyö, niin räjäytettäviä pilareita olisi 45kpl x 110 kerrosta.

Kaapelien vetäminen lienee täysin mahdotonta monestakin syystä.

Voisiko kauko-ohjaus toimia? Panostaminen olisi varmasti kuukausien urakka. Miten ihmeesä akkuvirta olisi riittänyt kyseisissä laitteissa?

Kaikki lienevät yksimielisiä siitä että sortuminen lähti liikkeelle juuri niistä kerroksista joihin lentokeen osuivat. Miten ihmeessä lähettimet olisivat olleet toimintakunnossa koneiden törmäämisen jälkeen?

Anonyymi kirjoitti...

" Kyseessä ei ollut vapaapudotus. "

En sanonutkaan että olisi, paitsi WTC7:n ensimmäisten sekuntien osalta. Ne ovat sitä itseään mittaustarkkuuden rajoissa. Riittävän lähellä sitä kyllä ollaan, että puhtaat jauhot ei liene pussissa (mainitsemasi 2s).

" Jos kyseessä olisi räjäytystyö, niin räjäytettäviä pilareita olisi 45kpl x 110 kerrosta "

Jossain näin valokuvan 'controlled demolition' firman autosta ajemassa ko. päivänä manhattanilla. Autossa luki mukavasti kaaressa 'radio controlled'. Varmaan google vielä kuvan jostain löytää.

Anonyymi kirjoitti...

Anomille:

Aivan. Et tarkoittanutkaan WTC-torneja. Minun virheeni. Hyvin monet salaliittoteoriat (kaikkiko?) väittävät tornien sortuneen vapaanpudotuksen nopeudella.

Tämä kuva on erinomainen todiste tuota vastaan:

http://www.debunking911.com/freefall.htm

Samalla sivustolla on myös käyty läpi salaliittoteorioiden väitteet liittyen WTC 7:aan:

http://www.debunking911.com/pull.htm

Karttakuva kertoo sen, että oli täysin sattumaa että WTC 7 vaurioitui iskussa.

Käytännössä rakennukset tornien lähellä:

a) tuhoutuivat kokonaan
b) saivat vain pieniä kolhuja

WTC 7 on ainoa rakennus, joka romahti vasta ajan kanssa. Kuten palomiesten keskustelusta käy ilmi, niin romahtaminen ei tullut yllätyksenä. Sammuttaminen muuttui liian vaaralliseksi ja tornin annettiin palaa rauhassa.

Jos torni olisi räjätetty, niin miten ihmeessä olisi etukäteen tiedyttä että:

a) torni kärsii ylipäänsä mitään vaurioita
b) että vauriot olisivat olleet juuri niin vakavia että asiantuntijat uskovat sortumiseen eivätkä räjäyttämiseen.

Kirjoitit tuosta sortumisen nopeudesta ensimmäisen 2 sekunnin aikana.

Tornistahan oli yksi kulma kokonaan pois. Kun romahtaminen alkaa ja alla on vain tyhjää, niin nopeus on juuri tätä.

Tässä edelleen matemaattista tarkastelua romahtamisen kestosta:

http://www.journalof911studies.com/articles/W7Kuttler.pdf

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Samalla sivustolla on myös käyty läpi salaliittoteorioiden väitteet"

Lopettakaa jo hyvänen aika asian puolustaminen netissä sellaista vastaan joka ei osaa arvioida viittaamienne lähteiden luotettavuutta vaan pitää yhtä luotettavana mitä hyvänsä muuta netistä lukemaansa. Se on loputon suo eikä sen tulos ole hänelle muuta kuin viihdettä kun saa vähän ärsytettyä hölmöjä salaliittoteoreetikoita. Aihe on vakava eikä siitä kannata nimettömällä foorumilla keskustella sellaisten kanssa jotka eivät suhtaudu siihen vakavasti.

Anonyymi kirjoitti...

>>Jaakko

Toki mielelläni kuulen sinultakin, mikä/mitkä osat edellisistä linkeistä eivät kestä kriittistä tarkastelua. Tai että mitä salaliittoteorioista jää jäljelle näiden argumenttien jälkeen?

Mielipiteesi minusta olen jo kuullut, joten sitä ei tarvitse toistaa. Kiitos.

Kill Dash Nine kirjoitti...

"Toki mielelläni kuulen sinultakin, mikä/mitkä osat edellisistä linkeistä eivät kestä kriittistä tarkastelua. Tai että mitä salaliittoteorioista jää jäljelle näiden argumenttien jälkeen?"

Noita debunkkaussaitteja todennäköisesti rahoitetaan poliittisesti. Kannattaa tsekata sellaisten taustat.

Minäpä opetan sinulle nyt parin minuutin ajan luotettavuuden arvioinnin perusteita--loput voit opiskella jostain lukuisista lähteistä kuten Ruotsin Skoldatanätetin opetustarkoitukseen tarkoitetulta Kolla källan-sivustolta (http://kollakallan.blogg.skolverket.se/category/kallkritik/) toisella kotimaisella, tai ihan vain odottaa että ikä ja kokemus tuo lisää ymmärrystä siitä miten maailma toimii.

Kyseinen debunkkaussaitti mainostaa etusivullaan näkyvästi "Journal Of Debunking 9/11 Conspiracy Theories Volume 1 Issue 4 is out!" .. hetkinen siis journal eli _tieteellinen_ kausijulkaisu? Katsot kyseistä "journalia" niin puolet teksteistä on nimettömältä tekijältä ja artikkelit, joita mainostetaan "peer-reviewed", tarkoittavat tässä tapauksessa sitä että ne on lähetetty tiettyyn sähköpostiosoitteeseen ja päätyneet sivulle. Termi "vertaisarviointi" tarkoittaa tieteellistä vertaisarviointia jossa toinen _tiedemies_ lukee tekstin. Kuten Niels Harrittin termiittiraportti.

Voit hyvin huomata että saitin koko tarkoitus on _näyttää_ faktojen osalta tieteelliseltä ja asiantuntevalta, mutta pelkkä vilkaisu tekstien ulkoasuun paljastaa että ne on kirjoitettu puhtaan leimaavasti, ovat täynnä subjektiivisia näkemyksiä ja mustamaalausta. Mainitunlaista tekstiä ei yksikään asiantuntija voisi ottaa vakavasti, ja tekstien poliittinen tarkoitus onkin aiheuttaa hämmennystä Internet-yleisön silmissä.

Huomaat myös ettei saitin taustalle ilmoiteta ketään tekijää tai organisaatiota--FAQ:issa tekijä ilmoittaa "It should be none of anyone's business who I am".

Anonyymi kirjoitti...

Mitä itseeni tulee, niin sisältö ratkaisee. USA:ssa jo Länsimassa on vapaa media, eikä esimerkiksi istuvaa presidenttiä säästellä mikäli löytyy tarpeeksi kuuma aihe.

Bushia on kovisteltu Irakin sotaan lähdöstä ja Clintonia seksiskandaalista.

Mikäli olisi olemassa jokin todiste mikä tukisi salaliittoteoriaa, niin media revittelisi sillä varmasti.

Salaliittoteoriat eivät kiinnosta kuitenkaan mediaa kuin ilmiönä.

USA:ssa rebublikaanit ja demokraatit taistelevat vallasta ja kaikki mitä on käytettävissä istuvaa presidenttiä ja hallitusta vastaan käytetään varmasti hyväksi.

Miksi ihmeessä nämä salaliittoteoriat eivät kiinnosta mediaa ja poliittisia vastavoimia?

"Prisoner" kirjoitti...

> Miksi ihmeessä nämä salaliittoteoriat eivät kiinnosta
> mediaa

Siinäpä tuhannen kyatin kysymys. Ottaen huomioon sen miten iso ilmiö on kyseessä ja kuinka montaa ihmistä se koskettaa, on valtamedian vaikeneminen todella epäilyttävää. Mikä onkaan median tehtävä? Onko se ohjailla keskustelua vai kertoa puolueettomasti maailman tapahtumista?

Anonyymi kirjoitti...

"USA:ssa jo Länsimassa on vapaa media, eikä esimerkiksi istuvaa presidenttiä säästellä mikäli löytyy tarpeeksi kuuma aihe."

HAHAHAHEHEHeheheh HEH! No nyt sinä vasta naurut tarjosit. Oletkohan koskaan käynyt maassa? Aloita nyt vaikka tuosta:

http://www.thedailyshow.com/videos/tag/Fox+News

( Sanoo nimimerkki 2v ko. maassa asunut, Harvardin salaliittokahvilan virallinen asiakas ;)

Anonyymi kirjoitti...

Siihen, miksi 'salaliittoteoriat' eivät kiinnosta mediaa on varsin yksinkertainen selitys. Suurin osa medioista ei pengo kuin oman maansa asioita (etenkin suurvaltojen asioiden penkominen kiven alla), ja jenkeissä ei ole vapaasta mediasta kuin muisto vain. Pentagon kertoo mistä saa puhua ja mistä ei. Presidentin seksiseikkailuista kyllä, 9/11:stä ei. Luuletteko tosiaan, että Pentagon ei osaa informaatiosodankäynnin alkeitakaan? Voi tätä naivismin määrää ;)

Tällä hetkellä löytyy vain yksi media joka kaivaa 9/11 sotkuja: Russia Today. Kysyttäessä Russia Todayn toimittajilta onnistuisiko vastaava penkominen kotimaan suuntaan vastaus oli lykykäisyydessään 'ei tietenkään'.

Anonyymi kirjoitti...

"Kirjoitit tuosta sortumisen nopeudesta ensimmäisen 2 sekunnin aikana"

Koska videoilta ei juurikaan enempää näe.

Valitettavasti kirjoitelmasi on muuten samaa kognitiivista dissonanssia kuten valtaosalla ihmisistä, jotka eivät ole ottaneet tarvittavaa aikaa asian sulattamiseen. Petteri taitaa valitettavasti kuulua samaan poppooseen, ainakin toistaiseksi. Kaikenlaista satua pukkaa oikealta ja vasemmalta jotta totuuden näkemiseltä vältyttäisiin.

Anonyymi kirjoitti...

>>Anonyymille

"Pentagon kertoo mistä saa puhua ja mistä ei. Presidentin seksiseikkailuista kyllä, 9/11:stä ei. Luuletteko tosiaan, että Pentagon ei osaa informaatiosodankäynnin alkeitakaan? Voi tätä naivismin määrää ;)"

Miten tämä ilmeni amerikkalaisen lehdistön suhtautumisessa Irakin sotaan (ennen, aikana jälkeen)? Amerikkalaislehdistö riepotteli Bushia ja tämän hallintoa koko rahalla.

Irakin sota ja 911-iskut ovat suorassa yhteydessä toisiinsa. Ainakin salaliittoteorioiden kannalta.

Toki median kirjoa riittää laidasta laitaan. Murdochin Fox oli avoimesti sodan kannalla ja puhui vain Irakin vapauttamisesta.

Keskimäärin amerikkalainen lehdistö oli kuitenkin hyvin skeptinen sotaan lähtemistä kohtaan. Sodan aikana ja sodan jälkeen kritiikki vain yltyi.

Jos 911 oli lavastus, jotta saadaa sodalle kannatus, niin miksei samaa linjaa olisi jatkettu (jos kerran mediakin oli talutusnuorassa?).

Irakin sotaa vastusti erittäin voimakkaasti mm. Michael Moore. Mies ei ole koskaan pelännyt asettua omaa hallitusta vastaan. 911:nko tekee poikkeuksen?

Moorella on rahaa, lähteitä ja suhteita. Harmi juttu - häneen ei yksikään salaliittoteoria uponnut. Ei todisteiden tutkimisen jälkeen.

Toki medioilla on aina tietyt linjat. Kyllä HS:kin ohjaa keskustelua meillä Suomessa.

Pitää kuitenkin muistaa, että esimerkiksi Venäjällä on murhatta 200 toimittajaa viimeisen 10 vuoden aikana.

Venäjällä hallituksen arvosteleminen tietää konkreettista hengenvaaraa. Silti moni reportteri on valmis ottamaan riskin. Sama pätee esimerkiksi Afganistanissa. Asia ja uutinen on tärkeämpi kuin oma henki.

Väittääkö joku todella, että 911 mykistää jokaisen mediatalon ja toimittajan? Miten ihmeessä Loose Changen tekijät ovat edelleen elossa?



ML

Anonyymi kirjoitti...

"Miten tämä ilmeni amerikkalaisen lehdistön suhtautumisessa Irakin sotaan (ennen, aikana jälkeen)? Amerikkalaislehdistö riepotteli Bushia ja tämän hallintoa koko rahalla."

Höpö höpö. Media toimi täydellisenä propagandamoottorina viestin levittämisessä 'joukkotuhoaseista'. Sodan alla käytännössä kukaan ei riittävästi kyseenalaistanut sodan motiiveja. Se osa 'riepottelua' minkä näet, on vain uskottavuuden aikaansaamiseksi.

"Irakin sota ja 911-iskut ovat suorassa yhteydessä toisiinsa. Ainakin salaliittoteorioiden kannalta."

?!? Ei todellakaan. Bush antoi tarkoituksella kansan uskoa, että asioilla olisi yhteys. Lehdistö vei viestin perille kyseenalaistamatta sitä. Jälkikäteen on tunnustettu, että mitään yhteyttä ei ollut. Lue vaikka Scott McLellanin kirja.

"Jos 911 oli lavastus, jotta saadaa sodalle kannatus, niin miksei samaa linjaa olisi jatkettu (jos kerran mediakin oli talutusnuorassa?)."

Sitä on jatkettu. Vain 'tarvittava' määrä kritiikkiä sallitaan. Michael Moore on loistojätkä, mutta toimii hyvin rajallisissa puitteissa. Hän sanoo minkä voi. Lehdistön marginalisointi iskee heti, jos kaveri yrittää linjan. Katso nyt vaikka mitä jo mainitulle Scott McLellanille tapahtui.

"Väittääkö joku todella, että 911 mykistää jokaisen mediatalon ja toimittajan?"

Ihmisten kognitiivinen dissonanssi & median kontrolli ristiriitaisten asioiden suhteen on niin vahva, että mitäpä luulet ko. toimittajalle, fyysikolle, papille, insinöörille tms (niille sadoille jotka ovat asiaa jo yrittäneet) tapahtuvan, kun asiasta puhutaan julki? Irtisanominen, vaikeneminen, julkinen leimaaminen, marginalisointi. Nykyisellään ongelma on liian iso purettavaksi mediassa. Yksittäinen toimittaja ei mahda tälle enää mitään. Yrityksestä lynkataan salamannopeasti.

Sorry, että pilaan naivin (Suomalaisen!) maailmankatsomuksesi. Näin se vaan kuitenkin aikuisten oikeasti isossa maailmassa menee. Maailma ei ole vielä valmis.

"Miten ihmeessä Loose Changen tekijät ovat edelleen elossa?"

Sinulta puuttuu kokonaan strateginen hahmotus. Jos ko. kaverit 'sattumalta' kuolisivat kuten vaikkapa Barry Jennings, kavereiden marttyyrius saattaisi tehdä ihmeitä truth movementin suosiolle.

Anonyymi kirjoitti...

Lisää kysymyksiä:

Larry Silverstein omisti WTC 7:n ja sai alustavassa oikeudenkäynnissä vakuutusyhtiöiltä korvausta 860 milj.dollaria.

Silverstein kuitenkin vaati enemmän ja oikeutta käytiin vuosia. Lopulta oikeus totesi, että terroristi-iskuja oli 2 eikä vain 1, joten korvaussumma nousi 2.2 miljardiin dollariin.

Miksi ihmeessä vakuutusyhtiöt eivät vapauttaneet itseään vastuusta ja todistaneet räjähteiden käytöstä?


>>>"Se osa 'riepottelua' minkä näet, on vain uskottavuuden aikaansaamiseksi."

Irakin sota täytti tv-uutisista vuonna 2007 24%. Jokainen amerikkalainen tiesi, että sota maksaa 5000$/sekunnissa eli noin 4000 miljoonaa dollaria vuorokaudessa.

CIA:n johtaja Tenet erosi syynä eripura Bush:in ja Cheneyn kanssa syistä joilla lähteä sotaan. Kannattaa lukea Tenetin kirja: "At the Center of the Storm" ja miettiä sitten uudelleen näitä salaliittoteorioita.

Anonyymi kirjoitti...

On kerta kaikkiaan surullista katsoa ihmisten kykenemättömyyttä järkevään ajatteluun asiassa. Kynsin hampain koetetaan epätoivon vimmalla roikkua virallisen tarinan viimeisissä rippeissä.

http://www.youtube.com/watch?v=t-XA0Rv1Ng8

Anonyymi kirjoitti...

>>Anonyymi kirjoitti

Ja videon tarkoitus oli?

Ensinnäkään ei ole mikään mahdottomuus, että raunioissa olisi ollut sulaa terästä.

Mahdotonta on sen sijaan että sulaa terästä olisi ollut viikkoja sortumisen jälkeen. Mikäli näin olisi ollut, niin koko WTC olisi pitänyt lastata täyteen räjähteitä.

Sen sijaan tornitalojen sortuminen ja sen aiheuttama paine teräkselle
luovat moninkertaisesti sen määrän energiaa joka vaaditaan teräksen sulattamiseksi.

Kyseinen poliisi jota haastateltiin videossa menetti terveytensä etsiessään raunioista menehtyneitä tovereitaan. Uskooko hän räjähteisiin? Ei.

Anonyymi kirjoitti...

"Sen sijaan tornitalojen sortuminen ja sen aiheuttama paine teräkselle
luovat moninkertaisesti sen määrän energiaa joka vaaditaan teräksen sulattamiseksi. "

Jaa sinulla on tuo perusfysiikka ihan totaalisen hukassa. Loppuu minulta laskut kesken asioissa jotka tuossa menee päin seiniä, mutta lähdetään nyt ensin liikkeelle siitä, että putoamalla se energia ei millään opilla muutu riittäväksi määräksi _lämpöenergiaa_.

Toisekseen väität tuossa ko. videolla esiintyviä NIST:n fyysikkoja vastaan. NIST kieltää sulan teräksen läsnäolon - tätä kun ei toimistopalolla tai romahduksella saada mitenkään aikaan. Koeta nyt päättää oletko NIST:n puolella vai sitä vastaan ;)

Ja näitä kaipaamiasi tunnustuksia pukkaa joka päivä lisää:
http://www.youtube.com/watch?v=97o6HgiXw9g

Mutta antaa olla. Olet niitä ihmisiä jotka ei tätä pysty ikinä käsittämään, joten 'so long and thanks for all the fish'.

Anonyymi kirjoitti...

Kun kerran Steven Jonesin vedit hihasta, niin tässä hieman miehen todisteista:

http://www.sharpprintinginc.com/911/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=50&MMN_position=79:79

Ja lisää:

http://drjudywood.com/articles/dirt/dirt4.html#psyops


Seuraava linkkissä NIST tutkijan vastaukset esitettyisiin väitteisiin:

http://www.cool-places.0catch.com/911/OpenLetterToRichardGage.pdf

Ja lopuksi vielä video, missä oleellisinta on se mitä väitetään "todisteiksi" ja miten pienet piirit takaavat toisiaan.

http://911thermitefree.blogspot.com/


ML

Anonyymi kirjoitti...

Jatkoa:

"mutta lähdetään nyt ensin liikkeelle siitä, että putoamalla se energia ei millään opilla muutu riittäväksi määräksi _lämpöenergiaa_."

Ei ehkä pelkästään putoamalla.

WTC tornin massa oli 500 000 tonnia. Sortuma saavutti maankamaran 200km/h:n nopeudella.

Pelkästään tuo nopeus tekee massasta monisatakertaisen verrattuna lepomassaan.

Palokerroksissa teräs oli jo valmiiksi 400-800 asteista. Mitä tapahtuu kun kaksi teräspalkkia (toisella suuri liikemassa) ja toinen tuettuna maahan törmää? Syntyy painetta ja teräs kuumenee edelleen.

Sama Lontooksi:

This could easily be supplied by a pressure pulse down the box columns as each floor is stripped off.
Again, for simplicity of analysis, assume 100 floors each supplied the same sized pulse of energy down the box column. Then each floor supplied 10 MJ. Calculations shows that this amount of energy, distributed over the horizontal area of the box columns, only provides a small fraction of the pressure required to cause structural steel to yield. So ignoring the top 10 floors to allow a further 10% loss in energy transfer, all that is required to obtain yellow hot steel in the basements is the modest contribution of 10 MJ per floor per tonne of yellow hot steel.

Eli tornit olisivat tulleet alas loppunopeudella 300km/h, mutta teräspalkkien törmäyksien vuoksi nopeus jäi 200km/h. Energiaa siis riitti jaettavaksi teräksien kuumentamiseksi.

ML

Petteri Järvinen kirjoitti...

Keskustelu oli näköjään herännyt uudelleen ja entistä korkeatasoisempana, kun en itse osallistunut siihen :-)

Kiitos vain kaikille anonyymeille asiantuntijoille.

Vesa R kirjoitti...

"putoamalla se energia ei millään opilla muutu riittäväksi määräksi _lämpöenergiaa"

Eikä täysin vapaasti putoava kohde - jo määritelmällisesti - voi murskata yhtään mitään, koska energiaa tällaiseen murskaustyöhön ei kulu (ei voi kulua) yhtään. NIST myönsi, että WTC 7 putosi vapaasti 2,25 sekunnin ajan.

http://www.youtube.com/watch?v=v3mudruFzNw

Hallituissa puruissa rakennukset putoavat vapaasti matkan, joka vastaa sitä määrää kerroksia, joiden vastus poistetaan räjähtein (WTC 7:ssa noin 30 metriä).

NIST myönsi myös, että kaksoistornit tuhoutuivat olennaisesti vapaapudotuksella ("essentially in free fall"). Tosin tornien yläosat eivät murskanneet alaosia, koska videoilta näkyy, että yläosat itsessään tuhoutuivat ensi sekuntien kuluessa, ja toisekseen jopa 95 prosenttia tornien kaikesta materiaalista putosi niiden pohjapinta-alojen ulkopuolella (jolloin materiaali ei voinut osallistua murskaustyöhön).

Ja kyllä, NIST on kieltänyt sulan metallin, vaikka esim. maailman suurin elektronimikroskooppilaboratorio RJ Lee Group totesi, että rautaa ja lyijyä suli "WTC-tapahtumassa".

http://www.historycommons.org/entity.jsp?entity=rj_lee_group_1

Anonyymi kirjoitti...

"Ja kyllä, NIST on kieltänyt sulan metallin, vaikka esim. maailman suurin elektronimikroskooppilaboratorio RJ Lee Group totesi, että rautaa ja lyijyä suli "WTC-tapahtumassa"."

Tämä "maailman suurin mikroskooppilaboratorio" henkilöityy ilmeisesti yhteen henkilöön - Steven E. Jonesiin.

Jonesin lausunnot pakottivat hänen yliopistonsa antamaan virallisen lausunnon, joka kuului näin:

Brigham Young University:
"without exception, the structural engineering professors in our department are not in agreement with the claims made by Jones in his paper, and they don't think there is accuracy and validity to these claims"

Onhan meillä Helsinginkin yliopiston palkkalistoilla henkilö, joka juuri julisti että Suomessa on käynnissä venäläisten kansanmurha.

Mitä tulee sulaan metalliin, niin raunioilla työskenteli satoja ellei tuhansia ihmisiä. Kuinka moni näistä uskoo nähneensä tonneittain sulaa terästä? 1? 2?

Sadat muut eivät nähneet sulaa terästä tonneittain. Mikä siis on todennäköistä?

ML

Anonyymi kirjoitti...

"NIST myönsi, että WTC 7 putosi vapaasti 2,25 sekunnin ajan."

Käsittääkseni kyse oli ylimmän kerroksen rännikourusta. Sortuma oli alla alkanut jo 6,6 sekunkttia aikaisemmin ja sitten kun ylimmäinen kerros lähti liikkeelle, niin 2,25 sekunttia olisi menty vapaanpudotuksen nopeudella.

Koko rakennuksen sortuma-aika oli yli 15 sekunttia, joten jokainen laskekoon itse sen suhteen vapaaseen pudotukseen.

Lisäksi ihmetyttää - jos kyseessä olisi ollut kaikkien aikojen vaativin ja massiivisin salaliitto, niin olisiko tornit todella räjäytetty aivan oppikirjan mukaisesti? Näinhän salaliittoteoreetikot väittävät - olivat kun oppikirjasta.

En tiedä onko maailmassa ainuttakaan rakennusta, jonka oletetaan kestävän kahden välikerroksen sortuminen. Pilvenpiirtäjille kyseiset vaatimukset ovat jo absurdeja, koska rakennuksen massa on pidettävä kurissa.

Miksi ihmeessä tornit olisi pitänyt räjäyttää kun niiden sortuminen oli muutenkin varmaa?

Tämä esimerkki todentuu hyvin esimerkiksi siinä ettei teräsrakentamisen maailmanmessuilla vuonna 2004 ("3rd International Conference on Steel & Composite") käsiltelty yhdessäkään esitelmässä tai posterissa WTC-torneja.

Tämä siksi, että tornit käyttäytyivät juuri kuten niiden sopi olettaakin käyttäytyvän. WTC-tornien sortuminen ei tuonut oikeastaan mitään muutoksia teräsrakentamiseen. Palonsuojat, kantokuormat jnejne - ei syntynyt mitään uutta opittavaa.



ML

Anonyymi kirjoitti...

Miten selitetään se, että pentagoniin iskeytynyt kone joka virallisen selityksen mukaan "haihtui" ilmaan suuren kuumuuden seurauksena. Ja tästä syystä paikalle ei jäänyt juuri mitään romua

Mutta! Siitä huolimatta lähes jokaisen koneen sisällä olleen matkustajan ruumiit saatiin tunnistettua??
Ja tämä on siis virallista raporteista poimittua.

Vesa R kirjoitti...

""Ja kyllä, NIST on kieltänyt sulan metallin, vaikka esim. maailman suurin elektronimikroskooppilaboratorio RJ Lee Group totesi, että rautaa ja lyijyä suli "WTC-tapahtumassa".""

"Tämä 'maailman suurin mikroskooppilaboratorio' henkilöityy ilmeisesti yhteen henkilöön - Steven E. Jonesiin."

Väärin. RJ Lee Groupilla - joka on maailman suurin ELEKTRONImikroskooppilaboratorio - ei ole sitten YHTÄÄN MITÄÄN yhteyksiä Steven E. Jonesiin. Otetaanpa selkoa asioista eikä huiskita miten sattuu.

Brigham Young -yliopiston tutkijat Jeffrey Farrer ja Daniel Farnsworth (Jonesin lisäksi) osallistuivat nanotermiittitutkimuksen kirjoittamiseen ja ovat listattuina sen authoreina.

Lisäksi BYU:n fysiikan ja astronomian laitoksen (Department of Physics and Astronomy) johtaja hyväksyi tutkimuksen ja kertoi olevansa vakuuttunut tutkimuksen johtopäätelmistä. BYU on muutenkin tukenut Jonesia nimellisen sanktion jälkeen.

http://911blogger.com/news/2010-05-09/byu-and-prof-steven-jones-revisited

"Mitä tulee sulaan metalliin, niin raunioilla työskenteli satoja ellei tuhansia ihmisiä. Kuinka moni näistä uskoo nähneensä tonneittain sulaa terästä? 1? 2?"

Hyvin paljon useampi. Myös monet tutkijat kuten Abolhassan Astaneh-Asl vahvistivat sulan teräksen: "I saw melting of girders in World Trade Center."

"Sadat muut eivät nähneet sulaa terästä tonneittain."

(Tuskin kukaan yksittäinen henkilö on sitä tonneittain NÄHNYT.) Eivät kaikki sulaa terästä nähneet välttämättä ole edes ymmärtäneet, että asiassa olisi jotain mainitsemisen arvoista. Väitettiinhän BBC:nkin lähetyksessä muutama päivä 9/11:n jälkeen, että WTC:n tornien teräs suli liekeissä. Monet varmaan ovat ajatelleet sen olevan mahdollista.

Vesa R kirjoitti...

"Käsittääkseni kyse oli ylimmän kerroksen rännikourusta."

Käsityksesi on väärä.

http://www.youtube.com/watch?v=v3mudruFzNw

Riippumatta siitä, missä tuhon vaiheessa WTC 7:n 2,25 sekunnin vapaa pudotus tapahtui, on se osoitus hallitusta purusta, koska se merkitsee, että rakennuksen kaikki 80 kantavaa pylvästä ja muu vastus oli *täydellisesti* poistettu 8 kerroksen matkalta. Tällaista ilmenee vain hallituissa puruissa.

"Miksi ihmeessä tornit olisi pitänyt räjäyttää kun niiden sortuminen oli muutenkin varmaa?"

Siis kolmen pilvenpiirtäjän tuhoutuminen perustuksilleen (oppikirjamaista hallittua purkua vastaavalla tavalla, kuten totesit) oli mielestäsi varmaa?

Ainakaan kenellekään paikalla olijalle ei näytä tulleen mieleenkään, että WTC tuhoutuisi tulipalosta. Jos tuho olisi ollut "varmaa", luuletko tosiaan, että torneihin olisi lähetetty satoja palomiehiä ja ettei ihmisiä olisi evakuoitu paljon, paljon kaueammas rakennuksista?

Aivan pöhköä.

"tornit käyttäytyivät juuri kuten niiden sopi olettaakin käyttäytyvän."

Höpsis. Virallisen loppuraportin mukaan WTC 7 tuhoutui yksinomaan huoneistopaloista ja kaksoistornitkin olisivat pysyneet pystyssä ilman huoneistopaloja (lentopetrolin rooli oli lähinnä vain sytyttää huoneistopalot). Huoneistopaloilla ei tuhota teräsrakennuksia perustuksilleen, vaan rakennukset suunnitellaan kestämään tulipalot, kuten ne ovat aina muulloin tehneet - jopa vuorokausia kestäneet valtavat palot. WTC-torneihin ei viitata eikä rakennusmääräyksiä ole muutettu sen takia, ettei juuri kukaan usko, että vain yhtenä päivänä maailmanhistoriassa tapahtui jotain, joka osoittaa rakennusmääräyksissä olleen ammottavia aukkoja.

Anonyymi kirjoitti...

>>VesaR

Myönnän etten jaksanut kuunnella koko videota. Sen verran tullut noita katseltua.

Tiede-lehden sivuilta tästä vapaapudotuksesta: "taulukko pertoo pelkästä sellaisen seinän räystäslinjasta joka putosi ennen esimerkiksi muita seiniä. vaikka sen takana oli ollut välipohjien sortuma käynnissä jo 6s ennen kuin se lähti liikkeelle."

Nistin oma animaatio kertoo samaa - rakennus romahtaa ensin sisältä ja vasta 6.6sekunnin jälkeen alkaa ulkokuori syöksyä kohti maata.

>>>"Siis kolmen pilvenpiirtäjän tuhoutuminen perustuksilleen (oppikirjamaista hallittua purkua vastaavalla tavalla, kuten totesit) oli mielestäsi varmaa?"

Ei kolmen. WTC7:n tuhoutumisessa oli kyseessä suuri sattuma. Mikään muu rakennus vastaavalla etäisyydellä ei kärsinyt mainittavista tuhoista. WTC7 pohjapinta-alasta tuhoutui 25% tornitalojen sortuessa.

Mikäli olisi niin, että WTC tornien sopisi olettaa kestävän lentokoneen törmäys, niin miksi sitten ei käytetty suurempia koneita? Jumbojen siipien kärkiväli on ylittää leveydeltään tornitalojen leveyden ja liikemassa ja polttoainekuormat ovat aivan eri tasolla?

Jos todella olisi räjäytetty niin miksi ihmeessä räjäytys olisi tehty oppikirjamaisesti?

"Ainakaan kenellekään paikalla olijalle ei näytä tulleen mieleenkään, että WTC tuhoutuisi tulipalosta. Jos tuho olisi ollut "varmaa", luuletko tosiaan, että torneihin olisi lähetetty satoja palomiehiä ja ettei ihmisiä olisi evakuoitu paljon, paljon kaueammas rakennuksista?"

Tämä pitää osittain paikkansa. Poliisien radioliikenne paljastaa, että tornien sortuminen ennakoitiin 5 minuuttia ennen h-hetkeä. Poliisit evakuoitiin, palomiehet ei. Laitoksien välistä kommunikointia parannettiin tapahtuneen johdosta.

Tornin suunnittelija tuhoutumisen jälkeen: "But inside of our ability, we made calculations of what happened when the airplane goes in and it takes out a huge section of the outside wall of the building. And we concluded that it would stand. It would suffer but it would stand. And the outside wall would have a big hole in it, and the building would be in place. What we didn't look at is what happens to all that fuel. And perhaps we could be faulted for that, for not doing so. But for whatever reason we didn't look at that question of what would happen to the fuel." - eli tornien oletettiin kestävän jos kone vaurioittaa ulkoseiniä, eikä polttoainekuormaa huomioida.

Sortuminen sinänsä ei ollut varmaa (tätä on tutkittu). Jos ensimmäinen kone olisi osunut muutaman kerroksen alemmaksi, niin tornin rakenne olisi ollut huomattavasti vahvempi. Jos toinen kone olisi osunut hieman ylemmäksi, niin yläosan paino olisi jäänyt niin pieneksi, että torni tuskin olisi sortunut.

Tässä linkissä Sydneyn yliopiston puolueeton tutkimus, jossa arvioidaan sekä salaliittoteorioita että NIST:in selontekoa:
http://sydney.edu.au/engineering/civil/wtc.shtml

Saman laitoksen aiempi julkaisu:
http://sydney.edu.au/engineering/civil/latest/aibs_2002_wtc.pdf

Anonyymi kirjoitti...

Pahoittelen vielä (mahdollisia) virheitäni. Googlen kanssa välillä eksyy ja omaan muistiin tulee luotettua liikaa.

En ehdi nyt kaikkeen perusteellisesti vastata.

Liittyen kuitenkin sulaan teräkseen, niin jotain näkökantaa voi hakea Titanicin uppoamisesta.

Tarina meni niin, että uppoamisen jälkeen käyttiin New Yorkissa pitkään oikeutta varustamon ja vakuutusyhtiön välillä.

Todistajanlausunnoilla yrittettiin saada selvyys siitä, että upposiko laiva yhdessä vai kahdessa osassa.

Todistajia oli mittava määrä, mutta silti lausunnot menivät täysin ristiin. Vasta hylyn löytyminen toi selvyyden tähän asiaan.

Wikipedia: "Titanicin uppoamista on käytetty esimerkkinä havaintojen epäluotettavuudesta. Skepsis ry:ssä esitelmöinyt Massimo Polidoro kertoi toukokuussa 2009, että vaikka Titanicin uppoaminen oli järkyttävä jokaisen paikalla olleen elämän mullistanut onnettomuus niin silti puolet selvinneistä oli sitä mieltä, että laiva upposi yhdessä osassa. Toinen puoli näki - aivan oikein - laivan katkenneen ennen uppoamistaan."

WTC kohdalla kyse oli ainakin yhtä suuresta tapahtumasta. Raunioita raivattiin ympäri vuorokauden minimi unilla. Moni etsi epätoivoisesti menehtyneitä työtovereitaan.

On itsestään selvää, että todistajan lausunnot ovat värikkäitä ja täysin ristiriitaisia.

Itse katselin aiheesta youtube videon, jossa todistaja kertoi nähneensä tonneittain sulaa terästä raunioissa. Kenties tuo "tonneittain" ei kuitenkaan ole se termi mihin salaliittoteoriat nojaavat.

Anonyymi kirjoitti...

>>>Vesa R

Lähestytään aihetta nyt tällä tavalla. En ole asiantuntija, joten korjatkaa jos olen väärässä.

1)
Mikäli WTC-tornit olisi räjäytetty (nanotermiitillä), niin eikö räjähde olisi räjähtänyt jo törmäyksen ja tulipalon yhteydessä?

2) Salaliittoteoriat ovat esittäneet luvun 20000 räjähteestä/torni ja 4-5 kuukauden panostusrupeamasta.

Kaapelointi on varmasti täysi mahdottomuus, joten jokainen räjähde olisi pitänyt räjäyttää kauko-ohjauksella. Miten ihmeessä lähettimien akkutehot riittäisivät kuukausikaupalla kun etäisyyttä on satoja metrejä ja häiritseviä signaaleja pilvin pimein?

ML

VesaR kirjoitti...

Tässä vielä joitain kokoavia kommentteja.

NISTin omat animaatiot eivät ensinnäkään vastaa lainkaan tapaa, jolla WTC 7 tuhoutui. Animaatioissa rakennuksen seinät luhistuvat sisäänpäin heti alussa; kaikilla videoilla seinät sen sijaan pysyvät pitkälti pystysuorassa aina tuhon loppusekunneille asti.

Väitteelle siitä, että WTC 7:n pohjapinta-alasta tuhoutui 25 prosenttia ("25 percent of the depth was scooped out" etc), ei koskaan esitetty vakuuttavia todisteita, ja NIST luopuikin siitä loppuraportissaan. Samoin kuin dieselin roolista tuhossa.

Monet samalla tai pienemmällä etäisyydellä olleet rakennukset kärsivät vastaavia (mm. Deutsche Bank) tai jopa huomattavasti suurempia (WTC-5 ja WTC-6) vaurioita.

Kyllä tornien suunnittelussa oli otettu (totta kai!) huomioon sekä lentokone että sen sisältämä polttoaine.

"Our analysis indicated the biggest problem would be the fact that all the fuel (from the airplane) would dump into the building. There would be a horrendous fire. A lot of people would be killed, ... The building structure would still be there."

-John Skilling, WTC:n johtava rakennusinsinööri

http://community.seattletimes.nwsource.com/archive/?date=19930227&slug=1687698

JA:

"The buildings have been investigated and found to be safe in an assumed collision with a large jet airliner (Boeing 707—DC 8) traveling at 600 miles per hour. Analysis indicates that such collision would result in only local damage which could not cause collapse or substantial damage to the building and would not endanger the lives and safety of occupants not in the immediate area of impact."

http://911research.wtc7.net/wtc/analysis/design.html

Tuho tosiaan tuli yllätyksenä:

"Architects that designed New York's World Trade Center Towers expressed shock Tuesday that the 110-story landmarks in Lower Manhattan collapsed after each tower was struck by a hijacked passenger jetliner. Burns said Robertson told the conference, "I designed it for a (Boeing) 707 to hit it."

http://911research.wtc7.net/cache/wtc/analysis/medserv_collapseshocks.html

Perusteluna yllättävälle tuholle annetaankin tuossa: "Fire melts steel." :-D

Historian saatossa montakin lentokonetta on työntynyt tornitaloihin ja törmäyksistä on syttynyt tulipaloja.

Pohjoistornin yläosan paino oli vain 10 prosenttia koko tornin massasta, ja kuvista ja videoista näkyy, että sekin vähä jo itsessään pitkälti tuhoutui ensi sekuntien kuluessa. Lisäksi erään purkufirman mukaan jopa 95 prosenttia kaksoistornien massasta putosi niiden pohjapinta-alan ulkopuolelle, mikä tarkoittaa vääjäämättä, ettei suurin osa massasta voinut osallistua tuhoamiseen. Kaksoistornit selvästi räjäytettiin - ulospäin.

Sen näkee videoistakin selvästi: yläosa(kin) sinkoutuu pitkälti tornien ulkopuolelle. Jos jossain Hollywood-filmissä olisi ennen 9/11:tä kuvattu rakennusten painovoimaista tuhoutumista tuolla tavalla, ihmiset olisivat nauraneet elokuvateattereissa ja todenneet, että rakennuksethan päivänselvästi räjähtävät, eivätkä luhistu. Erikoisefektejä olisi pidetty tavattoman huonoina.

Jos rakennus tuhoutuu 7-8 laaja-alaista kerrosta per sekunti (kuten kaksoistornit), kyseessä on räjähdepurku. Näin siksikin, että kaikkien pylväiden täytyi katketa samanaikaisesti kussakin kerroksessa 7-8 kertaa yhden sekunnin aikana. Rasituksen alla teräs muuttaa hitaasti muotoaan eikä yhtäkkiä katkea - kuten se tekee räjähdepuruissa.

VesaR kirjoitti...

Täällä on valokuvia sulasta teräksestä (sivun loppupuolella):

http://9eleven.info/SmokingGuns.html

Kahdessa kuvassa näkyy sulamispisteessä tai sen lähellä olevaa keltahehkuista terästä 11.9.2001. Kolmannessa kuvassa näkyy jo viileämpää punahehkuista terästä. Tuo kuva on otettu selvästi myöhemmin; en muista nyt tarkkaan, milloin.

Täällä on vielä lokakuun 21. päivänä otettu kuva punahehkuisesta teräksestä:

http://www.saunalahti.fi/wtc2001/liroiso.JPG

Nämä kuvat tukevat vahvasti lukuisten silminnäkijöiden kuvauksia (joukossa tutkijoitakin) sulasta teräksestä.

Lisäksi RJ Lee Group (jolla ei siis ole mitään yhteyksiä Steven E. Jonesiin - LOL) ja US Geological Survey (jolla ei myöskään ole mitään yhteyksiä Steven E. Jonesiin) ovat dokumentoineet sulaneen raudan (ja muita sulaneita metalleja), ks. esim. kuvien kera (s. 4):

http://www.journalof911studies.com/articles/WTCHighTemp2.pdf

Täällä Jim Hoffman käsittelee mm. edellä esitettyä kysymystä "eikö [nanotermiitti]räjähde olisi räjähtänyt jo törmäyksen ja tulipalon yhteydessä":

http://911research.wtc7.net/essays/thermite/blasting_scenario.html

Kannattaa lukea, kuten olen itsekin tehnyt. En aio pitkään jatkaa tätä, sillä homma toistaa samaa hedelmätöntä rataa kuin tiede.fi:n ilmeisesti edelleen jatkuvassa megaketjussa.

WTC 7 tuhoutui tavalla, josta mikä tahansa hallittuihin purkuihin erikoistunut yritys olisi ylpeä. Sen tuhon selvitystä edelsi tutkimusmateriaalin nopea tuhoaminen. Alussa linkittämältäni sivulta:

"The entire site should have been treated as a crime scene, it was, after all, the site of the murder of 3000 Americans. Instead it was cleansed of evidence as quickly as possible. Ground zero was sealed off and Mayor Giuliani ordered that no cameras allowed at the site. No real crime investigation was ever conducted. We were simply told who the guilty parties were. No believable evidence was ever produced to back up this claim.

Ground zero was also the site, if you believe the official story, of the first fire-induced catastrophic total steel building collapse in world history. And it happened not just once but three times. That would be the structural engineering failure of the century. The engineering failure analysis would be given national priority. Instead, the steel was quickly hauled away under guard and immediately shipped out of the country for recycling, before it could be inspected. What minimal engineering analysis that was done stinks of cover-up.

Other evidence such as the tapes of FAA controller debriefings, were systematically destroyed."

Eikä siinäkään vielä kaikki:

http://www.washingtonsblog.com/2010/06/sec-government-destroyed-documents.html

Kuten joku jo taisikin edellä todeta, nanotermiittitutkimuksen päätutkija Niels Harrit sanoi haastattelussa, että
nähtyään WTC 7:n tuhon hänellä oli kaksi vaihtoehtoa: joko tuoda
totuus julki tai elää häpeässä.

Minusta se oli hyvin sanottu. WTC 7:aan samoin kuin lukemattomiin muihinkin virallisen tarinan ongelmiin voi suhtautua silmät ummistaen ja takertua kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin oljenkorsiin virallisen tarinan tukemiseksi; tai sitten voi myöntää, että nämä todisteet jo oikeuttavat vaatimukset todellisista tutkimuksista tapahtumille, joita on käytetty jo yli miljoona suoraa ja epäsuoraa uhria vaatineessa "terrorismin vastaisessa" sodassa ja yhä syvenevässä poliisivaltiokehityksessä.

Anonyymi kirjoitti...

>>VesaR

Ei ole aikaa pureutua nyt kaikkeen, mutta tämän linkin lukaisin:

>>http://911research.wtc7.net/essays/thermite/blasting_scenario.html#charges_radios

1)
Ensimmäisen tornin sortuminen aiheutti laajan sähkökatkon. Kuinkakohan nämä langattomat välineet olisivat toimineet?

2) "“1.8 million ceiling tile bombs”". Tuossa onkin ollut asentamista. Tosin aika kevyeltä homma on tuossa saatu kuulostamaan ;)

80 panostajaa, jotka tekevät ympäripyöreitä päiviä, etenevät kerroksesta kerrokseen, toimistosta toimistoon.

Kun kyseessä World TRADE Center, niin firmojen tiloihin ei varmasti päästy ilman selvitystä työn laadusta. Missä ovat kaikki silminnäkijät?

80 ihmistä panostuksessa - Miten värvätä 80 henkilöä murhaamaan tuhansia siviileitä?

Räjähteiden räjähtämättömyydestä törmäyksessä en huomannut kuin sivuttavan.

ML

Anonyymi kirjoitti...

"En aio pitkään jatkaa tätä, sillä homma toistaa samaa hedelmätöntä rataa kuin tiede.fi:n ilmeisesti edelleen jatkuvassa megaketjussa."

Samaa mieltä. Pistetään vain pistettä tälle keskustelulle täällä.

ML

VesaR kirjoitti...

"Ensimmäisen tornin sortuminen aiheutti laajan sähkökatkon. Kuinkakohan nämä langattomat välineet olisivat toimineet?"

Voisiko selitys olla pitkälti... juuri välineiden langattomuudessa?

"The detonators are under the wireless control of the RF repeators located on most floors. The repeaters are redundantly controlled from an operations center located a safe distance from the Twin Towers via both high-power directional wireless and an encrypted ethernet channel. The repeaters all broadcast the same signals with ample power to be easily detected by all the detonator receivers on the same floor as well as by most on nearby floors."

Kussakin pilvenpiirtäjässä täytyi tietenkin olla omat langattomat laitteensa.

Totta kai operaatio kuulostaa hurjalta, mutta vielä hurjemmalta kuulostaa minusta esimerkiksi ajatus, että huoneistopalot olisivat tuhonneet Seiskan ja että sen tutkimusmateriaali tuhottiin tutkimatta. Lisäksi me emme tiedä, missä määrin "remontin tekijät" itse tiesivät tekevänsä jotain muuta kuin remonttia.

"Kun kyseessä World TRADE Center, niin firmojen tiloihin ei varmasti päästy ilman selvitystä työn laadusta. Missä ovat kaikki silminnäkijät?"

Ehkä työn laatu vaikutti ihan hyvältä. Täällä puhuvat silminnäkijät Scott Forbes ja William Rodriguez:

http://video.yahoo.com/watch/182624/893932

"Räjähteiden räjähtämättömyydestä törmäyksessä en huomannut kuin sivuttavan."

Minusta tämä tuntuu järkevältä:

"The incendiary coatings are unlikely to be ignited by the jetliner crashes because their ignition threshold temperature is so high. But in the event that some are, they will blend in with the hydrocarbon fires.

The kicker charges have very specific detonation conditions unlikely to be achieved even by direct impacts of jetliner parts, let alone office fires, and are further protected by encapsulation.

Without the very rapid pulse of extreme temperature and pressure required to trigger detonation, the nanocomposite sheets will deflagrate on ignition, and do so slowly enough to appear to burn like office furnishings."

Täällä on lyhyt video, jolla taitaa kuulua mm. poliisimies Craig Bartmerin kuvaamia räjähdyksiä WTC 7:sta:

http://911blogger.com/news/2010-06-20/thum-thum-thum-thum-thum

Anonyymi kirjoitti...

Palataan vielä asiaan:

Niin siis - langattomia piti olla. Kuka olisi osannut ennakoida sähkökatkon h-hetkellä? Lankattomuuden lisäksi jokainen signaalin vastaanotin olisi pitänyt varastaa kuukausia kestävällä akulla.

WTC-tornit olivat finanssimaailman keskus. Esimerkiksi Morgan Stanley:n konttori käsitti 4 kokonaista kerrosta. Tiloissa oli omat nauhoittavat valvontavälineet eikä ulkopuolisilla ollut tiloihin asiaa ilman valvontaa.

Vuoden 1993 pommi-iskun jälkeen WTC:n turva- ja valvontatasot nostettiin maksimiin:

"After the bombing, we had the top security consultants in the nation, Kroll Associates, do a complete security analysis for us, and we followed their recommendations," says Douglas G. Karpiloff, program manager, security systems for the WTC. A 26-year veteran of the Port Authority, Karpiloff, a Certified Protection Professional, was general manager of tenant services after the bomb went off. He is responsible for the overall facility management of the $50 million security improvement program: $15 million in completed interim improvements and $35 million for permanent improvements"

"Would-be terrorists will find it no easier to gain access by foot. Tenants and employees have to put their photo ID/proximity cards on turnstiles to gain entrance to the four buildings in the complex - the Twin Towers and Buildings 4 and 5 - managed by the Port Authority of New York and New Jersey. All visitors must wait to be issued time- and date-sensitive visitor badges with magnetic stripes that indicate clearly which floors or buildings they are authorized to enter."

Kaikkein suurin aukko näissä massiivisissa salaliittoteorioissa on kuitenkin se mitä on tapahtunut 10 vuodessa.

Olisiko salaliitto kannattanut? Irak oli katastori. Bushin hallinnosta tuli historian epäsuosituin. USA:n talous oli vuosikaudet kuilun partaalla. USA sai tumman presidentin joka voitto vaalit luvaten vetäytyä Irakista. USA:n asema maailmanmahtina ei ole yhtä selvä kuin vuonna 2000.

Entä salaliittolaiset? Heitä lienee satoja, tuhansia ellei jopa kymmeniätuhansia. Kukaan ei ole puhunut? Kukaan ei ole humallassakaan puhunut liiaksi ohi suunsa? Kenenkään vaimo, naapuri tai lapset eivät ole saaneet asiasta vihjeitä? Kukaan ei tullut jälkikäteen katuneeksi murhattuja palomiehiä ja siviilejä? Kukaan ei ole puhunut asiasta edes kuolinvuoteellaan?

Olli Kingelin kirjoitti...

Ai tämä keskustelu jatkuu?

No vastataan kun kysytään.

Kumpaa Pearl Harbouria tarkoitat...

Olen lukenut vain vanhemman.

Miten luotettavina pidät teologian professorin väitteitä...

Ne eivät ole pelkästään hänen väitteitään, ne on esitetty useasti muissa yhteyksissä. Griffin minusta vain kerää ne kauniisti yhteen, lisäten oman höysteensä sillä, miten epätodennäköistä kaikkien noiden "poikkeustapausten" yhtäaikainen ilmaantuminen 9/11:n yhteydessä on.

Sinulla kun varmaan on hyvä tietokone, voisit laskea, montako kertaa on voitettava lotossa peräkkäin jotta on yhtä onnekas kuin mitä lentokoulujen opettajien mukaan kelvottomat tai välttävät lentäjät olivat.

Vastakysymys: Mitä ajattelet siitä, että yli 1 200 arkkitehtiä ja insinööriä vaatii iskujen uutta tutkintaa, mihin on ynnättävä vielä ainakin tusina muuta ammattiryhmää omine vastaavine vaatimuksineen?

Oletko nähnyt elokuvan 9/11 Science and Conspiracy

Olen. Laitan suoraan havainnot tähän, ettei tarvitse erikseen kysyä:


1. Pehmenevä palkki. NCSTAR1-raportin kappaleessa E.3.6 sanotaan, että korkeimmat WTC-teräsrakenteitten lämpötilat olivat olleet luokkaa 600 °C ja useimmat enintään 250 °C. Miksi siis vaivautua?


2. Tietokonesimulaatio. Katson simulaationi mieluummin Hollywoodissa tehtyinä tekotodellisuuselokuvina, ne ovat minusta paljon vastuullisempaa tietotekniikan käyttöä. Puutteena oli mm. se, ettei näkynyt, miten kuorma-auton kokoiset seinänkappaleet saadaan lentämään naapurikortteleitten talojen seinistä läpi. Samoin WTC-7:n romahdus puuttui kokonaan, mikä vähensi filmin viihdearvoa ratkaisevasti.


3. Rakennusräjäyttäjät. Lempipätkäni, koska tässä nähdään heppujen tekevän asuntolan palkkeihin täsmälleen samanlaisia viistoja apuleikkauksia kuin mitä hangaari 17:n WTC-jäämistössä näkyvissä palkeissa on – hangaarissahan vieraillaan elokuvan alussa ja lopussa.
Sytytyslankojen puuttuminen oli onneton argumentti. Radio-ohjattavia laitteita on ollut jo sadan vuoden ajan, lentokoneinakin jo ennen II maailmansotaa. Radiotoimisia, kokonaan tuhoutuvia etäsytyttimiä on myös ollut kaupallisesti saatavissa jo 30 vuotta.


4. Termiitti. Jollei 35 kilolla jauhetta saa mokomaan tötsään reikää, täytyy vaihtaa panostajat ja käyttää kunnon välineitä sekä oikeita tekniikoita. Kun on kyseessä debunkkaajien tekemä filmi, on varauduttava kaikkeen mahdolliseen filunkiin. Olisivat käyneet filmaamassa ratakiskojen sulatushitsausta tämän näytöksen sijaan. On myös hupivideo, jossa tuhotaan auto äitin kukkapurkillisella jauhetta. Pätkä tuli taannoin Järjen jättiläiset ‑sarjassa, josta se jäi mieleen.


5. Alumiiniammus gyproc-levyihin. Mikä tässä oli pointti? Sekö, että 150 metriä sekunnissa etenevä metalliputki menee läpi gyprocista? Olisivat edes ampuneet hylsyn sellaisiin terästralleihin, joihin ulko-ovella pyyhitään jalat.


Jos Griffinin kirjat eivät sula vielä, voi katsoa vaikkapa George Humphreyn pirtsakan filmin 9/11 – The Great Illusion. Siinä on ranskalaisin viivoin lueteltu 60 virallisesta salaliittoteoriasta puuttuvaa seikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos Griffinin kirjat eivät sula vielä, voi katsoa vaikkapa George Humphreyn pirtsakan filmin 9/11 – The Great Illusion. Siinä on ranskalaisin viivoin lueteltu 60 virallisesta salaliittoteoriasta puuttuvaa seikkaa."

Itse tulkitsin, niin että tästä filmistä löytyi myös tasan 60 väärää/perusteetonta väitettä.

Tässä nyt muutama esimerkki:

1) Mitä tulee lennonjohtoon USA:n itärannikolla ja Noradiin. Komentopisteissä käydyt keskustelut on annettu julkisuuteen ja dokumentoitu. Kyse on ihmisistä jotka esiintyvät omilla nimillään ja olivat vastuussa ilmatilasta ja puolustuksesta tuona päivänä.

Nauhat löytyvät esim täältä:
http://www.vanityfair.com/politics/features/2006/08/norad200608


2)
Mitä tulee WTC-torneihin, niin erittäin hyvät videot löytyvät National Geographicin sivuilta:

http://channel.nationalgeographic.com/episode/9-11-science-and-conspiracy-4067#tab-Videos/07096_00

Yhteenvetona:

a) tornit eivät olisi voineet kestää pystyssä
b) salaliitot olisivat vaatineet tuhansia/ kymmeniätuhansia ihmisiä
c) Tornien räjäyttäminen olisi ollut täysi mahdottomuus.


Iskusta on pian kulunut 10 vuotta. Miten ihmeessä voisi kuvitella että kukaan ei olisi tullut katumapäälle? Tai väärä ihminen olisi kuullut asioita joita hänen ei kuulu kuulla?

Todennäköisyys tälle salassapysymiselle lähentelee samaa kuin että lotossa tulee sama rivi vuoden jokaisena viikonloppuna.

Olli Kingelin kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Olli Kingelin kirjoitti...

Anonyymi 1.7.2010 klo 21.10

Yhteenvetona:
a) tornit eivät olisi voineet kestää pystyssä

b) salaliitot olisivat vaatineet uhansia/ kymmeniätuhansia ihmisiä

c) Tornien räjäyttäminen olisi ollut täysi mahdottomuus.


Mihin ne nauhat liittyivät? Tarvitaanko niitä tässä johonkin, vai olivatko vain paloittain määriteltyä ajatuskulkua.
Jos nauhoissa on jäljellä jotain huomionarvoista, olen kiinnostunut, mutta itse en jaksa ruveta niitä tonkimaan.
Epäilen nimittäin, että valhe on liian helppoa kätkeä yhdentekevien ja sinänsä totta olevien lausumien vuoreen.

Yhteenvetona voidaan oikeasti todeta:

a) Virallinen salaliittoteoria ei sisällä mitään, miksi tornit olisivat välttämättä tuhoutuneet – varsinkaan WTC-6 tai WTC-7.

b) Ne eivät todellisuudessa vaadi paljoa sisäpiiriläisiä.
Natsien holokaustia eivät paljastaneet omantunnontuskaiset hallinnon virkailijat, USA:n Indonesian-sodasta 1950-luvulla ei koskaan kerrottu julkisesti mitään, Manhattan-projektiin osallistuneista 130 000 ihmisestä kukaan ei kielinyt julkisuuteen, koska 129 995 heistä ei tiennyt, mihin työ tähtäsi.
Näitä esimerkkejä riittää kyllä. Eivätkä tällaisten tempausten järjestäjät pode tunnontuskia, saatikka lähde torille kailottamaan, että ovat juuri osallistuneet joukkomurhaan.

Millaisen kielikellon muuten luulet pääsevän nykyisessä mediailmastossa otsikoihin, jos päättäisikin paljastaa kriittisiä tietoja?
Aivan, sellaista henkilöä ei missään tapauksessa päästetä julkisesti ääneen, vaikka olisikin luottamuksellisia tietoja käsitellyt virkailija tai Washingtonin tietotekniikkasotkuihin törmännyt pankin IT-vastaava.

On turha odottaa, että rikoksista epäillyt tutkisivat itse omia tekosiaan, eikö vain? Ja juuri sen itsetutkinnan puute näyttäisi sinusta perustelevan, miksi mitään hämärää missään ei ole.

c) En tiedä, mitä sanoa. Rakennuksia puretaan jatkuvasti, ammattimaisesti, ja siksi siis rakennusten tuhoaminen on mahdotonta..?
Kuuhun ei voi lentää..? PC:ssä ei tulla koskaan tarvitsemaan yli 640 kilotavua muistia..?

Vastineestasi näytti unohtuneen jotain – nimittäin perustelut, miksi ne 9/11 Great Illusionin 60 pointtia ovat väärin.

On mielenkiintoista seurata tilannetta, jossa toinen leiri on linnoittautunut 9/11-komission raportin taakse, ja vastapuolen leiriin tipahtelee koko ajan kaikenlaista kivaa, esimerkiksi tällaisia pikku lipsahduksia.
Vain skeptikkojen puolella tapahtuu kehitystä, virallisen totuuden leirissä pidetään ovet säpissä ja kielletään vain kategorisesti kaikki. Ja pelätään, että johtajat tullaan jonain päivänä hakemaan oikeuteen.

Vain pieniä salaisuuksia on varjeltava. Suuret pysyvät salassa yleisen epäuskon turvin.

Kun on valehdeltava, on valehdeltava suuresti. Vain pienistä valheista jää kiinni.

VesaR kirjoitti...

"Olisiko salaliitto kannattanut? Irak oli katastori. Bushin hallinnosta tuli historian epäsuosituin. USA:n talous oli vuosikaudet kuilun partaalla. USA sai tumman presidentin joka voitto vaalit luvaten vetäytyä Irakista. USA:n asema maailmanmahtina ei ole yhtä selvä kuin vuonna 2000."

Miten niin Irak on ollut katastofi? Siellä(kin)hän soditaan edelleen, ja sodat hyödyttävät sotateollista kompleksia. Mitä pidempään sota kestää, sitä parempi. Eikä pahiksia varmaan kiinnosta jonkun Yhdysvaltain hallituksen tai presidentin pitkän aikavälin suosio. USA sai tumman presidentin, joka on syönyt jo kaikki vaalilupauksensa ja pistää sotimisessa oikeasti vieläkin paremmaksi kuin vähemmän kiiltokuvamainen edeltäjänsä. USA:n mahtiasema ei ole rapautunut mihinkään, vaan selvästi noussut vuodesta 2000 (vaikkei sekään liene salaliittolaisten varsinainen intressi) - varsinkin sotilaallisesti, sillä 9/11-iskut toimivat juuri sellaisena "katalyyttinä", jollaista edeltävinä vuosina kaivattiin rahojen saamiseksi armeijan modernisointiin.

Vuoden 1993 WTC-iskustahan puolestaan palastui, että pommin toimittanut Emaad Salem oli FBI:n "vasikka". Salem nauhoitti salaa kaikki keskustelunsa FBI-handlereidensa kanssa ja julkaisi ne iskun jälkeen, ehkä siten pelastaen oman nahkansa. Nauhoituksista paljastui, että hän oli nimenomaan esittänyt feikkipommin toimittamista terroristeille, mutta se ei ollut sopinut hänen FBI-handlereidensa suunnitelmiin. Salem toimitti sitten oikean pommin feikkipommin sijaan, ja kuusi ihmistä kuoli. Vain tämä on varmaa. Paljon pahempaakin olisi voinut sattua...

http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wtcbomb.html

(Tuossa lainataan The New York Timesin arkaillen muotoiltua artikkelia, josta kuitenkin käy olennainen ilmi.)

Anonyymi kirjoitti...

>>Olli

a) WTC-7 oli ainoa rakennus joka sai vakavia vaurioita niinkin kaukana tornitaloista. Oli täysin sattumaa että se sai osumaa niin paljon.

Miten olisi voitu tietää että WTC 7 saa osumaa ja saa osumaa juuri sen verran että se jää pystyyn? Ei mitenkään.

b) Jos on töissä FBI:ssä ja käsittelee salaista materiaalia, niin lienee kai selvää ettei sen kanssa sovi tulla julkisuuteen. FBI teki varmasti virheitä ja tulos oli kammottava. Yhtä selvää on ettei se halua käsitellä omia virheitään julkisuudessa.

c) tuhoaminen on mahdotonta:

1) koska panostusurakka on mahdoton
2) panostuksesta jää jäljet
3) ensimmäisen tornin luhistumisen jälkeen alkanut laaja sähkökatko olisi tehnyt langattoman räjäytyksen mahdottomaksi
4) väitetty termiitti ei pysty edes ohuempaan terääkseen


"lipsahduksista"

Suorassa tv-lähetyksessä taidettiin tosiaan sanoa että WTC 7 on sortunut vaikka se edelleen seisoi pystyssä.

Kumpi nyt on todennäköisempää:

a)
salaliiton sisäpiiri lähettää etukäteen tiedotteen mediataloille:
9:30 sortuu ensimmäinen torni
9:40 toinen torni
14:30 WTC 7
ja uutisankkuri sitten jostain syystä lukee uutisen etuajassa


vai
b)
WTC 7 oli vaarassa sortua jo tunteja ennen varsinaista sortumistaan. Tästä on todisteena palolaitoksen puhelinliikenne. Rakennus evakuoitiin tunteja ennen sortumista. Media tietysti kärkkyi kulmilla ja ilmeisesti "vaarassa sortua" sitten muuttui "sortui"-uutiseksi.

Mitä tulee Silversteiniin, niin tuossa kyseinen "pull it"-lausuntohan tarkoittaa juuri palomiesten evakuointia rakennuksesta (tunteja ennen sortumista).

Anonyymi kirjoitti...

>>Vesa

Irak oli katastrofi. Bush, hallitus ja USA joutui epäsuosioon. Valta Amerikassa siirtyi Demokraateille ja Obamalle.

Aseteollisuus ehkä hyötyi siitä viikosta kun oikeasti sodittiin. Nyt kyseessä on lähinnä rauhanturvaoperaatio.

Entä mitä tapahtui 911 jälkeen?

USA vaati talibaneja luovuttamaan Bin Ladenin. Asiasta käytiin neuvotteluja. USA nosti panoksia ja uhkasi sodalla mikäli Bin Ladenia ei luovuteta. Tähän ei suostuttu ja USA suisti talebanit vallasta.

Irakin suhteen pallo oli asetarkastajilla. Blix ilmoitti vuonna 2002 ettei pysty tekemään työtään koska Saddamin yhteistyö ei ole riittävää.

USA:n johdolla turvaneuvosto laati lauselman, että Saddamia kohtaa vakavat seuraukset mikäli yhteistyö ei nouse vaaditulle tasolle.

Vuonna 2003 pallo oli täysin Saddamilla ja asetarkastajilla. Afganistan oli jo luovutettu Natolle. Miksei USA lähtenyt sotimaan jos sen vuoksi oli otettu hirvittävä riski?

Vuoden 2003 alussa Blix ilmoitti ettei yhteistyö ole edelleenkään riittävää. Saddam oli valinnut toisen tien - Venäjä ja Kiina saivat oikeudet Irakin öljyyn eikä turvaneuvostossa enää löytynyt yhtenäistä rintamaa Saddamia vastaan.

USA yritti kerätä mahdollisimman suurta rintamaa Saddamia vastaan. Miksi ihmeessä se olisi toiminut näin?

Summa summarum:

- Afganistanin sota oli pala kakkua. Sodan merkitys oli Al-quedan haavoittaminen, mutta muuta varsinaista hyötyä ei siitä USA:lle ollut.

- Irakiin mentiin vasta vuosien päästä. Näiden vuosien varrella ehti tapahtua yhtä ja toista. USA teki kaikkensa jotta Irakista olisi tullut YK-johtoinen operaatio. Saddamille tarjottiin myös muita vaihtoehtoja: esim syytesuojaa ja makeaa elämää.

Sorayuki kirjoitti...

Mainitsisin vielä sellaisen pikkuseikan että samana päivänä BBC:n lähetyksessä sanottiin että WTC-7 on juuri romahtanut, kuitenkin taustalla näkyi pystyssä oleva WTC-7 joka romahti vasta noin 20min tapahtuman jälkeen. Miten tämä olisi muuten ollut mahdollista kuin että uutistenlukija olisi saanut Pentagonista tiedon mutta räjäytys olikin epäonnistunut.

Anonyymi kirjoitti...

>>blodhgarm

Pentagonko lähetti uutistoimistoille tiedot että WTC-tornit olivat sortuneet, WTC 6 sortui ja lopulta WTC 7 sortui?

Eiköhän kyse kuitenkin ollut siitä että WTC 7 oli sortumisesta varoiteltiin jo tuntikausia ennen sortumista. Lopulta rakennus evakuoitiin ja media ajettiin kauemmaksi.

Omat veikkaukset:
a) WTC 6 ja WTC 7 menivät sekaisin
tai
Uutisen piti olla, että WTC 7 on sortumassa ja hektinen uutispäivä johti siihen että kyseessä oli pieni virhe.

Jim Sember kirjoitti...

En tiedä ovatko nämä linkit jo laitettu, mutta Petterille muutama mielenkiintoinen linkki:

WTC7 - This is an Orange
http://video.google.com/videoplay?docid=3898962504721899003#
Lyhyt video räjähdyspurusta vs. wtc7 sortuminen.

New NEWS - BBC Video - WTC 7 - Prior Knowledge
http://www.youtube.com/watch?v=PNK1V6S2cbo&feature=related
Uutisissa sanottiin etukäteen, että wtc7 on sortunut.

WTC 7 - Pull It By Larry Silverstein
http://www.youtube.com/watch?v=7WYdAJQV100&feature=related
Tuota on selitelty, että "pull it" tarkoitti palomiesten vetämistä pois rakennuksesta. Itse uskon toisin..

A danish scientist Niels Harrit, on nano-thermite in the WTC dust ( english subtitles )
http://www.youtube.com/watch?v=8_tf25lx_3o
Juttua nano-thermiitistä mitä on löydetty wtc betonipölystä.

Richard Gage on KMPH Fox 26 in Fresno, CA
http://www.youtube.com/watch?v=oO2yT0uBQbM&feature=related
Myöskin erittäin mielenkiintoinen video, arkkitehti puhuu faktoja ja herättää kysymyksiä.

Mielestäni wtc 7 on erittäin tärkeä todiste siksi, että näyttää, että rakennus olisi otettu alas räjähteillä. Jos hallitustasolta se myönnettäisiin heräisi heti kysymys, että missä vaiheessa räjähteet ovat sinne asennettu.(ei ainakaan samana päivänä kuin terrori-iskut)

Olli Kingelin kirjoitti...

Anonyymi 2. heinäkuuta 18.18

a) Oli täysin sattumaa että WTC sai vakavia vaurioita ja osumaa niin paljon.

Ai saiko WTC-7 vakavia osumia ja vielä sattumalta? Olivatko vauriot vakavampia kuin kaksoistornien tai niiden rakennusten, joihin osui tornien teräsrakenteita, mutta jotka eivät olleet moksiskaan?
"Sattumalla" tarkoittanet, että kolmesta vierekkäin olevasta rakennuksesta tornien sortumisromu osui vain WTC-7:ään?
Mielenkiintoista, kerro lisää.

b1) ...FBI:n salaisia tietoja julki...
Joka tapauksessa, 9/11-operatioon osallistuneen FBI:n riveistä (muiden muassa) on irtautunut paljastajia, mitä peräsit.

b2) ...FBI teki paljon virheitä...
Miten sen nyt ottaa. Tunarit on tapana erottaa tai siirtää kahvinkeittäjiksi, mitä ei kuulu tapahtuneen.
Lienee oletettava, että "virheet" olivat tarkoituksellisia.

b3) ...tulos oli kammottava eikä sitä haluta puida julkisuudessa...
Aivan, FBI:n ja CIA:n tavaramerkkejä molemmat.

c1–c4) mahdoton panostusurakka
Höpöhöpö. Lasketaanpa: Kaksi tornia, kumpaankin yksi panostaja. Kumpikin panostaja on puolipäivänen ja panostaa päivässä kaksi kerrosta (rivakan siivoojan vauhtia). Apuna ovat kartta johon on etukäteen merkitty paukkujen paikat ja eväslaatikko valmiine panoksineen.
Näin työ vie hiukan reilut pari kuukautta, kun torneissa on 117 kerrosta kellaritilat mukaan lukien. Kuten näit NatGeon filmistä, leikkuupanos mahtuu nätisti kämmeneen, joten ei ole jättimäisiä kantamuksiakaan.
Leikitään lisäksi, että käytännössä riittää joka kolmannen kerroksen panostaminen, on panostajiemme kontattava rakenteitten välissä kolmisen viikkoa. Kuten myös näit NatGeon filmistä, vain pieni osa rakenteista on panostettava.
Silminnäkijöistäkään ei tarvinnut välittää, koska viimeiset kuukaudet WTC:ssä ravasi jos jonkinlaista hissi- ja remonttiukkoa – kuka niistä lukua olisi pitänyt, varsinkin kun vartijoita ja pommikoiria käskettiin jäämään kotosalle.

WTC-7 menisi siinä sivussa tekemällä panostajistamme ¾- tai kokopäiväisiä, tinkimättä lakisääteisistä kahvitauoista.

Silverstein omisti WTC-7:n 15 vuotta ja lopun höskän viitisen kuukautta.

Joulupukin lahjanjakonopeutta ei siis tarvita.
Olen myös ollut ymmärtävinäni, että joitain räjähteitä voi levittää kuin pakkelia tai kittiä, mikä avaa aivan uuden näköalan tähän probleemaan. Maalari maalas taalooa, siinistä jaa puunasta...

c2) Panostuksesta jää jäljet
Eräillä lienee juuri tästä syystä ollut kova kiire tyhjentää WTC-tontti todistusaineistoksi muuttuneesta romusta – siis niistä osista, jotka itsepintaisesti kieltäytyivät muuttumasta jauhoksi ja leijailemasta pois.

c3) Oliko verkkovirran puuttuminen jokin argumentti? Toivottavasti ei..?
Olen lukenut, että maailman ensimmäinen paristo rakennettiin Babyloniassa, nykyisen Irakin alueella, reilut 1 800 vuotta sitten.

c4) Taisit väsyä ja luovuttaa, kun viittasin ratakiskojen perinteiseen hitsaustapaan?

Jos olisit lukenut lipsahduksen, tietäisit, ettei Silversteinin kiistanalaista pull it ‑möläystä juuri enää tarvita.

Ja kyllä, luen sen joillekin uutistoimistoille 26 minuuttia ja toisille 58 minuuttia etuajassa lähetetyn ilmoituksen WTC-7:n romahtamisesta hyvin raskauttavaksi näytöksi siitä, ettei al-Qaidan luolamiehillä ollut osuutta tapahtumien kulkuun.
Jos koko al-Qaidaa edes on olemassakaan muuten kuin silloin, kun USA:n sisäpolitiikassa tarvitaan terrorilla pelottelua.

Odotan edelleen kommentteja Humphreyn 60-kohtaiseen dokumenttiin, viitsinhän minäkin katsoa NatGeon rainan.

Anonyymi kirjoitti...

"Ai saiko WTC-7 vakavia osumia"

WTC 7 pohjapinta-alasta oli tuhoutunut noin 25%. Tuho alkoi 18 kerroksesta ja laajeni ensimmäistä kerrosta kohti. Mikään muu rakennus WTC 7 etäisyydellä tornitaloista ei kärsinyt vastaavia vaurioita.

b1)

Itse en saanut selvää, että mitä tämä ex-FBI kääntäjä väitti itseasiassa lukeneensa. Toki se tiedettiin että FBI:llä oli tiedustelutietoja eikä niitä osattu käyttää hyväksi.

c1-c4)
Pari kerrosta?

Ensinnäkään kukaan ei voinut tietää mille korkeudelle koneet osuisivat. Salaliittoteoriathan sanovat, että koko torni oli panostettu. 46 palkkia x 100 kerrosta.

c2)
Räjäytyspanoksella pystyy kyllä leikkaamaan teräksen, mutta kuten National Geographyn esimerkki osoitti, niin rauniot ovat täynnä jälkiä räjäytyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

"vartijoita ja pommikoiria käskettiin jäämään kotosalle."

Väärin. WTC torneja oli uhattu pommi-iskuilla ja siksi kuun vaihteessa oli nostettu hälytystasoa. Kun uhka on ohi niin palataan normaaliin tasoon.

"työ vie hiukan reilut pari kuukautta, kun torneissa on 117 kerrosta"

Ymmärsin väärin. Siis koko torni oli panostettu.

Terästän pitää leikata ennen panostamista. Melkoinen meteli kun 2cm paksuista palkkia leikataan?

Miten ihmeessä panostajat olisivat päässeet pankkiiriliikeiden tiloihin? Otetaan nyt esimerkiksi Stanley Morgan. Yhtiöllä oli hallussaan 4 peräkkäistä kerrosta. Yhdelläkään ulkopuolisella ei varmastikaan ollut tiloihin mitään asiaa. Vartiointi pelasi varmasti 24/7.

Eivätkä teräspilarit olleet näkyvissä. Se, että niitä olisi pystynyt leikkaamaan ja panostamaan on täyttä hölynpölyä. Varsinkin että tämä olisi tapahtunut salassa vaikka tornit olivat erittäin tarkkaan (video)valvottuja.

Anonyymi kirjoitti...

Humphreystä.

Otin nyt muutaman kohdan. En jaksa kaikkea kommentoida, mutta jos nimeät kohdat jotka erityisesti vakuuttavat, niin yritän niitä sitten.

kohta 23. "WTC-tornit oli suunniteltu kestämään jumbon törmäys"

WTC-torneja ei oltu suunniteltu kestämään lentokoneiden törmäyksiä. Yksi suunnitelijoista tosin laski, että jos lentokone raapaisee ulkoseinää, niin tornien pitäisi pysyä pystyssä.

Laskelmissa ei otettu huomioon kohtisuoraa törmäystä eikä lentokoneiden polttoainekuormaa. Lisäksi koneet tuolloin olivat huomattavasti nykyaikaisia pienempiä.

Kyseisen insinöörin lausunto on luettavissa uselta foorumilta.



Kohta 24:
"todistajien mukaan tornit heilahtivat kevyesti muutamien sekunttien ajan"

Rob Sibarium: "Torni kallistui törmäyksen jälkeen etelään niin paljon, että tuntui mahdottomalta että torni olisi palannut pystyasentoon".

Tornit heilahtelivat 8-10m normaaliasennostaan useiden sekunttien ajan.

25. "Yksikään teräsrakenteinen rakennus ei ole sortunut tulipalon vuoksi."

Ensinnäkin lentokoneiden törmäykset estivät sprinklereiden toimimisen. Toiseksi ikkunoita rikkoutui, niin paljon ettei ollut mitään suljettuja palo-osastoja. Kolmanneksi kantavia palkkeja tuhoutui huomattava osa. Neljänneksi teräksen oletetaan kestävän toimistopalo seuraavien ansiosta: palosuojauksen, sprinkeleiden, palo-osastot. Nyt nämä kaikki pettivät kerralla.

Anonyymi kirjoitti...

>>Jim

Mitä tulee BBC:n etukäteisuutisointiin WTC 7, niin se oon BBC:n toimesta selvitetty täällä:

http://www.bbc.co.uk/blogs/theeditors/2007/03/part_of_the_conspiracy_2.html

Tuosta uutisoinnista käy myös se hyvin ilmi, että WTC 7 sortuminen oli selviö jo tunteja ennen sortumista.

"A danish scientist Niels Harrit"

Tätä on käsitelty monilla sivustoilla. Kyseinen julkaisu oli rahalla ostettu ja yliopistot ovat joukolla sanoutuneet irti sen sisällöstä ja päätelmistä.

"A telephone call reveals that editor in chief Marie-Paule Pileni had never been informed that the article was going to be published in The Open Chemical Physics Journal, which is published by the journal giant Bentham Science Publishers.

“They have printed the article without my permission, so when you wrote to me, I did not know that the article had appeared. I cannot accept this, and therefore I have written to Bentham that I resign from all activities with them”, explains Marie Paule Pileni, who is professor with a specialty in nanomaterials at the renowned Universite Pierre et Marie Curie in France.

She feels not only stabbed in the back, but is puzzled that the article on dust analysis following the terror attack on the U.S. on 11 September 2001 could at all have found its way to the Open Chemical Physics Journal."

Olli Kingelin kirjoitti...

Anonyymi 5. heinäkuuta 2010 9.51

WTC 7 pohjapinta-alasta oli tuhoutunut noin 25%. Tuho alkoi 18 kerroksesta ja laajeni ensimmäistä kerrosta kohti. Mikään muu rakennus WTC 7 etäisyydellä tornitaloista ei kärsinyt vastaavia vaurioita.

NIST:n arvailuraportin kuvasta L–23c silmämääräisesti näin, että noin 12 % kymmenestä kerroksesta olisi mäsänä, mistä vaurion laajuudeksi tulee noin 3 % (10/47 kerrosta × 1/8) rakennuksen kerrosalasta.
Sen sijaan en löytänyt mistään selitystä, millä olisi ollut moinen läpäisyvoima, kun muihin rakennuksiin osunut roinakaan ei lentänyt niihin syvälle sisään, saati sitten hajottanut kymmentä kerrosta.

Samoin, näyttää olevan hankalaa löytää kuvaa tai filmiä, josta selvästi näkyisi WTC-7:n eteläsivu. Kaikkialla on vain kuvia sankasta savusta ja hajanaisista liekeistä ikkunoissa.

Joistain videoista näkee, että vastapäätä olleet WTC-5 ja WTC-6 palavat roihuina, ja niistä nousee myös paljon savua, joten välikadulla leijunut noki voi olla lähtöisin muualtakin kuin WTC-7:n dieselöljystä.

Olikohan dö muuten ihan kesälaatua vai talvilaatua vai peräti erikoistalvilaatua..? New Yorkiinhan aina silloin tällöin iskee lumimyräkkä ja kunnon talvi.

Tällaiset mietinnät tosin ovat turhia kun muistaa, miten rakennus romahti: vapaata tai lähes vapaata putoamisnopeutta täsmälleen räjähdepurkutyyliin jättäen siistin pikku keon ja alleen viikkokausia hohkanneen metallilammikon.

Tai kun muistaa, millainen (tiettävästi) ainoa jäljelle jäänyt todistukappale oli.

Jälleen kerran debunk-leiriläisten on turvauduttava nippuun hiukan harvinaisempia sattumia saadakseen

a) jostain tarpeeksi ison läjän lentävää roinaa porautumaan 17 metriä syvälle rakennukseen 30 metrin matkalta (noin 40 % rakennuksen 45 metrin syvyydestä kymmenessä kerroksessa),

b) kyseisistä 10 000 kuutiometristä tilavuutta tulleen roinamäärän katoamaan heti jonnekin (koska kukaan ei kerro nähneensä kymmenkerroksisen talon jämiä alhaalla), ja

c) jostain hiukan enemmän lämpöenergiaa kaikkien palkkien yhtäaikaiseen sulattamiseen kuin mitä naftasta sovinnolla irtoaa – ja niin hyvällä hyötysuhteella, että hella pysyy kuumana vielä pari kuukautta show'n jälkeenkin.

Siirrytäänpäs pois WTC-7:n luota, se jysähtää pian.

c1-c4) Pari kerrosta?
Ensinnäkään kukaan ei voinut tietää mille korkeudelle koneet osuisivat.
Miksei muka? Mikä sen muka estää?

Salaliittoteoriathan sanovat, että koko torni oli panostettu. 46 palkkia x 100 kerrosta.
Kuulen tuon ensimmäistä kertaa sinulta.

c2) Räjäytyspanoksella pystyy kyllä leikkaamaan teräksen, mutta kuten National Geographyn esimerkki osoitti, niin rauniot ovat täynnä jälkiä räjäytyksestä.
Vihdoinkin yhteinen sävel! Minustakin WTC:n tontti oli savun hälvettyä juuri kuin suuren pamauksen jäljiltä!
Mutta onneksi Giuliani, CDI & Co kävivät äkkiä keräämässä ja sulattamassa kaiken, jottei kenellekään tulisi mieleen epäillä mitään filunkia :-)

CDI:n eli Controlled Demolition, Inc:n järjestäminen (ainakin) siivoamaan paikkoja oli minusta aivan ehdottoman hilpeää Hitler-huumoria, koko homma pokkana kaikkien nenän edessä.
Pakko ihailla joittenkin tyylitajua. Ovatkohan peräti lukeneet tämän oivallisen opuksen?

Olli Kingelin kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti 5. heinäkuuta 2010 12.08

"vartijoita ja pommikoiria käskettiin jäämään kotosalle."
Väärin. WTC torneja oli uhattu pommi-iskuilla ja siksi kuun vaihteessa oli nostettu hälytystasoa. Kun uhka on ohi niin palataan normaaliin tasoon.
Hyvä kun korjasit tuon koirahomman – kun nekin kerran olivat vain vieraileva sirkus, panostaminen voitiin tehdä kesälomien ja firmojen kesäapulaisten seassa vielä helpommin :-)

"työ vie hiukan reilut pari kuukautta, kun torneissa on 117 kerrosta"
Ymmärsin väärin. Siis koko torni oli panostettu.
Väität sinä.

Terästän pitää leikata ennen panostamista. Melkoinen meteli kun 2cm paksuista palkkia leikataan?
Niin tehdään NatGeon filmissä, mutta kuka sanoo, että WTC:ssä olisi tehty täsmälleen samoin?
Loput: ks. Kaikkiko-kunnossa.

Miten ihmeessä panostajat olisivat päässeet pankkiiriliikeiden tiloihin? Otetaan nyt esimerkiksi Stanley Morgan. Yhtiöllä oli hallussaan 4 peräkkäistä kerrosta. Yhdelläkään ulkopuolisella ei varmastikaan ollut tiloihin mitään asiaa. Vartiointi pelasi varmasti 24/7.
Sanotaan nyt vaikkapa... avaimella?
Ja kuten aiemmin viittasin rakenteissa oleviin huoltotiloihin ja välilaipioihin, ei mielestäni ole mitenkään mahdotonta, etteikö niihin voisi majoittaa kokonaista pioneerijoukkuetta kenenkään huomaamatta.
Ks. myös Kaikkiko-kunnossa.

Eivätkä teräspilarit olleet näkyvissä. Se, että niitä olisi pystynyt leikkaamaan ja panostamaan on täyttä hölynpölyä.
Varsinkin että tämä olisi tapahtunut salassa vaikka tornit olivat erittäin tarkkaan (video)valvottuja.

Kaikkiko-kunnossa:
Tästä ja tästä hiukan epäluuloja kolmea edellistä pointtiasi vastaan.
Kaikki ei ehkä sittenkään ollut aivan viatonta?
Minusta epäilyksen varjo on jo paljon poutapilveä tummempi.

Yrjö W. Tuheron veli Marvin ja serkku Wirt näemmä hoitelivat WTC:n turva-asioita Securacomin ja Stratesecin kautta, ja WTC:n valvontavideot ovat – missä?
Ja jos ovatkin jäljellä, saako niitä kukaan katsoa?

Ja kuinka ollakaan, WTC:n asukkeina on mainittujen herrojen kavereitten pikkuisen talmaisia pankkeja sekä rakennusurakointi- ja louhintafirmoja, joiden väitetään kehittelevän räjähteitä.
Kesä ja mansikoita, nam!

Niin mikä olikaan mahdotonta?

Sisäpiiri pieni se pyörii...

Olli Kingelin kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Olli Kingelin kirjoitti...

Mitääh..?

Request-URI Too Large

Blogspot.com and U.S. Government notice: 9/11 was not an inside job, but rather outsourced to Al-Qaeda.

Okei... now I see...

Olli Kingelin kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VesaR kirjoitti...

"Irak oli katastrofi. Bush, hallitus ja USA joutui epäsuosioon. Valta Amerikassa siirtyi Demokraateille ja Obamalle."

Jotka ovat jatkaneet aivan samaa sotateolliselle rakenteelle äärimmäisen tuottoisaa agendaa. Ei pahiksia kiinnosta, mikä nukkehallitsija (tai muka-puoluevaihtoehto) kulloinkin on vastuussa. Ja 9/11 on merkinnyt valtavia varainsiirron kasvuja puolustusteollisuudelle ja mahdollisti armeijan modernisoinnin uuskonservatiivien haluamalla tavalla.

Vastauksesi ovat oppikirjamaisia. Talibanithan tarjoutuivat luovuttamaan bin Ladenin todisteita vastaan. Niitä ei koskaan esitetty, koska jenkit halusivat oikeasti valloittaa monin tavoin tärkeän Afganistanin.

Joukkotuhoaseet on jo tunnustettu puhtaasti "byrokraattiseksi perusteeksi" Irakin valloitukselle. Blix koetti tuoda esiin, ettei joukkotuhoaseita ole:

"Blix's statements about the Iraq WMD program came to contradict the claims of the George W. Bush administration, [6] and attracted a great deal of criticism from supporters of the invasion of Iraq. In an interview on BBC TV on 8 February 2004, Dr. Blix accused the US and British governments of dramatising the threat of weapons of mass destruction in Iraq, in order to strengthen the case for the 2003 war against the regime of Saddam Hussein. [...] Blix said he suspected his home and office were bugged by the United States, while he led teams searching for Saddam Hussein's supposed weapons of mass destruction."

http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Blix

Tosin huomattava osa jenkeistä ja Irak-sotilaista saatiin uskomaan siihen, että Saddam oli junailemassa 9/11:tä - samoin kuin amerikkalaiseen sotilaslaboratorioon jäljittyneitä ja 9/11:een kytkeytyneitä pernaruttoiskuja.

Vuoden 1993 WTC-isku siis osoittautui kiistatta huomattavassa määrin sisäpiirin työksi (pomminrakentaja Emaad Saleemin rooli FBI:n käskyläisenä), ja sen jälkeen eräät tunnetut tahot olivat vastuussa WTC:n "turvallisuudesta"...

Ja vielä kerran: väite että WTC 7:n syvyydestä tuhoutui 25 % on jotain, jonka jopa NIST hylkäsi loppuraportissaan.

Mutta kuka voisi oikeasti uskoa, että kaikkia askarruttavia rakennuskatastrofeja alettaisiin oikeasti tutkia siten, että ennen tutkimuksien alkua tuhotaan kaikki tutkimusmateriaali? (NIST: "no steel was recovered from WTC 7")

VesaR kirjoitti...

"Irak oli katastrofi. Bush, hallitus ja USA joutui epäsuosioon. Valta Amerikassa siirtyi Demokraateille ja Obamalle."

Jotka ovat jatkaneet aivan samaa sotateolliselle rakenteelle äärimmäisen tuottoisaa agendaa. Ei pahiksia kiinnosta, mikä nukkehallitsija (tai muka-puoluevaihtoehto) kulloinkin on vastuussa. Ja 9/11 on merkinnyt valtavia varainsiirron kasvuja puolustusteollisuudelle ja mahdollisti armeijan modernisoinnin uuskonservatiivien haluamalla tavalla.

Vastauksesi ovat oppikirjamaisia. Talibanithan tarjoutuivat luovuttamaan bin Ladenin todisteita vastaan. Niitä ei koskaan esitetty, koska jenkit halusivat oikeasti valloittaa monin tavoin tärkeän Afganistanin.

Joukkotuhoaseet on jo tunnustettu puhtaasti "byrokraattiseksi perusteeksi" Irakin valloitukselle. Blix koetti tuoda esiin, ettei joukkotuhoaseita ole:

"Blix's statements about the Iraq WMD program came to contradict the claims of the George W. Bush administration, [6] and attracted a great deal of criticism from supporters of the invasion of Iraq. In an interview on BBC TV on 8 February 2004, Dr. Blix accused the US and British governments of dramatising the threat of weapons of mass destruction in Iraq, in order to strengthen the case for the 2003 war against the regime of Saddam Hussein. [...] Blix said he suspected his home and office were bugged by the United States, while he led teams searching for Saddam Hussein's supposed weapons of mass destruction."

http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Blix

Tosin huomattava osa jenkeistä ja Irak-sotilaista saatiin uskomaan siihen, että Saddam oli junailemassa 9/11:tä - samoin kuin amerikkalaiseen sotilaslaboratorioon jäljittyneitä ja 9/11:een kytkeytyneitä pernaruttoiskuja.

Vuoden 1993 WTC-isku siis osoittautui kiistatta huomattavassa määrin sisäpiirin työksi (pomminrakentaja Emaad Saleemin rooli FBI:n käskyläisenä), ja sen jälkeen eräät tunnetut tahot olivat vastuussa WTC:n "turvallisuudesta"...

Ja vielä kerran: väite että WTC 7:n syvyydestä tuhoutui 25 % on jotain, jonka jopa NIST hylkäsi loppuraportissaan.

Mutta kuka voisi oikeasti uskoa, että kaikkia askarruttavia rakennuskatastrofeja alettaisiin oikeasti tutkia siten, että ennen tutkimuksien alkua tuhotaan kaikki tutkimusmateriaali? (NIST: "no steel was recovered from WTC 7")

VesaR kirjoitti...

"Irak oli katastrofi. Bush, hallitus ja USA joutui epäsuosioon. Valta Amerikassa siirtyi Demokraateille ja Obamalle."

Jotka ovat jatkaneet aivan samaa sotateolliselle rakenteelle äärimmäisen tuottoisaa agendaa. Ei pahiksia kiinnosta, mikä nukkehallitsija (tai muka-puoluevaihtoehto) kulloinkin on vastuussa. Ja 9/11 on merkinnyt valtavia varainsiirron kasvuja puolustusteollisuudelle ja mahdollisti armeijan modernisoinnin uuskonservatiivien haluamalla tavalla.

Vastauksesi ovat oppikirjamaisia. Talibanithan tarjoutuivat luovuttamaan bin Ladenin todisteita vastaan. Niitä ei koskaan esitetty, koska jenkit halusivat oikeasti valloittaa monin tavoin tärkeän Afganistanin.

Joukkotuhoaseet on jo tunnustettu puhtaasti "byrokraattiseksi perusteeksi" Irakin valloitukselle. Blix koetti tuoda esiin, ettei joukkotuhoaseita ole:

"Blix's statements about the Iraq WMD program came to contradict the claims of the George W. Bush administration, [6] and attracted a great deal of criticism from supporters of the invasion of Iraq. In an interview on BBC TV on 8 February 2004, Dr. Blix accused the US and British governments of dramatising the threat of weapons of mass destruction in Iraq, in order to strengthen the case for the 2003 war against the regime of Saddam Hussein. [...] Blix said he suspected his home and office were bugged by the United States, while he led teams searching for Saddam Hussein's supposed weapons of mass destruction."

http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Blix

Tosin huomattava osa jenkeistä ja Irak-sotilaista saatiin uskomaan siihen, että Saddam oli junailemassa 9/11:tä - samoin kuin amerikkalaiseen sotilaslaboratorioon jäljittyneitä ja 9/11:een kytkeytyneitä pernaruttoiskuja.

Vuoden 1993 WTC-isku siis osoittautui kiistatta huomattavassa määrin sisäpiirin työksi (pomminrakentaja Emaad Saleemin rooli FBI:n käskyläisenä), ja sen jälkeen eräät tunnetut tahot olivat vastuussa WTC:n "turvallisuudesta"...

Ja vielä kerran: väite että WTC 7:n syvyydestä tuhoutui 25 % on jotain, jonka jopa NIST hylkäsi loppuraportissaan.

Mutta kuka voisi oikeasti uskoa, että kaikkia askarruttavia rakennuskatastrofeja alettaisiin oikeasti tutkia siten, että ennen tutkimuksien alkua tuhotaan kaikki tutkimusmateriaali? (NIST: "no steel was recovered from WTC 7")

VesaR kirjoitti...

Jostain syystä viimeisin viestini ilmestyi blogiin kolme kertaa. Pahoittelen tapahtunutta. Postasin viestin kuitenkin vain kerran.

FBI:n pomminrakentajan sukunimi oli Salem, ei Saleem. Pahoitteluni tuostakin.

Täällä on audioanalyysiä WTC 7:sta hetkeä ennen luhistumista kuuluneista pamahduksista:

http://911blogger.com/news/2010-07-06/wtc-7-sound-evidence-explosions

Anonyymi kirjoitti...

Vesa:

"Jotka ovat jatkaneet aivan samaa sotateolliselle rakenteelle äärimmäisen tuottoisaa agendaa."

Kymmenen vuoden aikana USA:n puolustusbudjetti on kasvanut 60%. Kiinan vastaava luku on 194% ja Venäjän 172%.

>>"Talibanithan tarjoutuivat luovuttamaan bin Ladenin todisteita vastaan"

Eivät. Talibanin vastatarjous oli järjestää itse mahdollinen oikeudenkäynti Bin Ladenia vastaan. Tämän tarjouksen tarkoitus oli pelata aikaa.

"At that September 10 meeting of the Bush administration's top national security officials, it was agreed that the Taliban would be presented with a final ultimatum to hand over bin Laden. If the Taliban refused, covert military aid would be channeled by the U.S. to anti-Taliban groups"


Hans Blix 1/2003:
HB: No, I would say that the Declaration didn't provide us any new evidence and they didn't answer the questions that were put already in 1999 by the Amorim report, and that the Iraqis could have looked at those questions and could have answered better. So we are not satisfied.

YK-turvaneuvosto oli uhannut Irakia vakavilla seurauksilla syksyllä 2002 ellei yhteistyö asetarkastajien kanssa olisi täydellistä.

Hans Blix tiivisti tämän siten, että yhteistyö on parantunut, mutta ei vaaditulla tasolla.

Mitä tulee joukkotuhoaseisiin, niin jos sodalle piti saada hyväksyntä 911-salaliitolla, niin miksi ihmeessä sisäpiiriläiset eivät pönkittäneet valtaansa tekaisemalla todisteet joukkotuhoaseista? Ei mennyt kuin vuoteen 2004-2005 ja USA:n hallitus oli käyttänyt kaiken sen ylimääräisen suosion minkä se sai 2001 iskujen ansiosta. Miksi ihmeessä omaa nahkaa ei enää pelastettu?



WTC 7

WTC 7 ja 25% en enää löytänyt. Kenties tuohon on tullut tarkennusta vuosien kuluessa. Google kyllä löytää yhtä ja toista haulla "WTC 7 damage".

Salaliittoteoriathan kuvaavat osumia mitättömiksi ja tulipaloja muutamaksi pieneksi ja erilliseksi pesäkkeeksi, mikä ei alkuukaan pidä paikkaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Olli:

Kevin Ryan tarinat oli niin pitkiä, että googletin tiivistelmät.

Video on lyhyt, eikä tämä koske kuin Ryanin yhtä esiintymistä, mutta aika selkeästi tässä tulee esille että missä mennään totuuden ja todellisuuden suhteen:

http://screwloosechange.blogspot.com/2010/05/kevin-ryan-debunked.html

Olli Kingelin kirjoitti...

Anonyymi 6. heinäkuuta 2010 22.19

WTC 7

WTC 7 ja 25% en enää löytänyt. Kenties tuohon on tullut tarkennusta vuosien kuluessa. Google kyllä löytää yhtä ja toista haulla "WTC 7 damage".

Salaliittoteoriathan kuvaavat osumia mitättömiksi ja tulipaloja muutamaksi pieneksi ja erilliseksi pesäkkeeksi, mikä ei alkuukaan pidä paikkaansa.


En väitä, että vauriot ovat mitättömiä: ne luultavasti olisivat suorastaan hengenvaarallisia, jos olisi sattunut olemaan kohdalla.

En voi tosin päätyä muuhunkaan tulokseen kuin etteivät vauriot olleet niin pahoja, että olisivat aiheuttaneet WTC-7:n symmetrisen pikaluhistumisen jne. jne.

Tässä olisi muuten hyvä foto, mutta tässäkin näkökiila katkeaa juuri pahasta kohtaa, enkä oikein saanut selville, montako ikkunaa eteläsivulla oli rinnakkain (ja siten voinut päätellä, suuriko osuus seinän leveydestä näkyy kuvassa).
Sauhussa on noin 17.–19. kerrosten kohdalla kylläkin sen verran aukkoa, että seinä näyttäisi olevan paikoillaan.

Vaurio ei siis minusta näytä järjettömän mittavalta tästä päätellen.

Palannet asiaan, kun löydät itsesi lisäksi jonkun, joka tukee teoriaa (ilmeisen) toispuoleisen, 84 runkopilaria samanaikaisesti jalkapallokentän kokoisella alueella katkaisseen, hajanaisen tulipalon aiheuttamasta symmetrisestä ja äkkinäisestä luhistumisesta, josta jää viikkokausiksi maahan kuumaa lakritsaa?
Olen kuullut, että monista muistakin tulipalossa täydellisesti luhistuneista teräspilvenpiirtäjistä on jäänyt hirmuinen plutakko sulaa lakritsia viikoiksi maahan.
Pikku talpa giulianae ‑lajin lakumyyrät vain aina käyvät popsimassa lakritsin, siksi sitä ei ole koskaan ehditty tutkia.

Voit polttaa mielin määrin toimistokamaa ja dieselöljyä, mutta älä hidasta luhistumista: sitä NIST:n heput jo yrittivät, laskutikussa vain ei piisannut funktioita.

Ja Osama mukaan kaikkeen, myös tekemään Giulianin saama varoitussoitto. Osama löysi Giulianin numeron kadulta ja päätti varoittaa tätä, olihan Giuliani GWB:n kaveri.

Eikä Osama koskaan petä GWB:tä.

Olli Kingelin kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti 7. heinäkuuta 2010 0.25

Kevin Ryan tarinat oli niin pitkiä, että googletin tiivistelmät.

Video on lyhyt, eikä tämä koske kuin Ryanin yhtä esiintymistä, mutta aika selkeästi tässä tulee esille että missä mennään totuuden ja todellisuuden suhteen:

http://screwloosechange.blogspot.com/2010/05/kevin-ryan-debunked.html


Clear as mud. Tiivistätkö ystävällisesti videon sekametelisopan vielä niin, että osaan katsoa videota sen perusteella?

Lienee kyse kuuluisasta palkkien palosuojauksesta, oliko sitä vai ei, ja jos oli, missä kunnossa se oli tai ei ollut. Mihin vielä lisäisin: ja jos sillä koko palosuojauksella edes oli mitään väliä, kun katsoo lopputulosta.

Pölynä sienipilviksi taivaalle lentävissä rakennuksissa minua kiinnostavat nimittäin ensin muut asiat kuin tukipalkkien suojakuorrutuksessa mahdollisesti tehdyt laiminlyönnit.

Kiinnostun palosuojauksista mahdollisesti avoimen kysymyksen nro 263 jälkeen, jos rakennusten pölyttymiseen ei ole sitä ennen saatu selvyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

>>Olli

WTC 7:

Kaikki tarpeellinen löytynee täältä:

http://sites.google.com/site/wtc7lies/introduction

Anonyymi kirjoitti...

WTC-torneista kysyisin seuraavaa tämän 30 sekunttia pitkän videon perusteella:

http://www.youtube.com/watch?v=Cz6VxxVdXuA

Videon perusteella sortuma alkaa tuhoutuneista kerroksista. Eikö vain?

Miten on mahdollista, että räjähteet ja langattomat sytyttimet ovat kestäneet tulipalon ja ovat edelleen toimintakunnossa?

Tässä vielä muistin virkistämiseksi kuva tornista 5 minuuttia ennen sortumista:

http://forums.randi.org/imagehosting/8790477b82f38893b.jpg

Olli Kingelin kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti 7. heinäkuuta 2010 13.34

WTC 7:

Kaikki tarpeellinen löytynee täältä:
http://sites.google.com/site/wtc7lies/introduction


Kuten mikä tarpeellinen? Kun kerran tunnet asian, niin näytä aluksi kohdat, joissa

a) selitetään 9,8 m/s² luhistumisnopeus, tasaisesti joka paikassa, läpi rakennuksen

b) selitetään kunnolla, miten lentävä roina ja hajanaiset tulipalot johtivat täysin symmetriseen luhistumiseen

c) selitetään kuukausien kuumat lakritsiplutakot.

Minusta WTC-7:n ulkokuntoa kuvista arvioiden minusta ei ole edes mitenkään ilmiselvää, että dieseltankit olisivat vaurioituneet.
Varsinkin kun tietää, mihin valtava, loimuava roina väitetysti teki WTC-7:n halkaisevan kraatterinsa (kaksi eri versiota tästäkin) ja missä dieselsäiliöt olivat.

NIST:n raportit ja niitä luovasti hyväkseen käyttävät Popular Mechanicsin vastaväitteet ovat sikäli vakavasti ongelmallisia, että kummatkin ovat pohjimmiltaan arvailua.
Kukaanhan ei oikeasti tutkinut, eikä voinut vaikka olisi hallunnutkin, tutkia, mitä ja miten oli tapahtunut, koska rikospaikka ja tekniset todisteet (mukaan lukien kuuma lakritsi) tuhottiin.

Viime mainittu kertoo minulle paljon enemmän kuin KTO-väen (kaiken takana on Osama) spekulaatiot pimeästä tulesta ja kaikenmallisista rakenteitten vinksvonksahtelemisista.
Älä huoli, olen lukenut Popular Mechanicsin (PM) sivuston ja sen debunk-väitteet jo kauan sitten, samoin kuin vastakritiikin.

Silminnäkijäraportit taas ovat sikäli ongelmallisia, että niitä on lähes aina aivan joka lähtöön, kuten onnettomuuspaikoilla on yleistä.
Kaikki silminnäkijälausunnot eivät suinkaan ole viralliselle KTO-tarinalle suotuisia, kuten tiedät. Ihmiset myös pelkäävät puhua vastoin virallisia totuuksia, koska heistä ollaan tekemässä toisinajattelijoita (=mielipiderikollisia) neuvostomalliin – Let us never tolerate outrageous conspiracy theories.

Jotkin KTO-leirin itselleen edullisina esittelemät todistajalausunnot ovat tosin vaihtaneet leiriä ja ovat nykyään vastapuolen argumentteja.
Minua edelleen viihdyttävät PM:n ylpeästi esittelemät lausunnot kuten Allyn Kilsheimer ‑siteeraus: I held in my hand the tail section of the plane – paskanjauhamisen ehdotonta kermaa.
Panenko PM:n kaikille jutuille käytettävyyskirjanmerkin tuohon Kilsheimerin kohdalle? :-)

Mikä eniten hämää (ja ärsyttää) näissä KTO-jutuissa on oikeastaan se, että niissä keskitytään pyörittelemään pikku spekulaatioita joistain yksityiskohdasta, joiden merkitys kokonaisuutta katsellen näyttää nollalta.
Ryania debunkkaavan videon alussa oli malliesimerkki tästä: sylki lentää kun selitetään, miten jokin palkki nyt ei enää ole valimon jäljiltä puhdas, kiiltävä ja sileä, vaikka rakennuksesta on tuli syönyt kaiken muun paitsi tukirungon, joka KTO-väen harmiksi on edelleen ojennuksessa.

KTO-väen tärkeysjärjestys lienee, että on paljon oleellisempaa, että palkit ovat vääntyneitä kuin että rakennus on edelleen pystyssä.
Tästä tulee hakematta mieleen, miten debunkataan myös se, että kimalainen lentää.

Olli Kingelin kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti 7. heinäkuuta 2010 13.43

WTC-torneista kysyisin seuraavaa tämän 30 sekunttia pitkän videon perusteella:

http://www.youtube.com/watch?v=Cz6VxxVdXuA

Videon perusteella sortuma alkaa tuhoutuneista kerroksista. Eikö vain?


Ai? Minusta kun ihan näyttäisi siltä, että tv-antenni vajoaa katolla ensin sisään. Mitäs siitä tuumaat?
Mutta totta, tv-antennin ja katon jälkeen luhistuminen alkaa törmäysvyöhykkeeltä tai välittömästi sen alta.
Rakennuksen sisäisiä tapahtumia on hiukan vaarallista päätellä pelkkien ulkoseinälevyjen liikkeistä ja lieskoista.

Miten on mahdollista, että räjähteet ja langattomat sytyttimet ovat kestäneet tulipalon ja ovat edelleen toimintakunnossa?

Jos minä sijoittelisin ne, luultavasti välttäisin niitä alueita, joille aion suunnata lentsikat. Sen sijaan panostaisin hiukan tiuhemmin lähistölle.
Tai sitten ujuttaisin paukut lentsikoitten perään, joka luultavasti jää suht ehjäksi ja lähelle rakennuksen ulkoseinää.
Tai pelaisin upporikasta sekä rutiköyhää, jättämällä osan räjähteistä sellaisiin törmäysvyöhykkeen rakenteisiin, jotka eivät painu lyttyyn koneen edessä: pienet komponentit ja paristot voidaan saada selviämään aikamoisesta myräkästä toimintakuntoisina, kuten lentokoneitten mustat laatikot todistavat.

Jos pitäisi valita, minusta tuntuu nyt tätä miettiessäni, että törmäysvyöhykkeen voisi jättää runkopalkkeja lukuun ottamatta paukuttamatta, ilman että kukaan lopulta huomaisi mitään eroa. Vähän tiuhempi matto papatteja alle ja päälle, ja avot.

Tässä vielä muistin virkistämiseksi kuva tornista 5 minuuttia ennen sortumista:
http://forums.randi.org/imagehosting/8790477b82f38893b.jpg


Minullapa onkin enemmän liekkejä kuin sinulla, lällällää, ja sen jälkeen vielä ehjä runko, kuten itse linkittämästäsi videosta nähtiin.

Anonyymi kirjoitti...

>>Olli

"Minullapa onkin enemmän liekkejä kuin sinulla, lällällää, ja sen jälkeen vielä ehjä runko, kuten itse linkittämästäsi videosta nähtiin."

Windsorin torni on tosiaan ahkerasti käytety todiste siitä, että teräsrakenteiset rakennukset eivät sorru tulipalon seurauksena.

Totuus oli kuitenkin se, että Windrorin yläosasta jäi jäljelle vain sen betonirunko.

Kuva:
http://www.911myths.com/assets/images/madrid_remains.jpg

Artikkeli:
http://www.911myths.com/html/madrid_windsor_tower.html


Voidaanko Windsorin perusteella päätellä, että teräsrakenteiset pilvenpiirtäjät kestävät tulipaloa romahtamatta? Ei

Voidaanko päätellä, että teräsrakentaiset pilvenpiirtäjät kestävät lentokoneen kohtisuoran törmäyksen ja tulipalon kun sprinklerisysteemi on pois pelistä? Ei

Anonyymi kirjoitti...

Olli

"Ai? Minusta kun ihan näyttäisi siltä, että tv-antenni vajoaa katolla ensin sisään."

Ei se vajoa. Kun seuraat katon tasannetta, niin antenni on tasan samassa vauhdissa.

Vinkki:
Seuraan lentokoneen tekemän aukon yläpuolista ulkokuorta. Se lähtee liikkeelle tasan samaan aikaan antennin kanssa (esim kohta 13sek).

Tornin painohan lepäsi "coren" pilareiden välissä. Pommit oli siis asetettava sinne, eli mahdollisimman kauaksi ulkoseinistä.

Sortuminen alkoi siis osumakerroksien "coren" antaessa periksi. Ulkoseinissä ei vaikutusta heti nähnyt koska ne lepäsivät alemman osan päällä. Kun keskiö (core) romahti osumakerroksissa, niin samalla se tarkoitti myös sitä että katto ja antenni lähtivät samalla hetkellä kohti maata.


Jos tornien romahtaminen ei edelleenkään tunnu mahdolliselta ilman pommeja, niin jotkut kuitenkin näkivät tulevan jo etukäteen:

http://sites.google.com/site/911stories/accountsoftowerstructuralinstabilityande

Anonyymi kirjoitti...

Vielä yksi postaus tälle illalle.

Mark Roberts tuntuu erittäin pätevältä kaverilta. Mies onkin ehdoton keulakuva mitä tulee salaliittoteorioiden romuttamiseen.

Roberts on ollut innokas haastamaan kaikki johtavat salaliittoteorit ja onkin väitellyt mm. Loose Changen tekijöiden ja Richard Gagea vastaan. Tyrmäysvoitoja molemmat.

Robertsin "Loose Change Guide" aika hyvin kuvaakin sen mistä salaliittoteorioissa on kyse. Kusettamisesta.

http://www.loosechangeguide.com/LooseChangeGuide.html

Kuitenkin Roberts heitti seuraavan haasteen kaikille salaliittoteoreetikoille:

The 9/11 "Truth" movement has made a few hundred significant claims in the past few years, none of which have been true. Don't believe me? Then name a significant claim that you get right, and prove it.

Paras, ja ainoa, vastaus mitä tähän täkyyn tuli oli 3 vastakysymystä:

1. Name one single person fired or reprimanded within the U.S. government (FBI, CIA, NORAD, FAA, NSA, or Bush Administration) for the 9/11 attacks.

2. NORAD is responsible for air defense. Mr. Roberts, how many contradictory explanations did NORAD give for their failure to intercept any planes on 9/11?

3. It is an established fact that NORAD is responsible for air defenses and no planes on 9/11 were even intercepted despite the fact this is standard procedure.

Tässäkö ne "faktat" sitten on? Ketään ei erotettu?

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä yksi:

David Ray Griffin taittaa olla Mark Robertsin vastine toisella puolen verkkoa, eli suuressa arvossa salaliittoteorioihin uskovien keskuudessa.

Mark Roberts on yrittänyt haastaa Griffiniä - tuloksetta.

Tämä video kertonee kaiken, siitä mikä usko Griffinillä itsellään on omiin väitteisiinsä:

http://www.youtube.com/watch?v=Myh4jBdl29Y

Olli Kingelin kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti 7. heinäkuuta 2010 21.25

>>Olli

"Minullapa onkin enemmän liekkejä kuin sinulla, lällällää, ja sen jälkeen vielä ehjä runko, kuten itse linkittämästäsi videosta nähtiin."
Windsorin torni on tosiaan ahkerasti käytety todiste siitä, että teräsrakenteiset rakennukset eivät sorru tulipalon seurauksena.
Totuus oli kuitenkin se, että Windrorin yläosasta jäi jäljelle vain sen betonirunko.


Tiedän, että Kaiken Takana on Osama ‑väki tykkää Windsorista juuri sen takia, ettei se kestänyt kokonaan.
Muista suurista terästalojen tulipaloista, joissa runko on jäänyt käytännössä täysin ehjäksi, ollaankin jo paljon hiljempää.

Vai olisitko paljastanut lukijoille vapaaehtoisesti, että sellaisia tapauksia on olemassa?

Laskepas äkkiä, montako suurta pilvenpiirtäjäpaloa on sattunut niin, ettei rakenteille ole käynyt mitenkään ja montako on Windsor-tapauksia, joissa aivan kaikki ei ole kestänyt? Mainitse myös palojen kestoajat ja laajuudet.
Ja etenkin laske, monessako tapauksessa tulipalo on tuhonnut pilvenpiirtäjän täysin, pätkien runkopalkit kuljetusmittaisiksi pätkiksi (huhupuheen mukaan, pitäisi varmistaa mittaamalla riittävän tarkasta WTC-ilmakuvasta, jos sellainen löytyy). WTC:tä itseään ei lasketa, koska sen tapaus nimenomaan on kiistan kohteena.

Windsor roihusi kauttaaltaan vain vuorokauden, mikä KTO-väen mielestä lienee sama kuin että muutamassa kerroksessa on tulta 56 minuutin ajan, eikö olekin?
KTO-väen teräsrakennepalokellot ymmärtääkseni pysähtyvät aina näyttämään aikaa 56 minuuttia, minkä jälkeen mikä tahansa aikayksikkö on vain 56 minuuttia.
Samoin, kaikki KTO-tulipalot lienevät yhtä rajuja ja tuhoisia?

Mutta tämä on tätä jo monta kertaa pitkin nettiä käytyä tauhkaa.
Olin aikeissa säästää meidät molemmat tältä Windsor-kiemuralta jo edellisen vastineen lopussa, mutten sitten jaksanut. Halusin nähdä, mennäänkö virallisen totuuden vakiolatua vai ei.

Voidaanko Windsorin perusteella päätellä, että teräsrakenteiset pilvenpiirtäjät kestävät tulipaloa romahtamatta? Ei

Sen verran voidaan päätellä, että reaalimaailmassa ne kestävät näemmä aivan hitosti enemmän tulipaloa kuin KTO-väen WTC, eivätkä näemmä luhistu täysin ja leijaile jauhopölynä pois kuten virallisen totuuden WTC.

Poista siksi tuo petollinen virallisen totuuden tyyli väitteestäsi ja korjaa se paljon rehellisemmäksi:

Voidaanko teräsrakenteisten talojen tulipaloista päätellä, että sellaiset kestävät romahtamatta reilusti pitempiä ja paljon rajumpia tulipaloja kuin WTC-torneissa nähtiin? Kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

>>>Olli

En minä, eikä NIST eikä Mark Roberts ole väittänyt, että WTC-tornitalot olisivat sortuneet tulipalon seurauksena.

Salaliittoteoriat näin ovat kuitenkin päättäneet. Salaliittoteoriat ovat ottaneet Windsorin vertailukohdaksi.

Vielä tiivistettynä:

Lentokoneiden törmäys rikkoi kaikki palo-osastot. Palo pääsi hetkessä leviämään kerroksesta toiseen. Polttoaine aiheutti valtavan palokuorman. Rikkoutuneet ikkunat (satojen metrien korkeudessa) aiheuttivat sen että happea riitti ruokkimaan paloa.

Suosittelen lukemaan vielä sen sivun tornin vaurioista ennen luhistumista. Sadat ihmiset näkivät läheltä mitä kohta tulee tapahtumaan.

Anonyymi kirjoitti...

>>Olli

Philadelphiasta:

http://www.911myths.com/WTC7_Lies.pdf

Tämä pdf ja sivu 78 vastaa aika hyvin sitä käsitystä minkä itsekin omaan.

Haasteena heitän, että löydätkö tuosta pdf:stä ainoataan virhettä tai valheellista väittämää?

Olli Kingelin kirjoitti...

Anonyymi 8. heinäkuuta 2010 10.59

Eivät sortuneet tulipalon seurauksena... mutta törmäys rikkoi
kaikki palo-osastot, myös kaikissa alemmissa kerroksissa -7–78/88...?

Sanoo taas joku Allyn Kilsheimerin kaveri jossain, vai?

Eihän se tulipalo! Sen aiheuttama kuumuus sen teki..! Se oli ihan hirveä! Lukekaa vaikka näiden korventuneitten ihmispolojen kertomukset!

Tässä ihan korventuu itse kukin. Onneksi pääsee happihypylle tuonne seinän viereen, johon lentsikka teki neljän ihmisen korkuisen aukon!

Milloin tarvitset ikkunalaudat ja ovenkahvat mukaan romauttamaan rakennus vapaan putoamisen nopeudella?

Tarvitsetko pannukakku-, vetoketju- ja paalujunttateorioita missä välissä? Tai joitain muita, minulle vielä tuntemattomia teorioita NIST:n ja virallisen totuuden kikkapakista? :-)

Tai irti lipsahtaneita liitoksia rakenteissa, joissa valikoidusti vain toiset osat olivat alttiina sisänuotioitten aiheuttamalle lämpölaajenemiselle, mutta toiset eivät?
Entä miksi ne kaikki muut pahasti palaneet rakennukset jäivät pystyyn, vain WTC:stä ei jäänyt vessanpönttöäkään?

Virallisen totuuden tulkinta tästä kuuluu epäilemättä, että vessanpönttöjen täydellinen katoaminen on selkeä merkki siitä, että Osama pitkän luolamiesuransa aikana alkoi pitää vessoja länsimaisen hapatuksen symboleina.

Mutta miksi autot näyttävät pikaruostuneen WTC:n lähiympäristössä?
Mitähän voimakkaasti hapettavaa ainetta ilmassa mahtoi olla yhtäkkiä niin runsaasti..?
Mitä siellä oikeastaan tapahtui..?

Olli Kingelin kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Olli Kingelin kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Olli Kingelin kirjoitti...

Anonyymi 7. heinäkuuta 2010 21.25

Voidaanko päätellä, että teräsrakentaiset pilvenpiirtäjät kestävät lentokoneen kohtisuoran törmäyksen ja tulipalon kun sprinklerisysteemi on pois pelistä? Ei


Ai nyt on vuorossa virallisen harhautuksen romulaarista sälä sprinklerit? Heh-heh... kuten palkkien palosuoja-aineistakin, olen kiinnostunut sprinklereistä vasta sitten kun talojen täydellinen jauhoontuminen ja romun laiton poistaminen paikalta on selvitetty. Esimerkiksi.

Mutta asiaan. Näytin jo havainnollisesti, että liekit ja kuumuus eivät olleet muihin paloihin verrattuina eivätkä edes havaintojen perusteella juuri isoja makkaranuotioita tai parhaimmillaankaan Naantalin juhannuskokkoa kummempia, eivätkä kestäneet läheskään tarpeeksi kauaa ollakseen todelliseksi vahingoksi.

Kuten näimme. kaikki oli suht kunnossa, tornit suorina eivätkä vääntyillen mitenkään ennen kuin syttyneet nuotiot olivat jo hiipumassa omia aikojaan.

Lisään vielä, että tiedät hyvin, mitä rakennuksissa olleet palomiehet puhuivat (virallisen valheen mukaan epäkuntoisten) radioittensa välityksellä siitä, mikä tilanne vallitsi sisällä rakennuksissa törmäysvyöhykkeellä, joten säästän lukijoiden lisäksi meidät molemmat nyt virallisilta roihuavien infernojen valheiltasi.
Sekin virallinen valhe olisi varmaan jäänyt voimaan täytenä totena, elleivät jotkut ihmiset olisi paljastaneet asioita pelkäämättä työpaikkojensa puolesta.

Mitä luulet, montako tiedonpimitystä, valhetta tai niiden yritystä virallisen leirisi uskottavuus kestää?

Joten helppo vastaus alkuperäiseen kysymykseesi: Kestävyys juuri voidaan päätellä erinomaisesti. WTC-rakennukset olivat aivan normaalisti pystyssä koneiden törmäysten jälkeen, ja tulipalosikin sprinkleröin jo usealla viitteellä sammumispisteeseen.

Olet varmaan virallisen totuuden nimissä vielä valmis inttämään lentokoneiden ko'oista ja nopeuksista? Vai oletko?
Päättelen lähteistäni ettei B767:llä pääse maksimissaankaan niin lujaa kuin mihin oli varauduttu tehtäessä lujuuslaskelmia WTC:hen törmäävän koneen varalta.
Ja laskelmien olemassaolosta viis, tornit eivät sortuneet törmäyksiin, eivätkä olleet lähelläkään sortua.
Ja jos vaikka olisivatkin sortuneet törmäyskohdalta, mikään ei silti selitä rakennusten täydellistä hajoamista sienipilviksi ja viikkokausien kuumia laktritsiplutakoita, joista oletkin ollut kiitettävästi vaiti.

Pilvenpiirtäjät kuulemma suunnitellaan vähintään kolminkertaisesti vahvemmiksi kuin mitä pahimmat mäiskeskenaariot saattaisivat vaatia.
Muistaakseni staattisen tilan lujuusmarginaalit ovat kahdeksankertaisessa kuormassa rakennuksen normaaliin käyttöön verrattuina. Tai jotain vastaavaa.

Eikös se hiukan niin ole, että kun virallisen totuuden ja Kaiken takana on Osama ‑porukan tulipalo- ja lentokone-kortit ovat jääneet heille haina käsiin, heillä ei oikeastaan ole enää mitään, millä venkoilla?

Mitä sinulle jää, kun sinulla ei ole kaikentuhoavia lentokoneita (jotka ehjinä säilyen leikkaavat kaiken tieltään) ja tulipalosikin ovat tunnin-puolentoista roskanuotioita?

Olli Kingelin kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Olli Kingelin kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 400 / 514   Uudempi› Uusin»